maandag 31 oktober 2022

Lieve allemaal ~ Ingrid Id


Lieve allemaal,

Ik heb de afgelopen tweeënhalf jaar veel tijd besteed aan het delen van informatie, het tegengeluid bieden op de mainstream media en mensen zoveel mogelijk bewust proberen te maken. Dat deed ik vooral op Twitter waar ik tot de dag van vandaag zeer actief ben, maar ook hier op Facebook heb ik de nodige informatie gedeeld.
Na een moeilijk jaar op persoonlijk vlak ben ik steeds meer naar binnen gaan keren en heb geleerd dat ik eerst goed voor mezelf mag zorgen in plaats van al het wereldleed op mijn schouders te willen nemen of de zorgen en lasten van anderen te willen dragen. Mijn empatisch vermogen en groot gevoel om tegen onrecht te strijden zijn mijn kracht, maar zeker ook mijn valkuil. En dit keer ben ik keihard in mijn eigen kuil gevallen.

Rust, persoonlijke groei en zelfliefde hebben mij uit die diepe kuil gekregen, maar nog steeds ben ik de lange weg naar boven aan het beklimmen. Gelukkig voelt de tocht bij elke stap steeds een beetje minder zwaar, al is de tocht zelf niet veranderd.
Maar wat wel veranderd, is mijn focus: ik kijk niet meer achterom en focus me op die zon, aan de top van de berg. Natuurlijk ben ik benieuwd wat er achter ligt, maar ik probeer me vooral te focussen op wat er op ieder moment in het NU verschijnt tijdens mijn tocht. Wat het ook is.

Dit heeft mij doen besluiten het delen van de problemen op wereldse toneel te stoppen of te beperken tot een uiterst minimum.
Als ik iets plaats daar over, dan doe ik omdat ik dat op dat moment voel en zelf wil. Niet omdat ik vind dat ik dat moet doen.

Onthoud: alles wat je voor je ziet ontrafelen op het wereldtoneel is een gespeeld ‘spel’. Dus de uitkomst is bekend, het goede overwint.
Het wordt niet erger, alles wordt alleen zichtbaar wat al honderden of zelfs duizenden jaren aan de gang is. Het is het ontwaken van de mensheid vanuit onderdrukking en conditionering.

Wat kun je zelf doen in deze hectische tijden?
Dicht bij jezelf blijven, aan de slag gaan met alles in jezelf wat je misschien lange tijd hebt weggestopt omdat je wordt geleefd door het leven in de huidige maatschappij.
VOEL wat je mag voelen vanbinnen, omarm het. Iedere dag, ieder moment.
Alles is energie, en energie wil stromen. Laat je erin meedrijven, alleen dan brengt het jou naar je bestemming. Laat je niet meeslepen met alle ellende die heden ten dage wordt tentoongespreid, maar kijk wel naar de emoties die het bij jou zelf oproept. Daar ligt de sleutel.

Je zal zien dat je er steeds makkelijker doorheen beweegt en er op wereldvlak tegelijkertijd steeds meer in het licht komt te staan.

Het komt goed, ook al lijkt het soms niet zo. Heb vertrouwen.
In jezelf, de mens en het universum.