zondag 27 augustus 2023

Geregeld deel ik een bericht over energetische aanvallen ~ Annemarie van der Grift


Geregeld deel ik een bericht over energetische aanvallen. Iets waar ikzelf tot aan twee jaar geleden zeer geregeld mee te maken heb gehad. Tegenwoordig is het rustiger maar hierin ben ik geen uitzondering want veel (ontwaakte) hooggevoeligen, lichtwerkers, healers, energetisch- en spiritueel werkers in welke vorm dan ook, hebben hier mee van doen. Wanneer je veel 'licht' in je draagt (hier hoef je je niet altijd bewust van te zijn) en je vormt daarmee een gevaar voor duistere zware energieën, kun je worden aangevallen.
Dit kan om een aantal redenen zijn:

Je beschikt over veel informatie (wijsheid) waarmee je het bewust-zijn van de mensheid kunt verruimen.

Je beschikt over transformerende kwaliteiten waarmee je mensen zowel individueel als collectief op zielsniveau kunt helen.

Je hebt ooit afspraken gemaakt of een contract gesloten met de 'dark side' en zij willen je niet zomaar laten gaan.
Vaak weten 'zij' eerder dan jijzelf waartoe je in staat bent: hoeveel licht (=kracht) je in je draagt en wat je daarmee kunt bewerkstelligen om bewustwording bij de mensheid te bevorderen en daarmee te helpen helen.

Veel voorkomende aanvallen zijn bijvoorbeeld het plaatsen van energetische implantaten in je lichaam om je zowel fysiek als emotioneel negatief te beïnvloeden, negatieve gedachten die in je hoofd worden geplaatst, bizarre 'bezoeken' en boodschappen in (lucide) dromen en energetische verkrachtingen. Dit laatste kan zowel in slaap- als wakkere toestand plaatsvinden.

Ook kan het zijn dat de aanvallen via andere personen plaatsvinden. Mensen die jou, om wat voor een reden dan ook, naar beneden proberen te trekken en je daarmee uit je kracht halen. Mensen die je onder druk zetten, leegzuigen, manipuleren, bekritiseren of welke vorm van negatieve aandacht dan ook geven. Meestal gebeurt dit zonder aanwijsbare aanleiding en vanuit het niets. Dit kunnen overigens ook bekenden en/of 'dierbare' mensen van iemand zijn.

Omdat we in een bijzondere en ook uitdagende periode leven, vinden er meer energetische aanvallen plaats dan we voor mogelijk kunnen houden. Daarbij viert dualiteit en polariteit hoogtij.

Waarom is dit zo?
Mijn visie is dat we terug worden geworpen op onze basis. Vanuit verschillende bronnen (mai.nstre.am me.dia, social media en zeker ook real life) wordt er op listige wijze op onze basis ingespeeld. De basis waarin 'angst' een grote invloed heeft omdat dit inwerkt op het reptielenbrein. Dit brein controleert onze primaire levensbehoeften zoals honger, ademhaling en vecht- of vluchtreacties. Het is tevens het oudste brein, gezien vanuit de evolutie. Er kunnen meer emoties mee gemoeid zijn maar de basisemotie angst ( = bezorgdheid, ongerust, onmacht, geen zelfvertrouwen, zorgen, nervositeit, verwardheid, wantrouwen, afgunst, schrik, niet gezien of gehoord worden, niet erkend voelen, je niet thuis voelen op Aarde, fobie, paniek) voert veelal de boventoon.

De periode waarin we momenteel (collectief) in zitten en/of hebben gezeten, maakt dat bij sommige mensen hun basis aan het wankelen is geraakt. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Verlies van werk, ziekte, gebrek aan sociale contacten, vul zelf in, etc, kunnen hier de aanleiding voor zijn. De (fysieke, psychische, mentale en spirituele) zekerheden vallen weg en je wordt terug geworpen op jezelf.

Hoe sterk is dan iemands basis?
Anders gezegd, hoe sterk staat iemand in z'n eigen kracht, in hoeverre belichaamt iemand z'n eigen fysieke lichaam en energetische systeem, hoe fel schijnt iemands eigen licht, hoe is het gesteld met de levenskracht, de Ki, de Hara of wat voor een naam je er aan wilt geven.
Mensen kunnen aanhaken of parasiteren op jouw energie zonder dat je dit door hebt. Denk bijvoorbeeld aan 'afgunst', waarin iemand jaloers is en dit zodanig op je kan projecteren dat het je (op den duur) belemmert in jouw functioneren. Een proces dat van één of beide kanten onbewust kan plaatsvinden. Maar ook bewust iemand energetisch aanklampen is mogelijk. In extreme gevallen kun je denken aan bijvoorbeeld Wicca of Voodoo. Veel mensen zijn angstig voor dit soort zaken. Angst voedt angst en zal het dan ook verergeren.

Ook de main.strea.m me.dia gebruikt bij uitstek manieren om mensen uit hun kracht te halen en waarbij duistere energieën een groot aandeel hebben. We hebben er wereldwijd mee te maken. Sommigen ondervinden het zelfs aan den lijve.

Maar..... weet, ondanks welke omstandigheden dan ook, dat de tegenhanger van angst altijd liefde is. Claim je eigen licht. Ben je bewust van je eigen fysieke lichaam en je energetisch systeem. Deze laatste is van grotere invloed dan je je wellicht mogelijk kunt houden. Belichaam dit en beheer dit. Wees autonoom, neem je eigen verantwoordelijkheid en pak de regie. Doe dit voluit zodat er geen ruimte is voor angst en andere parasiterende vormen van zware energie in jouw energetisch systeem.

Maak ruimte voor Licht en Liefde. Juist in deze tijd wordt dit van je gevraagd. Juist in deze tijd mag jij in je eigen kracht gaan staan. Terug naar jezelf. Waar sta je voor? Niet geloven, maar weten, dat je het in je hebt. Je hoeft het alleen toe te laten én uit te dragen.

In allesomvattende licht & liefde.
NB: om (meer) ruimte te maken voor Licht en Liefde in het energetisch systeem dien je de 'schaduwstukken' te (h)erkennen. Waar in de basis(chakra) zit er emotionele beladenheid? Tot de basis kun je rekenen: de eerste 7 levensjaren, de bevalling, de tijd in de baarmoeder (inclusief conceptie), de moeder, voorouderlijke familielijnen en vorige levens.