dinsdag 29 augustus 2023

Compassie En Liefde Nemen Toe ~ 29 augustus 2023 ~ Kenneth Schmitt


 

Compassie En Liefde Nemen Toe

Door: Kenneth Schmitt – 27 Augustus 2023

Het bewustzijn van de mensheid wordt positiever, meer compassievol en liefdevoller, terwijl het zich ook bewust wordt van het grote kwaad waar aan we zijn blootgesteld. Het wijdverbreide wantrouwen jegens de overheid groeit en mensen bundelen hun krachten om het leven te verbeteren, los van de tirannie van het bedrijfsleven. De branden in Lahaina zijn een goed voorbeeld van de enorme hoeveelheid compassie en liefde die ontstaat. De bijna volledige vernietiging symboliseert de ontbinding van een oude manier van leven en nodigt uit tot het ontstaan van een nieuwe cultuur en beschaving gebaseerd op liefde.

De oorlogsdaad tegen de mensheid die hier uit voortvloeide, is een grote tragedie voor degenen die hun huizen, bedrijven, dierbaren en huisdieren, en hun manier van leven, hebben verloren. Maar de tragedie loopt ten einde, en de overlevenden, die niets hebben, zelfs geen auto en waarschijnlijk geen baan, hebben ons nodig om in eenheid met hen te handelen, en dat doen we ook. Ze zijn geen slachtoffers; zij zijn overlevenden. Ruim 11.000 van hen worden gehuisvest en gevoed in de resorthotels. Er wordt gezorgd voor vervoer en er wordt geld verdeeld. Elke dienst die ze zich maar kunnen wensen, wordt beschikbaar gesteld. Dit zijn de fysieke manifestaties van mededogen en liefde.

Belangrijker nog is dat de energie van compassie en steun wereldwijd is toegenomen. Overal hebben mensen gebeden, en sommigen stellen zich voor dat er iets wonderbaarlijks uit deze gebeurtenis voortkomt. Het mooie is een nieuwe cultuur van creativiteit en liefde, die zich manifesteert in een prachtig meesterwerk van een stad. Maui is te rijk en te verlicht om deze kans op transformatie en vernieuwing te missen. De enige belangrijke dingen die nog over zijn in Lahaina zijn enkele koraalstenen bakstenen muren en de gigantische banyanboom. De stad is teruggebracht tot de natuur met een potentieel mooie en verbazingwekkende toekomst.

Het zijn niet alleen de fysieke dingen die gebeuren, maar ze zijn de manifestatie van de energie die we creëren en uitstralen. Dit is het begin van het tijdperk van dankbaarheid, liefde, mededogen en vreugde. De overlevenden weten dat er voor hen wordt gezorgd uit liefde en mededogen. Dit roept een bewuste achtergrond van dankbaarheid en een toenemende hoeveelheid vreugde op naarmate het verdriet afneemt. Het grootste deel van de steun wordt gegeven zonder iets anders te verwachten dan in de wetenschap dat zij mensen in nood ondersteunen. En het is niet slechts tijdelijk. Dit is een langdurig proces. Alle betrokkenen weten dit.

Op een meer uitgebreid bewustzijnsniveau kunnen we weten dat al deze dingen een effect hebben op het bewustzijn van de mensheid, evenals op de betrokken individuen. Het gevoel dat iedereen in dezelfde familie zit, wordt steeds meer bewust. Terwijl we ons blijven afstemmen op compassie en liefde, worden we ons bewust van ons ware innerlijke weten, omdat we niet worden afgeleid door persoonlijke behoeften of angsten. Deze worden allemaal op magische wijze bedekt. Voor het ego is dit onmogelijk, maar het gebeurt omdat het een logisch energetisch resultaat is van de manier waarop we energetische patronen moduleren met onze mentale en emotionele processen. In dit geval worden deze gesymboliseerd door mededogen en liefde in de essentie van Goddelijk Bewustzijn.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org