maandag 16 september 2019

Jezus: JULLIE ZIJN ALLEMAAL PERFECTE MANIFESTATIES VAN DE GODDELIJKE /12 September 2019 / door John Smallman


Jezus:

JULLIE ZIJN ALLEMAAL PERFECTE MANIFESTATIES VAN DE GODDELIJKE

12 September 2019 / door John Smallman


Het belangrijkste onderwerp waarmee mensen moeten omgaan is Liefde – die haar ware en enige staat van zijn is – of het kennelijke gebrek aan Liefde die ze beleven wanneer ze in een vorm als mens verkeren. Maar er bestaat natuurlijk geen gebrek aan Liefde, want er is alleen Liefde, die het oneindige veld van goddelijke energie is waarin alle bewuste leven liefdevol en eeuwig wordt vastgehouden en omarmd. Liefde wordt binnenin gevonden! Ze kan nergens anders gevonden worden, want er is geen ergens anders, er is geen buiten, buiten is onwerkelijk, is nergens, is de onwerkelijke droomwereld van de vorm die slechts net zo lang duurt als het bewuste collectief dat vorm ervaart verkiest er aan vast te houden.


In eerste instantie, toen vorm voor het eerst werd gevestigd, was de stroom van bewustzijn zo zwak, dat het praktisch helemaal geen aanwezigheid had. Naarmate de vorm evolueerde werd bewustzijn langzaam meer manifest en liet de vorm zogenaamd werkelijk worden. Er ontwikkelden zich zintuigen die hun omgeving via deze vormen voelden, zagen, proefden, roken en hoorden, met als resultaat van deze gewaarwordingen dat bewustzijn zich begon te identificeren met de vorm waarin het zichzelf terugzag. In vorm leek het afgescheiden te zijn van andere vormen en begon een gevoel van vervreemding, van verlatenheid te ervaren, een gevoel van verloren zijn of het nergens bijhoren en vanuit dit van streek makende gevoel ontstond angst. Er heeft eerder nooit angst bestaan want binnen Werkelijkheid, binnen het Liefdesveld, is er niets te vrezen want alles is Eén en leeft in perfecte vrede en harmonie in een staat van eeuwige vreugde met Zichzelf!     



Angst is de belangrijkste beperking die door de vorm ervaren wordt en van daaruit ontstaan alle andere beperkingen; je zou kunnen zeggen dat de woorden beperking en angst synoniem zijn aan elkaar. Wanneer mensen boven hun angsten uitstijgen, of er doorheen en eraan voorbij gaan, vallen de beperkingen gewoon weg. Jullie hebben een gezegde: “Voel de angst maar doe het toch!” en er zijn er die voor anderen geen angst lijken te hebben. Die hebben ze wel, natuurlijk, ze laten zich gewoon niet door hun angst beheersen. In het Evangelie van H. Johannes staat een verklaring: “PERFECTE LIEFDE WERPT ANGST VAN ZICH AF” en wanneer je jezelf overgeeft aan Liefde en handelt vanuit Liefde merk je dat je de kracht hebt om je angst te overwinnen, om ze van je af te werpen!


Oordeel, schuld, verbittering, haat en verontwaardiging zijn beperkende gewoontes die mensen vasthouden in overtuigingen van goed en kwaad – overtuigingen die geregeld ongeldig zijn – die het hen bijna onmogelijk maken om op een zinvolle manier te discussiëren om kwesties op te lossen die hen verdelen. Liefde is het onvoorwaardelijk accepteren van alles en zal naar iedereen, zonder oordeel, luisteren. Wanneer liefde bedoeld en gedemonstreerd wordt, kunnen alle kwesties op een bevredigende manier worden opgelost, zonder schuld, schaamte of straf en wanneer de oplossing is bereikt, zal iedereen zich geëerd en gerespecteerd voelen.


Het is het ego dat doorlopend iemands aandacht vraagt en eist dat haar mening als waarheid geëerd wordt. Maar het perspectief of de perceptie van het ego wordt altijd vanuit angst gedreven. Wanneer je jezelf emotioneel of psychisch  ontdaan of ongemakkelijk voelt, zit je ego achter het stuur – vooral merkbaar wanneer bij het werkelijke rijden irritaties ontstaan, schijnbaar als gevolg van onredelijk of gevaarlijk gedrag van andere bestuurders. Wanneer jullie accepteren en omgaan met wat er zich in jullie levens voordoet, zonder te oordelen en zonder enige behoefte om te oordelen, lossen deze gevoelens op.


