donderdag 31 maart 2022

De nieuwe Messias is geboren: Zelensky by doezelfnormaal | mrt 31, 2022

Nederland moet alle handel met Rusland stoppen en ook bereid zijn tot een boycot van Russisch gas. Dat heeft de Oekraïense president Zelensky gezegd tegen de Tweede Kamer. Hij sprak de politici toe via een videoverbinding. (NOS)

De Tweede kamer hing aan de lippen van de nieuwe Messias. Hij maakte de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog en het bombardement op Rotterdam. Ook vroeg hij om meer wapens.

Het is de eerste keer dat een buitenlands staatshoofd het woord voert in een plenaire vergadering.

Zelensky verwees ook naar 1 april 1572, toen de watergeuzen de Spanjaarden verdreven uit Den Briel. “Morgen herdenken jullie de verdrijving van de tirannie, 450 jaar geleden. De tolerantie en verscheidenheid in Europa die daardoor ontstaan is wordt nu aangevallen.” (NOS) Dat die verscheidenheid in hoog tempo wordt afgebroken zei hij er niet bij. Culturen worden weggevaagd, het onderscheid tussen man en vrouw vervaagt, monumentale panden afgebroken, musea gesloten. De Verenigde Staten van Europa is in aanbouw. De tirannie waar Zelensky over spreekt keert in hoog tempo terug: de tirannie van Europa.

Nederland geeft op vele vlakken haar souvereiniteit op. Een Europese indentiteit is in de maak. Een Europees leger staat in de steigers. De hypocrisie van de kamerleden die met open mond aan de lippen van Messias Zelensky hangen kent geen grenzen.

We worden een oorlog ingerommeld waar we niet om gevraagd hebben. Russische websites zijn verboden, maar Zelensky mag zijn propaganda vrij verspreiden in het Nederlandse Parlement. Kritiek op deze man, die al 11 oppositiepartijen verbood, wordt niet geduld.

Zelensky vindt, samen met de regering, dat we de verwarming maar een graadje lager moeten zetten (Bron). De burgers worden opnieuw tegen elkaar opgezet. En waag het niet om kritiek te uiten op social-media, want je account wordt zonder scrupules verwijderd. En wees voorzichtig met oproepen die mensen aan zouden kunnen zetten tomaten tegen de ramen van de ambassade van Oekraïne te gooien, want voor je het weet zit je in de cel die Willem Engel net verlaten heeft.

Leve de verscheidenheid!