zaterdag 1 december 2018

VREDE VINDEN IN WAT ER IS ~ MIEKE VULINK



VREDE VINDEN IN WAT ER IS
We hebben er allemaal heel bewust voor gekozen om in deze bijzondere tijd op Aarde te willen zijn. Enerzijds kunnen we een enorme groeispurt voor de ziel maken. Anderzijds kunnen we van heel veel betekenis zijn voor de Aarde zelf en voor anderen die zichzelf uit de oude matrix van angst en lijden willen bevrijden.


Vanuit het hogere perspectief' bekeken zijn het glorieuze tijden voor de mensheid! We delen met steeds meer vertrouwen en vreugde in goddelijke krachten, die het mogelijk maken om onszelf los te wrikken uit oude houdgrepen. We krijgen steeds meer bestuurskracht terug die we verloren zijn in waar de dualiteit ons van ons Goddelijke Zelf heeft doen afscheiden. Van bovenaf bekeken kunnen we onszelf als feniksen zien oprijzen uit eeuwenoude as-lagen van overheersing en onderdrukking, angst en lijden.

Van onderaf bekeken zien we onszelf nog steeds als jojo's heen en weer gaan, balancerend tussen hoop en vrees. De hoop is gericht op betere, liefdevollere en eerlijkere tijden, waarin we vanuit ons hart mee willen bouwen aan de Nieuwe Aarde.
De vrees duikt op in de twijfels of het allemaal wel echt gaat gebeuren, en of het jou persoonlijk ook gegeven is om dat te gaan meemaken. Ga je dat wel redden, of is het voor die tijd weer 'op', net zoals in veel vorige levens waarin je als Lichtwerker jezelf leeg gegeven hebt omdat er zo veel licht en liefde ontbrak in de mensenharten...

JEZELF NIET MEER ONDER DRUK ZETTEN
We leven nu in een heel andere tijd, waarbij we allereerst onszelf leren te geven wat we nodig hebben. Dat is een ongekend waardevol proces, omdat het investeringen zijn voor je ziel die je meeneemt naar al jouw volgende levens. Reken maar dat je, bewust of onbewust, ergens weet hoe belangrijk dit innerlijke werk is. Maar daardoor kun je jezelf ook opnieuw onder onnodige druk zetten.

Ben je ook gewend om hele hoge eisen aan jezelf te stellen? Dat komt door de voorwaardelijke liefde, die zegt: "Ik kan pas van mezelf houden als ik voldoe aan het ideaalbeeld dat ik in mezelf draag." Je weet dat je zo veel méér bent dan wat er zo vermoeid en zoekend op aarde rondloopt.

Ergens voelde je altijd al die Engel in jezelf, die straling, die liefde en alle Goddelijke vermogens die er maar niet uit konden komen. Nu je daar meer verbinding mee begint te voelen kun je ook TE veel gaan willen, en jezelf TE veel gaan pushen om maar dáár te komen waar je vitaal en stralend bent, waar het leven fijn is. Daarmee is het nooit goed in het hier en nu, en vergeet je misschien ook te genieten van wat er al wel aan moois en waardevols is.

DE WANHOPIGE ZOEKTOCHT NAAR DE HEILIGE GRAAL
Veel mensen hebben last van burn-out-achtige klachten (ja die zijn verweven met ascensie-verschijnselen!) die veel ouder zijn dan dit huidige leven. Ze zijn veroorzaakt door innerlijke spanningen die zich gedurende vele levens hebben opgestapeld, als gevolg van het op de tenen gelopen te hebben en je best hebben lopen doen. Wat ons fysiek nog afremt is veel meer dan de zwaarte van de processen waar we om de haverklap mee geconfronteerd worden. Het voert ons terug naar wanhopige zoektochten die ons door alle levens heen gedreven hebben, met het verlangen naar de Heilige Graal, naar die volheid en vervulling, naar dat Licht en die Liefde.

Ooit waren we daar, in die Goddelijke Eenheid, en konden we uitvliegen zonder ons warme en altijd verwelkomende nest te vergeten of verliezen. Maar we zijn steeds verder van huis geraakt en hebben uiteindelijk ook ons ware Zelf zo goed als uit het oog verloren. Vanuit de leegte zijn we gaan vechten of vluchten om alles weer terug te vinden en desnoods met geweld terug te nemen. Dat vecht- en vlucht-gedrag begint zich nu in de meest subtiele vormen in ons bewustzijn te ontrafelen.