Liefde eert en respecteert altijd iedereen waar ze mee te maken krijgt – alle bewuste leven. Het is niet nodig om wezens te beoordelen of af te zonderen op basis van kleur, ras, cultuur, sociale status of gezindte, want deze schijnbare verschillen zijn alleen maar vormverschillen, een aspect van de droom of denkbeeldige wereld, die de enige staat is waarin het mogelijk is om vorm en al haar beperkingen te ervaren.       


Jullie zijn allemaal perfecte manifestaties van de Goddelijke, Moeder/Vader/God, Bron die Zichzelf ervaart op de enige manier die Hij/Zij kan – in een enorm aantal reflecties van Zichzelf die Zichzelf laat kennen in ieder aspect van Zijn/Haar oneindige en veelsoortige creatieve mogelijkheden. Jullie zijn Eén met Bron en jullie zijn dat vanaf het moment van je schepping, in vreugde met de Ene, de oneindige verscheidenheid van pracht, schoonheid en verbazingwekkende creatieve expressies die Hij/Zij op ieder moment koos te zijn.  


Tegelijkertijd, of op hetzelfde eeuwige moment, ervaren jullie, terwijl jullie in de menselijke vorm verkeren, het onwerkelijke, een staat van beperking en angst waarin conflict altijd aanwezig is en die schijnbaar jullie fysieke bestaan bedreigt, jullie leven, altijd. En, tot het moment dat jullie je herinneren dat jullie eeuwige spirituele wezens zijn, die een tijdelijke en onwerkelijke ervaring van het leven in een vorm hebben, zal angst en de conflicten die daaruit voortkomen, schijnbaar jullie gedrag leiden en regeren. Jullie levens, want jullie gedrag is je leven, is wie jullie zijn .... totdat jullie je herinneren.


Het komt jullie voor alsof het leven een eenmalige gebeurtenis is en dat wanneer het eindigt jullie ophouden te bestaan. Een angstwekkende gedachte. Velen proberen een overvloed aan materieel bezit te vergaren of te incasseren, wat veel langer kenbaar is dan een mensenleven, om zo via deze voorwerpen door de groep of samenleving herinnerd te worden aan wie ze toebehoorden. En jullie begraafplaatsen lopen over van gedenkstenen en ornamenten aan hen die al lang naar de niet fysieke gebieden zijn teruggekeerd. Mensen zijn doodsbenauwd om niet gezien te worden of om vergeten te worden. Hoewel, als eeuwige goddelijke wezens worden jullie altijd gezien, jullie staan doorlopend in het zicht van God en jullie kunnen nooit vergeten worden.


Wanneer Liefde jullie harten vult, wanneer jullie je beginnen te herinneren dat jullie inderdaad spirituele wezens zijn die een tijdelijke ervaring in een vorm hebben, valt angst weg en daarmee ook de behoefte om spullen te vergaren! Velen van jullie kennen mensen die, in de vorm van materieel bezit, heel weinig hebben en die uiterst tevreden en gelukkig zijn. En, in dit tijdperk van ontwaking kiezen steeds meer van jullie om je af te keren van materialistische wensen, naarmate het dagende besef of bewustzijn van jullie ware aard sterk gevoeld gaat worden. Liefde stroomt door jullie heen, precies zoals jullie en Bron dat altijd bedoeld hebben.


Dit besef begint de egoïstische angsten en behoefte, die hele tijdperken lang zijn aangemoedigd en die tot oorlog leidden, op te lossen. In de plaats daarvan zal het begrijpen dat allen Eén zijn en dat wat ieder persoon zegt, denkt of doet een effect heeft op alles, ieder mens zichzelf nu te kennen als ofwel door het erkennen van de Eenheid, ofwel terechtkomen in een blinde en egoïstische poging de onwerkelijke staat van afscheiding vast te houden. Omdat dit besef steeds meer bewust aanwezig raakt, wordt dienstbaarheid aan anderen de motivatie voor handelen en vervangt persoonlijke vrede en tevredenheid het voorafgaande en bijna constante gevoel van behoefte dat haar pad door het leven gemotiveerd en geleid heeft.


Leven is het gebied van goddelijke energie waar alles in verbondenheid met elkaar bestaat. Het is Liefde waarvan niemand losstaat, zelfs niet voor één moment en wanneer dat erkend wordt is het onmogelijk om niet te handelen op een manier zoals dat bedoeld is voor het voordeel van iedereen en dit is intens bevredigend. Eenheid wordt verwezenlijkt, gekend en geleefd en die brengt op gepaste wijze blijvend geluk, op het moment, met alles wat er gebeurt en moet uitgewerkt worden door wezens in vorm. Dit is alles waar het ontwakingsproces om draait en het gaat allemaal snel vooruit.


Jullie liefhebbende broeder, Jezus.


https://johnsmallman2.wordpress.com