dinsdag 26 september 2023

Ons Begrip Verdiepen En Ons Gewaarzijn Vergroten ~ 26 september 2023 ~ Kenneth Scmitt


Ons Begrip Verdiepen En Ons Gewaarzijn Vergroten

Door: Kenneth Schmitt – 23 September 2023

Bewustzijn kan worden onderverdeeld in unieke banden van energie die los staan van andere aspecten van oneindig bewustzijn. Op deze manier nemen we waar en geloven we dat we gelokaliseerd zijn in ons fysieke lichaam en gescheiden zijn van andere fysieke entiteiten. In dit trillingsspectrum zijn we ons niet bewust van de bron van ons levend zijn. We ervaren dat we leven, maar hoe we aan onze levendigheid komen is onbekend. 

We kennen de uitdrukkingen van onze levensprocessen, maar we begrijpen het leven zelf niet. Voor dit begrip moeten we een bewustzijnssprong maken naar ons eigen niet-gelokaliseerde Zelfbewustzijn. Voorbij het egobewustzijn ligt een grotere werkelijkheid waarin we aanwezig zijn. In ons huidige bewustzijn kunnen we ons bewust zijn van onze aanwezigheid voorbij de lichamelijkheid. Het is de essentie van ons leven voorbij ruimte en tijd. Dit is waar ons begrip van het leven vandaan komt.

Omdat woorden binnen de grenzen van tijd en ruimte liggen, kunnen we een grotere bewuste realisatie niet beschrijven, maar we kunnen beginnen met ons een grotere verbetering van het leven voor te stellen en te zoeken in ons innerlijk weten. Als we te zeer in de ban zijn van de dualistische empirische wereld, hebben we misschien een traumatische ervaring nodig om ons te doen ontwaken. Zulke ervaringen zijn altijd symbolisch en zetten aan tot een beweging door terreur, verlies, trauma, verdriet en rouw. 

We kunnen begrijpen dat dit alles gebaseerd is op angst voor de uiteindelijke ondergang. We geloven in onze ondergang en kunnen daardoor bedreigd en slachtoffer worden. Als we dit beperkende geloof willen oplossen, moeten we het nauwkeurig onderzoeken om de oorsprong ervan te vinden. Hier zien we dat de angst voor onze ondergang door onszelf is gecreëerd, gebaseerd op het niet weten wat er voorbij het fysieke kan liggen. We zouden op zijn minst neutraal kunnen zijn, omdat we het niet weten.

Neutraal zijn maakt het mogelijk ons bewustzijn te openen voor onze expansieve essentie. Het is bewustzijn van de energie van het hart van ons Zijn, die we intuïtief kennen. Wanneer we onze verbeelding en emoties afstemmen op de resonantie ervan, kunnen we ons in dankbaarheid, liefde en vreugde verbinden met ons diepere weten. In deze staat van Zijn verdwijnen alle angst en twijfel, omdat ze geen basis meer hebben en niet geloofwaardig zijn.

Het is een uitdaging om alles wat het leven ons brengt met liefde, mededogen en ongebondenheid tegemoet te treden, maar in ons innerlijk weten kunnen we ons bewust zijn van onze eeuwige aanwezigheid die ons door elke ervaring heen leidt. We moeten dit bewustzijn willen hebben en het oefenen, misschien eerst in onze verbeelding en onze aandacht voor wat van binnen ontstaat. We kunnen inspiratie vragen aan onze vrienden die leven in een niet-gelokaliseerde realisatie. Als we in een wereld van liefde en schoonheid willen leven, moeten we onze mentale en emotionele processen afstemmen op het trillingsspectrum van deze wereld.

Als we ons bewustzijn dichter bij het hart van ons Zijn brengen, stemmen we ons af op het bewustzijn van onze Schepper. Alles wat hiermee niet in resonantie is, verdwijnt uit onze ervaring. Vanuit het perspectief van ego-bewustzijn kan dit traumatisch en verdrietig zijn, omdat het ego niet weet wat er gebeurt in het domein van oorzaak. Leven in het bewustzijn van onze Schepper wordt mogelijk en opent ons bewustzijn voor het leven dat we werkelijk willen ervaren.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org