zondag 10 september 2023

Energierapport september 2023 ~ 10 september 2023 ~ Jennifer Hoffman


Energierapport september 2023

Door: Jennifer Hofman – 8 September 2023

Nu we een nieuwe maand ingaan, hebben we een nieuwe missie en dat is de oogst, het verzamelen, verwerken en opslaan van voedsel voor de komende winter. Tot de geboorte van supermarkten, koel- en vriessystemen was dit de focus in deze tijd van het jaar, en ik denk dat we daar iets van terug moeten brengen. We zijn het contact met het natuurlijke ritme van het leven kwijtgeraakt en hebben gemak ingeruild voor congruentie met de natuur.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van moderne gemakken, maar als je mij kent, weet je dat ik geniet van meer traditionele methoden voor voedselbereiding en dit is een tijd waarin ik de rijkdommen van mijn tuin oogst, kan invriezen en mijn eten kan klaarmaken voor de winter, en begin na te denken over lagere temperaturen en warmere kleding.

Nu we september ingaan, maken we ons los van de intense retrograde-activiteit van de laatste weken van augustus, maar we hebben onze opdrachten om onze energie op te ruimen, op te schonen, te herstellen en aan te vullen. Het thema van september is convergentie, aangezien deze energieën samenkomen en we nog een kans hebben om ons ascensiepad vanuit een nieuwe invalshoek te beoordelen, werkend vanuit de gewenste uitkomst terug naar het heden.

Er zit een futuristische noot in de 7-sfeer van deze maand en multi-tasking zal ons brengen waar we willen zijn. Laten we het bespreken in het Energierapport van september.

Dit is het begin van het seizoen waar ik echt van geniet, met zijn koelere temperaturen o verdag en vooral ’s nachts, terwijl de bladeren van kleur veranderen en de lucht zo helderblauw wordt dat je alleen in deze tijd van het jaar ziet. In september begint het oogstseizoen, terwijl boeren en tuinders tijdens de zomer de vruchten plukken van hun inspanningen. Als je ooit op de boerderij hebt gewerkt, weet je dat de herfst een druk seizoen is, waarin je je haast om te oogsten voordat het weer het moeilijk maakt of jouw gewassen verpest.

Het Energierapport van september wordt gesponsord door Energy Purpose & Soul en de maandelijkse energietoolkit. Jouw essentiële hulpbron voor het navigeren door de soms moeilijke en uitdagende energieën van deze ascensiepaden. Elke Maandelijkse Energie Toolkit bevat een gedetailleerd rapport over de energieën van de maand met aanvullende inzichten over de energiethema’s en hoe je deze optimaal kunt gebruiken. Je ontvangt ook een energieactivatie met een begeleide meditatie, thema-achtergronden voor je desktop en telefoon, elke maand twee verhelderende telefoontjes met Jennifer waar je vragen kunt stellen en een spirituele zaterdaggemeenschapsoproep aan het eind van de maand, waar je contact kunt maken met andere leden van de Energie Doel & Zielgemeenschap.

Het is de hulpbron die je elke maand nodig hebt voor gemoedsrust en hart, krachtige intentie en het afstemmen op de energieën van de energieën van die maand op de beste en meest voordelige manier.

Bezoek enlighteninglife.com/epsmember voor meer informatie en om je aan te melden voor deze waardevolle energiebron voor september.

Dit is onze verzameltijd, de tijd om de oogst binnen te halen en met de oogst komt het wannen, waarbij we het kaf van het koren scheiden, wat we mee willen nemen op het volgende deel van onze reis en wat niet langer relevant is of resonerend. En als je een tuinman bent zoals ik, is het tijd om de rijkdom van je tuin te bevriezen en te behouden. Hoewel ik geniet van moderne gemakken en de beschikbaarheid van supermarkten, zorgen de toestand van de voedingsindustrie en mijn eigen zuinige karakter ervoor dat ik nu grotendeels mijn eigen eten maak en een voorraad aanvul.

September is bedoeld voor actie met het oog op zowel het verleden als de toekomst, waarbij we de balans opmaken van waar we vandaan komen en met een even scherp oog voor waar we naar toe gaan. We bereiden ons voor op de toekomst terwijl we tegelijkertijd het verleden afbouwen.

