zondag 31 juli 2022

Puin van ongecontroleerde Chinese raket valt in zee bij Filippijnen ~ 31 juli 2022 ~ Tyler Durden

Puin van ongecontroleerde Chinese raket valt in zee bij Filippijnen

Door: Tyler Durden – Zero Hedge –  Zondag, 31 Juli, 2022

Verbluffende video’s van een enorme Chinese raket die ongecontroleerd terug op aarde tuimelde, werden zaterdag laat op sociale media geplaatst.

Op 24 juli leverde China’s Long March 5B raket de Wentian laboratoriummodule af bij het nieuwe ruimtestation. De 23 ton zware hoofdtrap van de raket was sindsdien in een ongecontroleerde afdaling en kwam rond 2445 ET boven de Indische Oceaan weer in de atmosfeer van de aarde terecht, twitterde het Amerikaanse Space Command.

“Geen enkel ander land laat deze 20 ton wegende dingen in een baan om de aarde op een ongecontroleerde manier terugkeren,” vertelde Jonathan McDowell, een astrofysicus aan het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, aan CNN voordat de raket opbrandde in de atmosfeer.

China’s aanpak van de mislukte terugkeer in de dampkring leidde tot kritiek van NASA-chef Bill Nelson.

“De Volksrepubliek China deelde geen specifieke baaninformatie toen hun Long March 5B raket terug op aarde viel. Alle ruimtevarende naties zouden de gevestigde beste praktijken moeten volgen, en hun deel moeten doen om dit soort informatie van tevoren te delen om het mogelijk te maken,” tweette Nelson.

En nu zijn er brokstukken van een raket in de Suluzee vlakbij de Filippijnen neergestort, aldus het Chinese ruimtevaartprogramma via een bericht op het Chinese sociale media platform Weibo.

 
 

“Wat we echt willen weten is of er stukken op de grond zijn terechtgekomen,” zei McDowell. “Dat kan nog wel even langer duren voordat de rapporten terugkomen.”

Je zou denken dat de Chinezen voor de derde keer een ordelijke re-entry van de raket zouden perfectioneren, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Een andere Long March staat gepland voor lancering over een paar maanden. De wereld zal dus nog een keer moeten gissen waar de raket zal landen.

Vertaling: wakkeremensen.org