donderdag 31 maart 2022

Angst Is Uitputtend ~ 31 maart 2022 ~ Brenda Hoffman

Angst Is Uitputtend

Gechanneld door: Brenda Hoffman 30 Maart 2022 – voor Life Tapestry Creations.com.

Dierbaren,

Ook al snakten jullie naar opwinding gedurende het grootste deel van jullie naar buiten gerichte aardetijd, jullie zijn aan het verschuiven naar een lagere toonaard van opwinding. De wilde feestjes of plannen van gisteren zijn niet langer opwindend voor jullie. Opwinding is interactie geworden met geliefden, de natuur, en andere schijnbaar alledaagse activiteiten die jullie waarschijnlijk ooit bespot hebben.

Dit is een andere indicatie van jullie innerlijke verschuivingen. Angst en pijn worden irritanter omdat ze niet langer jullie interessegebieden of ontdekkingsgebieden zijn – het is de mode van gisteren.

Je zijn een ander wezen in een andere wereld. Zo verlangen jullie niet langer naar de opwinding van oorlog, negatieve interacties, of alles wat zwaar voelt.

In jullie naar buiten gerichte wereld verkenden jullie angst voor opwinding, zelfs plezier. “Ik was dapper genoeg om die angst te overwinnen” is niet langer iets waar je waarschijnlijk over opschept. Niet omdat je die angst niet kunt overwinnen, maar omdat je weet dat je het kunt, maar er niet langer in geïnteresseerd bent om het te doen.

Jij bent anders, en zo is ook jouw wereld.

In plaats van naar de laatste confrontatie te racen, probeer je die eerst te vermijden. Tot de dag dat je beseft dat je anderen niet kunt tegenhouden te doen of te zijn wat ze willen. Dat jouw enige rol is om je vrede en innerlijke vreugde te vinden en hetzelfde voor anderen toe te staan.

Misschien wil je de energieën van negatieve berichtgeving in de media temperen. Of je zou anderen kunnen vertellen hoe verkeerd ze zijn in het steunen van dit of dat – totdat je dat niet doet. In de komende dagen zul je je in wezen afsluiten van de ellende en zorgen van anderen. Niet omdat je geen gevoel hebt of gemeen bent, maar omdat je niet langer energie wilt toevoegen aan hun angsten.

Je zult waarschijnlijk antwoorden dat omdat anderen sterven of lijden, jij je moet bezighouden met het elimineren van dergelijke activiteiten. Maar je zult snel ontdekken dat je niet de behoefte voelt om voor iemand anders te zorgen dan voor jezelf. Niet omdat je een gevoelloos mens bent, maar omdat je niet langer vasthoudt aan de uiterlijke behoefte om anderen te controleren of te verzorgen. Je bent op jezelf aangewezen, zoals iedereen die de overgang heeft gemaakt voorbij zijn uiterlijke gerichtheid.

In het begin zul je waarschijnlijk geloven dat iedereen voor zichzelf kan zorgen, behalve geliefden, kinderen of dieren. Dus keer je terug naar je zorggewoonten, alleen om te ontdekken dat je er niet meer zo mee omgaat als vroeger – dat het zorgen zwaar en belastend is geworden. Je bent moe. In feite ben je uitgeput door de inspanning.

Deze uitputting geeft aan dat je niet langer de naar buiten gerichte entiteit bent die moet zorgen, pijn moet ervaren of bang moet zijn om je angstrollen te vervullen. Je bent verschoven naar de vrijheid om in vrede te zijn. Dat is heel wat anders dan de heen en weer commentaren van voor- en tegenstanders van Covid-vaccins of politieke fratsen.

Een vrede in jezelf die geen uiterlijke verklaringen van juistheid vereist, maar in plaats daarvan een aanvaarding van wie je bent. Een nieuwe innerlijke vrede, niet gedicteerd door gebeurtenissen buiten jezelf, maar ontwaakt als deel van je wezen.

Ook al zullen er momenten zijn waarop je terugkeert naar je uiterlijke angsten of rechtschapenheid, die momenten zullen steeds minder worden. Je verklaart aan de wereld dat je niet langer gelijk of angstig hoeft te zijn en dat anderen zich mogen voelen zoals ze willen.

Zo zul je je interesse verliezen in die angstgebieden die ooit heerlijk juist en een beetje scherp leken, gebieden die je angstgrenzen zowel fysiek als psychologisch verlegden.

En je zult anderen observeren die diep verwikkeld zijn in dergelijke gebieden met weinig interesse of zelfs begrip.

Dit is inderdaad een nieuwe wereld die jullie hebben helpen creëren. Het is tijd om in die nieuwe wereld te leven door jullie innerlijke instincten te volgen in plaats van jullie vroegere rollen van zorgzaamheid en angst.

Jullie worden geen saaie wijsneuzen. Jullie veranderen de wereld. Niet door woede, angst, gerechtigheid, of zelfs zorgzaamheid. Jullie doen dat door te zijn en te genieten van jullie nieuwe kalme innerlijke wereld – zonder angst, heimwee of woede. Zo zij het. Amen.

Copyright 2009-2022, Brenda Hoffman. Alle rechten zijn voorbehouden. Deel deze inhoud met anderen, plaats het op uw blog, voeg het toe aan uw nieuwsbrief, enz. Maar behoud a.u.b. de integriteit van deze blog door de naam van de auteur te vermelden: Brenda Hoffman en de link van de bronwebsite: LifeTapestryCreations.

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org