Dit is dus geen maand voor eenzaamheid, eenzame contemplatie, meditatie of te veel tijd besteden aan het terugkijken op het verleden, ondanks de retrogrades en de 7-sfeer van september. Dit is een maand voor de toekomst, waarin we nieuwe wegen openen en andere opties overwegen, en kijken naar wat we op ons levenspad hebben gecreëerd. Zelfs met een flinke reeks retrograde acties is september een maand om actie te ondernemen en deel uit te maken van de actie, waarbij we onze eigen actie creëren terwijl we onze kracht en empowerment omarmen en ons eigen pad verlichten.

September is een 7-vibratie, het nummer van de zoeker. Daarom zeggen veel astrologen dat het een tijd is voor introspectie, eenzaamheid en contemplatie. En ik ben het daar absoluut niet mee eens. Eerlijk gezegd ben ik het beu om elke maand te horen dat ik moet nadenken, rusten, naar binnen moet gaan en moet stoppen. Als Ram druist dit in tegen mijn natuur, maar net zoals veel astrologen je vertellen dat je niets moet doen terwijl Mercurius retrograde is, omvat dat aspect maximaal 39 weken per jaar. Er zijn slechts 52 weken in een jaar. Betekent dit dat ik maar 13 weken per jaar de tijd heb om dingen gedaan te krijgen? Poppycock of onzin, zoals mijn Britse vrienden zouden zeggen. In Frankrijk zouden we ‘n’importe quoi’ zeggen. Laten we eens opnieuw kijken naar 7 als het getal van de oogst en de toekomstgerichte actie.

7 ligt tussen 6, het getal van afdaling en 8, het getal van oneindige regeneratie en vernieuwing. En 2023 is een 7-jaar, dus we hebben deze maand dubbele 7-energie. Volgens veel astrologen zouden we deze maand allemaal in coma moeten zijn, maar we gaan een andere route nemen omdat we graag actie ondernemen en er zijn een paar dingen aan de energie van september die dit een perfecte maand maken om het in een versnelling te zetten. trap op het metaal en verlaat de oprit.

Herinner je je de grote energiedownloads van augustus, die zes maanden duurden? Ik weet dat er veel energie in zat, omdat ik veel tijd besteedde aan koken, schoonmaken, organiseren en het inhalen van oude projecten. In september gaan we de 7 energieën (we zullen het Maagdseizoen zo meteen bespreken) niet gebruiken om te mediteren en tijd in eenzaamheid door te brengen. We gaan het gebruiken voor het oogsten, wannen, scheiden, beslissen en het ondernemen van opzettelijke, directe en begeleide actie richting de toekomst. En als je een stille, lijdende Maagd bent, zullen we de bekrachtigde meesterlijke kant van de Maagd tot uitdrukking brengen, niet de gemartelde genezer, en fungeren als een bron van inspiratie en dienstbaarheid, niet de gehoorzame dienaar die in dienst is.

De 7-sfeer van deze maand bestaat uit veel dingen: oogsten, verzamelen, de toekomst plannen, actie ondernemen en onze verandering en transformatie beheren. Opnieuw keek ik ter inspiratie naar de tarotkaarten, maar ik keek niet naar de 7, die de 1+6 van september 2023 is, ik kijk naar de 16, die de kaart van de Toren is, de kaart van ongeluk, rampspoed en onstuitbare verandering. Ik beschouw de Toren altijd als de kracht die in het spel komt als je verandering vermijdt, uitstelt, er weerstand aan biedt of verhindert dat het gebeurt, totdat het vanzelf gebeurt, meestal op een tamelijk rampzalige manier, omdat we door onze vertragingstactieken de controle over de gebeurtenissen zijn kwijtgeraakt. het proces.

En als je ook het energiethema van september, convergentie, in ogenschouw neemt, is het het beste om in de actiemodus te staan en als aanjager het proces onder controle te houden, in plaats van te proberen bij te blijven en aantekeningen te maken terwijl het proces zich zonder problemen voortsleept. één aan het stuur. Luister naar de podcast om het verhaal te horen over hoe iemand die erg procesgericht was tijdens een van mijn universitaire lessen bijna ernstig gewond raakte omdat ze weigerde onze waarschuwingen te erkennen. Het is een best grappig verhaal met een happy end.

