maandag 28 augustus 2023

SAUL: JIJ BENT LIEFDE! Er Is Niets Anders ~ 28 augustus 2023 ~ John Smallman

 

JIJ BENT LIEFDE! Er Is Niets Anders.

Kanaal: John Smallman – 26 augustus 2023

Gods liefde voor de mensheid, voor al Haar creaties, gaat jouw vermogen om te begrijpen of voor te stellen ver te boven, omdat het oneindig is!

Moeder/Vader/God, Bron, Liefde is oneindig, wat betekent dat er niets daar buiten is. Het is DE staat, de enige bestaansstaat waarin alles wat bewust gewaar is, eeuwig bewoont. Leven als beperkte wezens in een vorm die helemaal nergens op slaat, omdat je overal in je leven voortdurend beperking in de een of andere vorm ervaart, het lijkt een permanent aspect van de droom of illusie te zijn, en dat is het ook! 

Zelfs als het lijkt alsof je, terwijl je in vorm bent, er doorheen of voorbij bent gegaan, kom je nog een ander tegen. In de Werkelijkheid, in de eeuwige Aanwezigheid van God, zijn er echter geen grenzen. Er is slechts een grenzeloze oneindigheid waarin Allen hun oneindige creatieve vermogens tot uitdrukking brengen in een staat van constante Vreugde. Dit IS wat Moeder/Vader/God IS, een oneindige en altijd voortdurende en uitgaande uitdrukking van Liefde die Al Haar creaties omarmt!

Omarmd door Liefde ben jij Liefde, voor iedereen, zonder enige uitzondering. Binnen de illusie lijkt het voor jou echter vaak dat Liefde/God niet aanwezig kan zijn. Hoe zou er anders zoveel haat, conflict, pijn en lijden over de hele wereld kunnen zijn? Als je terugkijkt in de diepten van de opgetekende geschiedenis, lijkt het alsof je alleen maar meer van hetzelfde ziet; het lijkt een open einde, in feite eindeloos. Toch voelen of merken jullie diep van binnen op dat er een God van Liefde moet zijn, en zelfs als jullie ervoor kiezen om die mogelijkheid niet te erkennen, besteedt de overgrote meerderheid van jullie ongelooflijk veel tijd aan het zoeken naar Liefde, vanwege jullie diepe innerlijke weten dat er niets anders is, en je bent het buitengewoon beu om ervan gescheiden te zijn. Wanneer je voor het eerst in een relatie liefde tegenkomt, wordt je verbijsterd, omdat het veel verder gaat dan je je misschien had kunnen voorstellen. En dan verraadt iemand je misschien. Dat brengt je waarschijnlijk in een staat van wantrouwen en wrok.

Niettemin blijf je, ondanks de pijn die je hebt geleden, liefde zoeken omdat je Liefde bent, en dat is wat ontbreekt in de staat van gescheidenheid die je als mens in vorm ervaart. Zelfs als je ‘verliefd’ bent, heb je het gevoel dat er veel meer achter zit dan je feitelijk ervaart, hoe mooi en allesverslindend het ook mag zijn. De werkelijkheid is Liefde die zich grenzeloos en eeuwig uitdrukt, en dat is waar jullie allemaal naar op zoek zijn – grenzeloze Liefde voor jezelf – en binnen de beperkingen van jullie levens in vorm lijkt het onbereikbaar. Dit komt omdat je je bewustzijn hebt afgesloten van het feit dat Het is wat Jij bent. Je hoeft het niet buiten jezelf, in anderen of in de wereld te zoeken, omdat het in jou aanwezig is in zijn uiterste pracht, op elk moment van je leven. Het enige wat je hoeft te doen is te accepteren dat Het is wie je bent, en het vervolgens vrijelijk aan te bieden in elke interactie met anderen, zelfs als je gevoel om dat te doen twijfelachtig is. Wanneer jullie alleen Liefde aanbieden, zullen jullie merken dat jullie Het zowel ontvangen als aanbieden, omdat Het zich in een constante staat van stroom in oneindige richtingen bevindt. Wanneer je ervoor kiest om Het niet aan te bieden, blokkeer je heel effectief de constante stroom die door je heen stroomt, en dan voel je je onbemind en onbemind.

Sta jezelf daarom toe te geloven dat Liefde jouw aard is, ondanks je twijfels, en hoe consequenter je precies dit kunt doen, hoe meer je het gevoel zult ervaren van liefhebben en bemind worden, totdat dat geloof wegvalt en je twijfels met zich meeneemt. Wanneer dat gebeurt – en dat zal ook gebeuren – zul je in plaats daarvan ontdekken dat je weet dat je Liefde bent omdat je Het kunt voelen, en dat er niets anders is dat je zou kunnen zijn, en dat er niets anders is dat je verlangt of nodig hebt, omdat Het is wat je zou kunnen zijn, dat ben je, voor eeuwig. Jij en je Vader zijn Eén, dat ben je altijd geweest en dat zul je altijd blijven.

Dus stop gewoon met het blokkeren van de stroom van Liefde vanwege je twijfels en angsten, en sta jezelf toe – jullie hebben en zullen altijd een vrije wil hebben – om je ware aard als Eén met God te kennen en te eren. Als je dat doet, zal je hele levenservaring op wonderbaarlijke wijze veranderen, zullen je negatieve zelfoordelen en elk gevoel van onwaardigheid wegvallen, en zul je merken dat je jezelf niet langer met anderen hoeft te vergelijken, omdat je jezelf volledig en volkomen accepteert zoals je bent.

Het is waar dat mensen op zichzelf fouten hebben en fouten maken. Het is een aspect van mens zijn en het volgen van de leiding van je ego, die je voor altijd aanmoedigt om te geloven dat je emoties geldig en gerechtvaardigd zijn omdat ze zijn wie je bent. Maar emoties zijn slechts emoties, en je kunt en zult leren ze in twijfel te trekken zodra ze zich voordoen, in plaats van er naar te handelen alsof ze zijn wie je bent, je identiteit. Emoties zullen opkomen zolang je in vorm bent, maar ze zijn niet wie je bent, net zo min als de pijn die je voelt als je jezelf verwondt of ziek bent.

Herinner jezelf er daarom aan, wanneer je op zijn minst dagelijks naar je heilige innerlijke heiligdom gaat, dat je, ondanks eventuele twijfels over jouw waardigheid om in Gods tegenwoordigheid te zijn, waaraan je je misschien vastklampt, voor eeuwig Eén bent met God, de oneindig liefdevolle Bron van jouw eeuwige bestaan, van Wie de scheiding, zelfs voor de kortste momenten, volledig buiten de grenzen van de mogelijkheid ligt.

Als jullie er een punt van maken jezelf regelmatig aan deze goddelijke Waarheid te herinneren, zul je een opkomend bewustzijn ervaren dat leidt tot een diep innerlijk weten dat dit inderdaad waar is. Je twijfels en negatieve zelfoordelen zullen beginnen op te lossen, en je zult steeds meer vrede en een staat van zelfacceptatie ervaren naarmate je diepe innerlijke kennis van Gods oneindige en eeuwige Liefde voor jou zich stevig vestigt in je bewuste gewaarzijn.

Met zoveel liefde, Saul.

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org