dinsdag 3 december 2019

Saul: Ontwaken is, weten wie je bent! Via John Smallman / 1 december 2019

Saul:
Ontwaken is, weten wie je bent!
Via John Smallman / 1 december 2019

 

Audio

Aangezien een groot deel van de mensheid - degenen die zich ervan bewust zijn dat ze zich op een spiritueel pad bevinden dat naar hun ontwaken leidt – hoopvol wacht op het ontwaken, gebeurt er wereldwijd veel dat zeer verontrustend is voor bijna iedereen en zeer pijnlijk voor degenen, die leven in oorlogsgebieden of in gebieden waar de planeet zelf of het weer op grote schaal schade en verstoring veroorzaakt. Dit is allemaal ter voorbereiding op het ontwaken, omdat veel negativiteit - wrok, haat, bitterheid, woede en negatief oordeel - waar de mensheid zich aan vastklampt, moet worden gezien, onderkend en losgelaten om te ontwaken.

Disterk vastgehouden gevoelens en meningen hebben absoluut niet alleen invloed op degenen die in gebieden leven waar ze endemisch zijn en zich intensiveren, maar ook op mensen over de hele wereld en de planeet zelf. Daarom is het van essentieel belang dat jullie allemaal je hart openen, nog vollediger dan je al hebt gedaan, om Liefde veel vrijer door je heen te laten stromen naar degenen die in angst leven en daardoor hun leven ervoor sluiten. Je intentie om je liefde te delen en uit te breiden tot iedereen op aarde, ongeacht de schijnbare verschillen tussen jullie - of het nu gaat om ras, kleur of etniciteit, religieuze of politieke overtuigingen dan wel andere verschillen – is het meest effectieve wat je kunt doen om te helpen bij het ontwakingsproces.


Je ontwaken is onvermijdelijk, omdat het Gods wil is. En omdat het Gods Wil is, is het ook jouw wil, omdat Jij en Hij Eén zijn, altijd, eeuwig, in een oneindige staat van vreugde! Je hebt die staat nooit verlaten, maar de overgrote meerderheid van de mensen richten hun aandacht op talloze afleidingen, waardoor het lijkt dat de staat van illusie, van droom/nachtmerrie zich voortdurend aan je voordoet. Het is een zeer lawaaierige en verwarrende omgeving. Terwijl je je aandacht daarop richt, is het praktisch onmogelijk voor je om je bewust te zijn van of toegang te krijgen tot het veld van Liefde, waarin je eeuwige bestaan ​​voor altijd zich in opperste geluk afspeelt. Sommigen van jullie hebben momenten gehad dat je die Liefde heel kort meemaakte en je het echt voelde. Het veranderde mogelijk je perceptie van het leven op een blijvende wijze.
Angst viel toen weg, waardoor je in een staat van vrede en acceptatie achterbleef, wetende dat je inderdaad prachtige, bewuste, onsterfelijke wezens bent, oneindig en eeuwig geliefd door God.


Jullie zijn allemaal, elk bewust wezen op aarde, Liefde geïncarneerd in vorm. Liefde is de oneindige en eeuwige stroom van energie die de levenskracht in die vormen is. Dat wil zeggen, jij bent de Liefde die zichzelf uitdrukt in iedere en elke vorm. Terwijl in vorm, jouw herinnering aan je goddelijke natuur is vergeten, waren de levenspaden die je alle voor jezelf hebt vastgelegd en die je op elk moment volgt, speciaal voor jou ontworpen voordat je incarneerde ten einde je terug te leiden naar het zich herinneren van, wie je echt bent, namelijk Eén met de Bron, Moeder/Vader/God, LIEFDE. En natuurlijk is er niets anders dan Dit!

Ontwaken is, weten wie je bent en door te weten wie je bent, ontstaat er grote vreugde, omdat je je dan onmiddellijk je bewust bent dat je eeuwig leeft in deze wonderlijke staat, die geen woorden en geen dichter ooit kunnen uitdrukken. Het is een staat die door ieder van jullie individueel moet worden ervaren. Terwijl het zich in je bewustzijn voordoet, weet je meteen dat jullie Eén zijn, dat er geen scheiding is, dat er alleen Liefde, God, Bron is zonder einde, beperking, of grenzen van welke aard dan ook.

Het leven als mens lijkt meer op levend in een doolhof of een labyrint, waaruit geen uitweg lijkt te zijn behalve via de dood! En dit is erg verontrustend, irriterend, beangstigend en deprimerend. Dus mensen zoeken afleiding in een verscheidenheid aan hobby's, sportieve activiteiten en gemakkelijk toegankelijke non-activiteiten zoals films kijken, of doelloos sociale media-berichten scannen in de hoop een spannend drama te vinden om zich daarin te verliezen. Alles om te voorkomen dat ze alleen met zichzelf zijn, omdat de meeste mensen een diepgeworteld gevoel van onwaardigheid hebben, niet goed genoeg zijn of niet zo goed als. . . een familielid, een vriend of iemand met een publiek aanzien. Alleen zijn met jezelf, je bewust zijn van jezelf is erg ongemakkelijk, omdat het ego dan het zelf beoordeelt en veroordeelt voor al zijn waargenomen tekortkomingen en onvolkomenheden.