De Torenkaart vertegenwoordigt voor mij de goddelijke vergelding die wordt uitgedeeld aan mensen en situaties wier arrogantie en overmoed hen ertoe brengen te geloven dat ze boven of buiten het bereik van x staan, dat er geen consequenties zijn aan hun daden, of dat ze wat dan ook kunnen doen. ze willen en handelen vanuit integriteit met de goddelijke aard van het universum en handelen vrolijk vanuit het recht en het gevoel van hun eigen belang. Welnu, zoals het oude gezegde luidt: ’trots gaat vóór de val’ en sommige van deze mensen zullen een spectaculair einde zien aan het pad waarop ze zijn gegaan, en ze zullen met een daverende dreun van hun ivoren torens vallen. Misschien hadden ze tijd moeten besteden aan het voorbereiden van hun vleugels in plaats van hun bankrekeningen op te vullen.

En ik heb het hier niet alleen over politici of mondiale figuren, ook al zijn zij wel in de mix opgenomen. Ik heb het ook over sommige mensen in de zelfhulp- en spirituele gemeenschappen die hebben gehandeld zonder enig gevoel voor ethiek of integriteit, goddelijk of materieel, of zonder respect voor hun publiek. Dat dacht ik altijd over Sylvia Brown, iemand die geweldige dingen had kunnen doen, maar die uiteindelijk gewoon de zoveelste oplichter was, en op een dag las ik dat ze overleden was. Zij is niet de enige die dit de afgelopen twintig jaar is overkomen.

Doreen Virtue, de voormalige ‘engeldiva’, was een vooraanstaand Hay House-auteur en producent van boeken over veel spirituele onderwerpen, en besloot plotseling dat ze niet langer in dat werk geloofde en verliet op zeer luide en radicale wijze de spirituele industrie.

Om eerlijk te zijn vond ik het erg onoprecht van haar om over een industrie die haar multimiljonair heeft gemaakt kwaad te spreken en vervolgens op dezelfde manier de christelijke markt na te jagen. Dat zal voor veel mensen het geval zijn, hoewel de meesten niet zullen overlijden; zij zullen een snel einde zien aan hun publiek en hun aanwezigheid.

De energie van september zal de eindes en sluiting tot stand brengen die jullie hebben vermeden, genegeerd of waar tegen jullie je hebben verzet, en nu zullen de krachten van het universum samenwerken om dit voor jullie werkelijkheid te maken. Na de keerpuntenergie van augustus zal dit ons verder op het pad van transformatie brengen en onze nieuwe paden in onze realiteit verankeren, want als alles samenkomt of convergeert, zal het ons ofwel naar een nieuw pad katapulteren, ofwel ons laten beseffen dat onze Het huidige pad is niet langer relevant, resonant, duurzaam of draaglijk.

Convergentie betekent samenkomen, maar niet zoals in een vriendschappelijke bijeenkomst. Voor ons betekent het deze maand dat de paden waar we zo hard aan hebben gewerkt om gescheiden en gescheiden te blijven, gaan samensmelten. Laten we er een paar bekijken –

Jouw intenties voor jezelf en je leven die strijden om je tijd en aandacht met je verantwoordelijkheden en verplichtingen jegens anderen

Jouw plannen om ‘ooit’ iets te doen of ergens voor te zorgen, worden opeens de prioriteiten van vandaag

De gesprekken en beslissingen die je hebt vermeden omdat je iemands gevoelens niet wilt kwetsen, geen opschudding wilt veroorzaken of problemen wilt veroorzaken, worden de gespreksonderwerpen van vandaag, simpelweg omdat je ‘er niet meer tegen kunt’

De baan die je wilde opgeven, raak je kwijt en maakt het noodzakelijk dat je dat bedrijf start dat je al heel lang hebt vermeden, ook al is het wat je wilt

En de levensveranderingen die je op afstand hebt overwogen, worden plotseling jouw grootste zorg of overweging, omdat je ziek wordt, een deadline nadert of de basis wegvalt van wat je ook maar hebt gebruikt om jouw leven en levensstijl te ondersteunen. Dit omvat het einde van relaties, woonsituaties, waar je woont en met wie je samenwoont, en jouw levenskeuzes die ooit het beste voor je waren, werken nu niet langer, zijn zinvol of wenselijk.

