woensdag 30 oktober 2019

Wat als geblokkeerde chakra's je ziek maken? / Door Marcelius

Wat als geblokkeerde chakra's je ziek maken?
Door Marcelius


Chakra’s zijn energiecentra die zich in het energetisch lichaam van elk mens bevinden. Het zijn openingen waar levensenergie doorheen stroomt van en naar onze aura, het energieveld om ons heen.

Als onze chakra’s in balans zijn, functioneert het lichaam goed, maar wanneer ze uit balans zijn doordat ze minder goed functioneren of (deels) geblokkeerd zijn, dan kan dit leiden tot vele lichamelijke klachten zoals: hoofdpijn, bronchitis, presbyopie (leesbril), oogklachten, overgewicht, (chronische) vermoeidheid, vormen van ADHD of PDD-NOS bij kinderen, en zelfs potentieel ernstige ziekten als aids of kanker, maar ook emotionele en/of psychische klachten als bijvoorbeeld burn-out, onzekerheid en problemen met communicatie en seksualiteit, om er maar een paar te noemen.


Chakra’s bevinden zich op de fysieke plekken van de belangrijkste knooppunten van zenuwen, aderen en slagaderen in het lichaam en als functie hebben zij onder andere het fysieke lichaam te vitaliseren. Er zijn zeven hoofdchakra’s en soms wordt de aura zelf de achtste chakra genoemd.

  • De eerste chakra (Muladhara) is de wortelchakra die zich onderin de romp bevindt net onder het stuitbeen. Deze chakra wordt in verband gebracht met de dikke darm en de botten van het onderlichaam zoals de onderrug, het bekken en de heupen.
  • De tweede chakra (Swadhisthana) is de sacraalchakra en bevindt zich ongeveer ter hoogte van het heiligbeen. Deze chakra wordt geassocieerd met onder andere de geslachtsklieren en -organen, het heiligbeen, het bekkengebied, de baarmoeder, de nieren, de blaas, de bloedsomloop en de waterhuishouding.
  • De derde chakra (Manipura) wordt ook wel de navelchakra genoemd en bevindt zich ongeveer ter hoogte van de navel. Deze chakra wordt onder andere in verband gebracht met het spijsverteringskanaal bestaande uit de buikholte, de maag, de alvleesklier, de galblaas, de dunne darm en daarnaast ook de lever, de milt en het autonome zenuwstelsel.
  • De vierde chakra (Anahata) is de hartchakra en bevindt zich dan ook ter hoogte van het hart. Deze chakra reguleert onder andere de ademhaling, de longen en de werking van het hart. Aansluitend wordt deze chakra in verband gebracht met de stabiliteit van het hartritme en de daaruit voortvloeiende stabiliteit van de bloedsomloop en regelt het een diepe ontspannen ademhaling.
  • De vijfde chakra (Vishuddha) bevindt zich in de keel en wordt de keelchakra genoemd. Deze chakra stemt onder andere het voelen en denken op elkaar af. Ook wordt deze chakra in verband gebracht met het jezelf kunnen uiten, zowel emotioneel, creatief en communicatief.
  • De zesde chakra is (Ajna) bevindt zich op het voorhoofd, net boven de neusbrug en wordt ook wel het derde oogchakra genoemd. Deze chakra verbindt de spirituele wereld met de fysieke wereld waardoor deze een belangrijke rol speelt in de mate van spiritualiteit, creativiteit en intuïtie, die je ervaart. Ook wordt deze chakra in verband gebracht met hormoonklieren waardoor deze chakra van grote invloed is op onze fysieke gezondheid.
  • De zevende chakra (Sahasrara) bevindt zich bovenop het hoofd en wordt de kruinchakra genoemd. Deze chakra wordt in verband gebracht met spiritualiteit en verlichting. Ook heeft de kruinchakra te maken met het streven naar hogere bewustzijnstoestanden en gevoelens van harmonie en vrede.  

  

Chakra’s zijn onzichtbaar voor het blote oog, maar kunnen intuïtief gezien worden door getrainde energiewerkers.

Omdat veel fysieke, emotionele en mentale klachten een gevolg kunnen zijn van een verstoorde chakrabalans, kan het zeer lonend zijn deze balans te herstellen. Dit herstel kan gerealiseerd worden door middel van een z.g. chakrahealing, die men kan laten uitvoeren door een deskundige.

De chakrahealing  helpt je in de juiste mentale ontspanningstoestand te komen waarna de chakrahealing zelf volgt, die een diep ontspannend en helend effect heeft. 

Marcelius

Vaklitereratuur