donderdag 28 september 2023

Het is beter het te verwachten in plaats van kun je me helpen, alsjeblieft? ~ 28 september 2023 ~ Brenda Hoffman


Het is beter het te verwachten in plaats van kun je me helpen, alsjeblieft?

Kanaal: Brenda Hoffman – 27 September 2023 – voor: Life Tapestry Creations

Geliefden,

Misschien ben je bang dat je leven niet ten goede verandert. Dat wat was, blijft bestaan. Of dat deze transitie een cartoonbeeld is van wat zou moeten zijn, maar nooit is.

Je herinnert je de ontkoppeling toen je aan je transitie begon, maar niet de angst of afschuw die gepaard ging met het worden van jezelf. Zoals voorspeld vervagen je herinneringen aan slechte tijden en ervaringen snel. Dus het enige dat je je herinnert van de beproevingen die je onder de knie hebt, zodat je op dit punt in je transitie zou kunnen zijn, is dat er enkele slechte tijden waren, maar niet zo slecht. In werkelijkheid overwogen velen van jullie zelfmoord of het verlaten van je baan, gemeenschap, familie of relaties, zodat je pijn zou verdwijnen.

Je beheerste die stukken, ondanks je bezorgdheid over je vermogen om dat te doen.

Nu je op een gelijk speelveld zit, verwacht je dat je leven exotischer, vreugdevoller of speelser zal zijn, omdat je bent vergeten waar je begon.

Je huidige leven is waarschijnlijk een wonder vergeleken met je donkere nacht van de ziel. Toch wil je meer.

Je bent dus overgestapt.

Voordat je overstapte, accepteerde je je leven omdat dit alles is wat er is. Nu eis je dit en dit en dit.

Je bent een nieuw wezen met nieuwe verwachtingen van vreugde en vervulling. Je bent niet tevreden met een goed leven; je wilt meer. En terecht. Je kunt geen vreugde ervaren als je leven gewoon acceptabel is of zo pijnlijk is dat je liever slaapt dan wakker wordt.

Misschien moet je je huidige leven eens bekijken en vervolgens enkele van de geschriften of andere documentatie die je tijdens de donkere nacht van je ziel hebt gemaakt. Die donkere nacht van zielspijn is nu bijna ondenkbaar voor je, want je bent op een andere plek waar vreugde en gelach worden verwacht, en pijn is ongemakkelijker dan waar toen je nog in 3D zat.

Je bent een nieuw wezen in een nieuwe wereld. En naarmate je steeds verder die nieuwe wereld binnengaat, zullen je verwachtingen blijven verschuiven van gewoon oké naar vreugde.

Je angsten of diepgewortelde overtuigingen dat je leven verschrikkelijk is en steeds erger zal worden, vervagen snel. Je verwacht meer. Verwachtingen die de kiem vormen van je nieuwe jij-creaties. Je bent niet langer bereid om gewoon rond te komen; om stukjes en beetjes van het leven van anderen of jezelf te accepteren.

Velen van jullie verkondigen dat jullie geen vreugde hebben ervaren. Toch is wat je nu ervaart veel aangenamer dan toen je nog in 3D zat. Het tij is gekeerd van angst en wanhoop naar liefde. Een liefde die erop aandringt dat je dit en dit ervaart – niet als een geschenk van iemand die dat geschenk wel of niet kan geven, maar van jezelf aan jou.

Je bent dagelijks aan het creëren. Een indicatie zijn jouw verwachtingen over hoe jouw dag of nabije toekomst eruit zal zien. Je komt niet meer alleen rond. Je hebt verwachtingen, wensen en verlangens. Je creëert dit allemaal, of je dat nu erkent of niet.

Vroeger moest je doelstellingen vaststellen. En toen die doelstellingen eenmaal waren bereikt, beschouwde je jezelf als gelukkig, productief, of welke term je ook intern gebruikte. Je had niet verwacht dat elke dag, de hele dag, gevuld zou zijn met plezier of vreugde.

Je verwachtingen zijn gecreëerd rond angst. ‘Als ik dit doe, word ik niet ontslagen, gescheiden, dakloos’, of wat je angst ook was. Je nieuwe verwachtingen zijn: ‘Als ik dit doe, heb ik misschien plezier, voel ik me vervuld of ervaar ik liefde.’ Het tegenovergestelde van wat je verwachtte in 3D. En ook al heb je waarschijnlijk niet de moeite genomen om de nieuwe jij met je 3D-gedachten te vergelijken, het verschil is dramatisch.

Je verwacht nu beter dan in plaats van kun je me helpen, alsjeblieft?

Je zit niet langer in een hoekje van je geest, in de hoop tegen de hoop in dat je leven zal verbeteren of in ieder geval niet slechter zal worden dan het is. Je verwacht het beste – zelfs beter. Zo is het. En zo zal het ook zijn. Je bent bezig met een creatierol. Een rol van vreugde en tevredenheid in plaats van alleen maar je hoofd boven water te houden. Zo zal het zijn. Amen.

Kanaal: Brenda Hoffman

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org