Wat ooit deel uitmaakte van de convergentie van energieën in je leven, waar je je best deed om energieën samen te brengen en ze te dwingen samen te werken, loopt nu uiteen, ze drukken hun ware aard uit en het resultaat is als een orkest waarin elk instrument speelt een ander liedje.

Het kan veel tijd kosten om onszelf op onze plek te manoeuvreren voordat we daadwerkelijk actie ondernemen. En dat kan een probleem zijn. In onze pogingen om ons klaar te maken voor de perfecte landing cirkelen we doelloos rond de situatie, wachtend op het juiste moment om in beweging te komen of dingen in beweging te zetten.

Kun je je voorstellen dat je in een vliegtuig zit en je bestemming nadert, terwijl je in kaart brengt hoe je door het vliegveld zult rennen omdat je een aansluitende vlucht hebt, en de piloot een uur lang rond het vliegveld cirkelt om het vliegtuig te manoeuvreren om de perfecte landing te plannen? Ik heb in veel vliegtuigen gezeten en de passagiers zijn bereid een paar ruwe landingen te tolereren, zolang het vliegtuig maar veilig landt en ze kunnen vertrekken om het volgende deel van hun reis te voltooien.

Dus als je naar jouw huidige situatie kijkt, maak je dan manoeuvres of bewegingen? Plan je voor het juiste moment of onderneem je nu actie? Ik suggereer niet dat je handelt zonder adequate voorbereiding. Ik zeg dat eindeloze voorbereiding je niet voorbereidt om te handelen, maar je alleen maar laat denken dat je dat wel doet.

Al deze convergentie wordt ondersteund door het buitengewone aantal retrogrades dat we hebben aan het begin van september, waaronder alle planeten, hetzij retrograde, hetzij door associatie met de zon en de maan (ze gaan nooit retrograde). Dit duurt niet de hele maand, want Venus gaat direct op 3 september, maar Jupiter gaat retrograde op 4 september in Stier, Venus’ teken van heerschappij, dus het behoudt door associatie een deel van zijn retrograde energie.

Retrogrades betekenen dat de planeten teruggaan over de grond die ze al hebben afgelegd, waardoor we het pad dat we tijdens hun directe beweging hebben gevolgd, kunnen heroverwegen en herzien. Als je hebt gemerkt dat we de afgelopen maanden veel oude terreinen hebben betreden, bekijk dan keuzes en beslissingen uit het verleden en herzie ze op relevantie en resonantie. Let op deze twee woorden, want ze worden deze maand en de rest van het jaar erg belangrijk.

De nieuwe maan van september op de 15e staat in Maagd en herinnert ons eraan dat 3D-karma één keuze is voor ons pad, maar dat 5D-creatie een andere keuze is die we kunnen maken. Het is aan ons of we het verleden of het heden onder ogen zien en we kunnen niet beide kanten op kijken. Als we het verleden onder ogen zien, staan we met de rug naar het heden. Als we het heden onder ogen zien, staan we met de rug naar het verleden. Het verleden bevat nuttige informatie die ons in het heden kan leiden, maar het kan niet onze drijvende kracht zijn, tenzij we in de karmische cycli, genezingen en herhalingen van het verleden willen blijven.

Op de 21e hebben we de herfst-equinox (lente voor degenen onder jullie op het zuidelijk halfrond) wanneer de zon Weegschaal binnengaat. Is het niet interessant dat in een maand waarin we voor grote keuzes en beslissingen staan, convergentie en kiezen tussen het verleden en het heden, het teken van evenwicht, Weegschaal, zijn intrede doet? Dit herinnert ons eraan dat elke keuze evenwicht vereist. Geen gelijkheid of gelijkheid, maar de synergetische stroom van spiritueel en materieel, van menselijk en goddelijk, van geven en ontvangen, zodat onze energetische bankrekening nooit rood staat of leeg raakt.

