vrijdag 29 juli 2022

Laat je niet verdelen....Daan Kruun van Oss


Laat je niet verdelen....

Ik zie het steeds weer opvlammen om me heen. De ene groep tegen de andere groep.
Of het nou over boeren, veganisten, homo's, va xx i na ties, ziektes, de zorg of de regering gaat iedereen vind er wel iets van en vind dat dat zijn waarheid de enige juiste is.

Onthou een ding goed. Een verdeeld volk is een manipuleerbaar volk. Met andere woorden. Hoe erger wij verdeeld raken. Hoe meer macht de heersers over ons zullen hebben.

Accepteer dat iedereen een andere waarheid heeft. Iedereen loopt een ander pad. Zo is het ook bedoeld. Zo kunnen we van elkaar leren en door middel van samenwerken tot een betere wereld komen.


Respecteer elkaar. Dring je mening niet aan een ander op, oordeel niet en scheld elkaar niet uit.

Praat met elkaar, leer elkaars visie te snappen. Verplaats je in de wereld van de ander. Probeer alle kant van een verhaal te zien.
Weet dat ieders waarheid goed is. Ieders waarheid is nodig om verder te komen.

Loop jouw eigen pad zoals de ander ook zijn pad zal volgen. Als het nodig is zullen jullie paden zich kruisen. Soms om informatie uit te wisselen, soms om taken uit te voeren en soms om lessen te leren. Uit ieder gekruist pad komen nieuwe inzichten.

Onthou dat als wij met elkaar verbinden, elkaar respecteren, elkaar accepteren en in liefde met elkaar omgaan wij als mens zo krachtig zijn. Een kracht waar niks tegenop kan.

En daar lieve mensen zijn de heersers doodsbang voor en proberen ze koste wat kost te voorkomen.

Trap dus niet in de val van verdeel en heers. Ieder verhaal heeft meerdere kanten. Probeer ze allemaal te zien zodat je een totaalbeeld krijgt. Zie dat in elke kant een waarheid zit. Als je dat kunt zien zul je er niet meer intrappen. Dan kun je accepteren, respecteren en zonder oordeel zien.

Een hele dikke knuffel
Liefs Daan

Delen is lief
Stuk wel graag in originele staat laten