VECHTEN OF VLUCHTEN, OF VERTROUWEN?
Elk aards struikelblok roept een oude vecht- of vluchtneiging op die we ons in de dualiteit eigen gemaakt hebben. Hoe vaker we die neigingen herkennen, des te meer bewustzijn we krijgen op wat ons patroon is geworden. We zijn er aan gewend geraakt om iets wat uit balans is vanuit onze persoonlijkheid als een probleem op te pakken. Waar problemen zijn, moet er iets opgelost worden, en dus moet er ingegrepen worden om het niet te laten ontsporen, denkt het ego vanuit de oude opgeslagen herinneringen.

Wat we nu mogen oefenen, is eerst naar het vertrouwen in de hogere levensstromen te gaan en dat te verankeren, in onszelf en op Aarde.
Allereerst hebben we het vertrouwen nodig in de hogere regie vanuit de Lichtwereld. Als we op de rand van de dualiteit staan kunnen we leiding vragen aan talloze Meesters, Engelen en Gidsen, die van bovenaf zien wat we nodig hebben om los te komen uit aardse illusies.

Daarnaast is er het vertrouwen in jouw hogere Zelf, die jou als geen ander doorziet en lief heeft. Vanuit een prachtig liefdevol plan word je dwars door je oude wantrouwen, liefdeloosheid en angst heen geleid. En reken er maar op dat die weg een stijgende lijn heeft naar jouw Goddelijke Zelf.

NO MORE PART OF THE GAME
We maken momenteel reusachtige verschuivingen mee, in en buiten onszelf. Harmonie en disharmonie lijken elkaar steeds sneller af te wisselen, ze zijn een steeds groter 'part of the game' dat ons naar een volgroeid bewustzijn zal brengen.

Maar jij hoeft geen actief handelend deel meer van een SPEL uit te maken! Iedere disharmonie is een menselijke creatie, die je óf versterkt door in de illusie mee te gaan, óf kunt gaan doorzien en met onvoorwaardelijke liefde kunt gaan instralen.

Voel je dat je weer afglijdt naar lagere frequentievelden? Voel je hoe je in iets wordt getrokken waar je niet meer in wilt? Doe energetisch dan een stap achteruit, met de intentie om in jouw eigen Liefdesveld te blijven. Dus niet meteen opspringen en handelen, niet toegeven aan de onrust die zich innerlijk aandient, maar eerst in jezelf keren. Dan kun je aanschouwen wat er gebeurt, en tegelijkertijd je aandacht houden bij wat er vanuit je eigen Bronverbinding wil ontstaan.

GELEID NAAR VREDE
Dat laatste is de weg naar een onverstoorbare vrede in jezelf en naar vrede op Aarde. Het is geen gemakkelijke weg, maar velen zijn ons voorgegaan en hebben die vrede in zichzelf gevonden. Zij zijn het, die ons nu vanuit hogere dimensies graag willen leiden, en ons ook zullen aanreiken wat we nodig hebben, mits we daar vanuit onze vrije wil ook om vragen!

Er dalen momenteel veel Engelen af naar de Aarde, juist nu de donkere dagen ons ook dichter bij het donker in onszelf brengen. Zij zullen zo veel mogelijk tekens achterlaten om ons vertrouwen te voeden dat er vanuit vele werelden met ons meegekeken wordt. Het is voor ons niet te bevatten hoe veel liefde en licht ze in de hogere dimensies voor ons paraat hebben. Zouden we dáár op focussen, in plaats van op onze kleine, tijdelijke, mensgebonden problemen, dan zouden we met meer hoop en vrede onze Aardse reis kunnen voortzetten.

Samengevat: durf te rusten in, en te houden van hoe je nu bent. Vraag hulp als je het niet meer weet, en laat het dan open in welke vorm de hulp moet komen. Vertrouw erop dat die hulp er hoe dan ook komt, in een vorm die jou het allermeeste dient.

Besef dat jij alle vermogens al draagt om Liefde te Zijn en het Goddelijke Licht te gaan belichamen. Jouw Liefde en Licht zijn eeuwig, onverwoestbaar en in staat om de eeuwenoude onrust, zelftwijfel en vermoeidheid te gaan oplossen. Alles mag uit het oordeel gehaald worden, en wat overblijft is de prachtige ziel die jij bent, in vrede met wat er IS.

MV