zondag 10 september 2023

Ons lot en onze keuze ~ 10 september 2023 ~ Kenneth Schmitt

Ons lot en onze keuze

Door: Kenneth Schmitt – 6 September 2023

Terwijl we beginnen op het innerlijke pad naar zelfrealisatie, zijn er dingen die we onderweg leren. Wij beseffen dat menselijk leven een spel is van bewustzijn, en we spelen allemaal onze voorbestemde rol voor onszelf en voor alle anderen. Elke situatie en ontmoeting heeft voor ons betekenis om te herkennen. Als we opletten, geeft onze innerlijke leiding ons begrip. Tegelijkertijd kunnen we de kwaliteiten van onze ervaringen vormgeven met onze opzettelijke gedachten en emoties, zowel bewust als onbewust. Hierdoor is alles wat we ervaren zelf gecreëerd, zowel door onze twijfels en angsten als door onze transcendente aanwezigheid. Wij kiezen de energetische kwaliteit waaraan wij zullen deelnemen en ervaren.

We zijn allemaal met elkaar verbonden in bewustzijn. Ieder van ons is onze eigen unieke persoon met een diepe verbinding met het bewustzijn dat alles creëert. Om een authentieke menselijke rol te spelen, moeten we een mentaliteit creëren met parameters voor ons bewustzijn. Zolang we in deze denkwijze blijven, kunnen we onze ware essentie niet kennen, maar kunnen we wel aanwijzingen vinden die ons dieper in onze aanwezigheid kunnen leiden. Deze aanwijzingen kunnen van alles zijn, en ze worden op ons gericht op manieren die ieder van ons kan herkennen.

In essentie zijn we allemaal Meesters van ieder aspect van het leven, maar in ons ego-bewustzijn kunnen we dit niet realiseren. Als we onze innerlijke aanwijzingen en leiding volgen en altijd op zoek zijn naar de meest levensverbeterende gedachten en gevoelens, kunnen we een wereld realiseren waarin we nu kunnen leven, door onze verbeeldingskracht en gevoelens te richten op het leven in het rijk dat we werkelijk willen. Het is de vibrerende polariteit en frequentie van ons perspectief en onze staat van zijn die onze ervaringen aantrekt, en we kunnen dit opzettelijk beheersen.

We kunnen leren onze gedachten en emoties onder controle te houden op een manier die ons inspireert en stimuleert met dankbaarheid en goede gevoelens. We kunnen ons volledig losmaken van negativiteit en in plaats daarvan de prachtige verlangens van ons hart volgen. Naarmate we onze mentale en emotionele processen verhelderen, kunnen we ons scherper concentreren op datgene waarvan we weten dat het voor ons allemaal levensbevorderend is. Alles bestaat in ons eigen bewustzijn, en we kunnen ons bewustzijn hiervoor openstellen.

Zonder beperkende overtuigingen over onszelf kunnen we onze ware aard buiten tijd en ruimte en in andere vormen en personen realiseren, evenals onze menselijke aanwezigheid. Het is allemaal beschikbaar voor ons bewustzijn en realisatie. Wanneer we de realiteit van iemand of iets beseffen, wordt het werkelijkheid in onze ervaring. Dit besef komt voort uit onze opzettelijke opening ervoor en het voelen van de energetische aanwezigheid ervan. We kunnen opzettelijk onze eigen realiteit creëren in interactie met het bewustzijn van de mensheid.

Kenneth Schmitt

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org