Jullie zijn echter ALLEN perfecte goddelijke wezens! Je bent perfect geschapen, omdat wat God schept alleen perfect kan zijn en die staat verandert nooit!

Niettemin, omdat jullie je grotendeels identificeren met je lichamen, die ouder worden, ziek en sterven, slaagt het idee dat je perfect bent er niet in met je te resoneren. Het kan zelfs niet met je resoneren, want voor de dood – hetgeen voor lichamen onvermijdelijk is - ben je het meest bang. En natuurlijk moedigen jullie ego's je krachtig aan om je te identificeren met je lichaam en derhalve met hen. Jullie ego's gedijen op je gevoel van afscheiding, omdat jullie je dan tot hen wenden voor advies en begeleiding. Wat ze je bieden is altijd een negatieve beoordeling van je lichaam en zijn zintuigen en dat lijkt waar te zijn, omdat je altijd vindt dat je lichaam tekortschiet. Derhalve lijkt die opsporing van gebreken geldig te zijn! In zekere zin is het geldig omdat jullie lichamen beperkende voertuigen zijn. Ze werden door jou gekozen om de ervaring van beperking te bieden. . . maar je bent niet je lichaam! Jullie zijn immense wezens, veel groter dan het universum, waarin jullie lichamen zichzelf ervaren als kleine, onbeduidende en in tijd beperkte vormen in vlees.

Terwijl je echter in vorm bent, bieden je lichamen je de ervaringen waarvoor je, voordat je incarneerde, koos om deze te plaatsen op je menselijke levenspad. Ervaringen die je koos voor de lessen die ze jou zouden bieden. En die lessen vinden altijd precies op het juiste moment plaats, hoewel ze vaak niet als lessen worden herkend, maar zelfs als calamiteiten of catastrofes kunnen worden gezien, omdat ze niet in lijn zijn met je egoïstische verlangens.   

Zoals de meesten van jullie heel goed weten, wordt meditatie ten zeerste aanbevolen door alle grote religies, door spirituele leraren overal en ook door diegenen in de spirituele rijken die tot jullie spreken (zoals hier het geval is) via “gechannelde” berichten. De reden hiervoor is dat het je in een ontspannen toestand brengt waarin je ego's relatief stil, bijna vredig zijn, waardoor je in staat bent te luisteren en de begeleiding kunt horen die je spirituele ondersteuningsteam je biedt, wanneer je hen om advies vraagt. Sommigen van jullie verwijzen naar die begeleiding als 'intuïtie', maar hoe je ook verkiest om het te benoemen, het is totaal onbelangrijk. Wat belangrijk is, is dat je ernaar luistert, het hoort en gebruik maakt van de hulp in je dagelijkse leven.

Van meditatie is ook wetenschappelijk bewezen - in de afgelopen decennia - dat het van grote waarde is om je lichaam gezond te houden, omdat het je overmatige niveaus van stress oplost en jouw immuunsysteem versterkt. Dus, terwijl ik je eraan blijf herinneren in de berichten die ik je aanbied, moet je een meditatieve oefening tot een essentieel onderdeel van je dag maken. . . elke dag! Het is zo gemakkelijk om jezelf overspoeld te vinden met massale 'nog te doen, lijstjes'. Dan suggereren je ego's dat het een keer missen van je oefening OK is en dat je het morgen toch goed kunt maken. Het is duidelijk dat het nalaten om af en toe te mediteren je geen kwaad doet, maar het zal je oefening verzwakken en het minder effectief maken.

Ik beveel het aan, omdat meditatie de sleutel is tot het handhaven van je vrede wanneer je je dagelijkse leven voortzet. Een van de beste manieren om te oefenen is om rustig op een plaats te gaan zitten, waar je niet gestoord wordt door anderen of door sociale media-apparaten. Kies er dan voor om naar binnen te gaan, naar dat heilige innerlijke heiligdom dat jullie allemaal in je hebben. Terwijl je je ontspant in die heilige ruimte, neem je je voor om je hart volledig te openen, zodat Liefde je kan omarmen. Die is altijd bij je, omdat Jij en Liefde Eén zijn en wanneer je Haar uitnodigt, zal Zij jou omhelzen en je gevoel van vrede intensiveren. Daarom is het een uitstekende manier om je dag te beginnen. En terwijl je in een meditatieve staat bent, zullen alle twijfels die je hebt over je bestaan ​​als eeuwige, geliefde en volmaakte kinderen van God vervagen. Deze twijfels zijn een aspect van mens zijn, beperkt zijn, minder zijn dan…. Ze zijn ongeldig, maar je ego's willen niet dat je ze loslaat, omdat, als je dat doet, ze hun macht over jou verliezen, wanneer jij steeds meer in vrede verkeert en jij je steeds meer bewust wordt van de waarheid dat je inderdaad een volmaakt en geliefd kind van God bent.

Met zoveel liefde, Saul.