vrijdag 20 september 2019

Vrijdag 20 september 2019 Marjolein Ingrid Soulpursang


Intense vermoeidheid tgv de aanhoudende SR anomalieën die zich vandaag rond de 40Hz bewegen en je hart diep reinigt laag voor laag!
Ascensie en de Nervus Vagus; niet zo vaag! 
De oudste zenuw in je lijf, die zelfs al aanwezig was in de amoebe en de kwal, speelt een cruciale rol in je leven. 
Nervus Vagus zorgt ervoor dat een organisme (en jij dus ook) bij gevaar inkrimpt of samentrekt, de Fight/Flight respons. Maar NV bestuurt ook je stofwisseling, spijsvertering en immuunsysteem.
Het is de meest belangrijke zenuw in de hersenen en hij staat in verbinding met alle belangrijke organen.


Je kunt deze zenuw o.a. activeren door relaxatie en meditatie.
Het voordeel van het activeren van de vagus zenuw is dat je hierdoor je immuuncellen kunt beheersen, ontstekingen verminderen en zelfs ziekte en veroudering kunt voorkomen.
Door bepaalde positieve hersengolven te creëren, zoals meditatie-meesters al eeuwenlang doen, kan je de Nervus Vagus inschakelen en ontstekingen beheersen.
Diane Krause, MD, PhD, van de Yale University ontdekte dat onze eigen aangeboren volwassen stamcellen kunnen worden omgezet o.a. in lever, darm-, long- en huidcellen. Dat betekent dat we de kracht hebben om nieuwe cellen te creëren en onze cellen en organen kunnen vernieuwen op eender welke leeftijd.
En hoe worden deze stamcellen gecontroleerd?
Je raadt het al: de Nervus Vagus.
Dus ontspanning, een toestand van rust, vrede en stilte, kunnen de NV activeren. En de NV, op zijn beurt, activeert je stamcellen om je weefsels en organen te regenereren en vernieuwen.
Ontspanning kan andere krachtige effecten hebben op onze biologie. Door te leren om positieve hersenenstaten te creëren dmv diepe ontspanning of meditatie, kan je:
* Ontstekingen verminderen
* Helpen je organen en cellen te regenereren door het activeren van stamcellen
* je hartslag variabiliteit verhogen
* je hersenmassa vergroten (die normaal krimpt met het ouder worden).
* je immuunsysteem versterken
* je zenuwstelsel moduleren
* depressie en stress verminderen
* De kwaliteit van je leven verbeteren
Niet die vervelende externe stressfactoren zijn het belangrijkst, maar onze reactie op die stressors. Mentale stress produceert een snellere verkorting van telomeren (uiteinde van chromosoom) wat leidt tot snellere veroudering.
Het goede nieuws is dat je lichaam dus alle middelen heeft en oneindig aanpasbare systemen om zich te reguleren, repareren, en regenereren.
Meditatie is een manier om de Nervus Vagus te (her)activeren. 
Maar er is ook TRE (Trauma Release Exercises). Bij TRE leer je simpele oefeningen waardoor de Psoas spier (die verbonden is met de Nervus Vagus) zich kan ontspannen. De Psoas verbindt je onderste ruggenwervels met het bot van je bovenbeen en heeft dus ook een heel belangrijke functie in de Fight/Flight respons. De spier is onder controle van het sympatisch (onwillekeurige, dus niet bewust te besturen) zenuwstelsel. 
De oefeningen in TRE brengen een diepe ontspanning in de Psoas teweeg waardoor het brein signaleert dat er geen 'gevaar' meer is. Op die manier kan een diepe ontspanning teweeg gebracht worden, waardoor de NV zijn werk weer optimaal kan doen.
Bron: onbekend

Marjolein Ingrid Soulpursang