En op de 29e hebben we een volle maan in Ram, wat ons zal inspireren om september af te sluiten met een laatste razernij van actie voordat we oktober ingaan en een eclipscyclus.

Ik heb gezegd dat dit een maand is om ons voor te bereiden op de toekomst en dat moeten we ook doen, ook al is het enige moment dat we hebben het huidige moment, het moment waarop we ademen. Alles wat we doen is ter voorbereiding op de toekomst, omdat de toekomst elk moment voorbij het huidige moment ligt.

Ik zat daarover na te denken en het perspectief dat ik hierop heb komt uit het Frans (mijn moedertaal), dat twee woorden heeft om de toekomst te vertegenwoordigen. ‘Le futur’ is een zelfstandig naamwoord en verwijst naar een specifiek moment, situatie of gebeurtenis in een aankomend tijdsbestek.

Een ander woord voor toekomst is ‘avenir’, wat ‘wat gaat komen’ betekent. Dit is een meer vloeiende, onvoorspelbare en minder rigide manier om naar de toekomst te verwijzen en het is het woord voor september.

Wat we in het huidige moment doen, creëert een energetisch pad voor wat gaat komen. Je weet dat als we plannen maken voor de toekomst en die plannen in steen zetten, ze niet zullen uitwerken zoals we hadden verwacht. Als we in plaats daarvan naar de toekomst kijken als ‘wat gaat komen’ en de energieën in beweging zetten om een zeer welwillende uitkomst te creëren, zullen we iets krijgen dat sterk lijkt op onze gewenste intentie, plus een bonus. Denk aan mijn gratis reis naar Frankrijk – ik werd betaald om te gaan, wat een bonus was.

September is het eindpunt van deze periode van hoge energie die in mei begon, in wat ik heb voorspeld als een periode van grote chaos en verandering. En dat is het ook geweest. Er is veel onthuld en het meeste zal nog komen, samen met de actie van resolutie terwijl deze duistere agenda’s samenkomen in een schitterende lichtflits. Het doet me denken aan de oude Star Wars tv-series, toen ze probeerden te voorkomen dat materie- en antimaterie-energieën met elkaar botsten. Dit zijn de duistere krachten die botsen met de waarheid en de krachten van het licht, en het zal niet mooi of leuk zijn voor degenen die het duister verdrijven. Als je wraak hebt gewild, kan dit het zijn en op zijn minst zal het leuk zijn om de ivoren torens te zien omvallen en hun arrogante bewoners samen met hen.

Zoals ik al eerder zei, is september geen maand om achterover te leunen, te ontspannen, op een stille retraite te gaan (ik heb nooit begrepen waarom iemand dat zou willen doen), te mediteren of te veel tijd te besteden aan het nadenken over het verleden. Het is een maand voor opzettelijke actie, gerichte transformatie, opruimen, loslaten, grenzen stellen en het pad kiezen van de gemartelde genezer of de gemachtigde meester. Ik weet welke mijn voorkeur heeft, en jij?

Onthoud dat je nooit een verkeerde keuze of een slechte keuze maakt. Elke keuze voelt als de juiste en beste op het moment dat je hem maakt. Pas achteraf, nadat je met de gevolgen van je keuzes hebt geleefd, oordeel je erover. Doe dat niet. Laat de convergentie-energie van september je laten zien wat nu werkt en wat de houdbaarheidsdatum te boven gaat, en breng dan dienovereenkomstig koerscorrecties aan, met liefdevolle aandacht voor wat in je hoogste en beste goed is en laat alle kritiek en oordeel buiten het proces.

Het wordt tijd dat je onthoudt dat je altijd jouw best doet, dat je jouw beste inspiratiebron bent en dat je evenwicht bereikt als je relevantie en resonantie in jouw keuzes en beslissingen laat doordringen en erop staat dat je net zoveel ontvangt als je geeft, omdat je verdient een leven vol vreugde te hebben waar je van geniet.

Heb een geweldige maand.

Jennifer

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org