zondag 16 december 2018

De Raad – Creëer – 14 december 2018 / Ron Head

 De Raad
Creëer
14 december 2018 / Ron Head
Wat zullen jullie vandaag creëren? Jullie zijn een schepper wezen, gemodelleerd in de gelijkenis met het Wezen dat jullie geschapen heeft en jullie is vrije wil geschonken. Laten we eens eventjes onderzoeken wat dat zou kunnen betekenen. 
Laten we beginnen met te stellen dat jullie iets zullen creëren. Het enige wat jullie niet kunnen creëren is niets. Jullie hebben gedachten. Jullie nemen besluiten. Jullie hebben ervaringen en jullie zullen meningen vormen. Jullie kunnen beslissen om iets van jullie gedachten om te zetten in iets fysieks. Maar hoewel dat is hoe jullie denken over creëren, is al het andere net zo goed creëren.
Jullie kunnen nu iets van je energie gebruiken om naar dingen te kijken als goed of slecht. Natuurlijk hebben jullie de mogelijkheid en de vrijheid om dat te doen, om te beoordelen wat jullie gedaan hebben. En wanneer jullie dat doen, oordelen jullie jezelf zeer waarschijnlijk dat jullie die dingen gedaan hebben en zelfs voor het jezelf veroordelen. En dan hebben jullie, wat jullie noemen, een vicieuze cirkel gecreëerd. Goeie genade. Ze zijn boosaardig.
Jullie hebben ook de vrijheid van keuze om je uiterste inspanning te gebruiken om iedere gedachte, ieder woord, iedere handeling op enige manier iets te laten verbeteren voor iemand of voor iedereen. Zullen jullie fouten maken? Ja, zeer waarschijnlijk wel. Jullie leren altijd. Jullie kunnen altijd terugkijken en zaken zien die jullie op andere manieren hadden kunnen doen. En jullie kunnen terugvallen in het oordelen. Of jullie kunnen gewoon beslissen om het de volgende keer op de andere manier te doen. Jullie kunnen het vermogen gebruiken om betere manieren te zien, om nieuwe keuzes te maken in plaats van tijd en energie besteden om jezelf er van langs te geven voor wat al gebeurd is en daardoor de ervaring omkeren naar het doel voor iets van hogere energie.
Wat goed is kunnen jullie vergroten. Wat prachtig is, kunnen jullie vergroten. Wat ten goede komt aan jullie zelf, aan anderen, aan het AL, kunnen jullie vergroten. Dit is een beslissing die jullie kunnen nemen en je leven er laten instromen. Er is niets wat niet zal profiteren van die beslissing.
Dus wat zeggen we hier werkelijk? We zeggen via nogal een omweg, zodat jullie er een iets beter begrip van kunnen krijgen, dat jullie een goddelijk wezen zijn met een immense kracht. De mate van uitwerking die jullie op je wereld hebben, geen enkel atoom wat er los van staat, kan niet door jullie gekend worden .... nog niet. In de huidige tijd is jullie bewuste besef niet groot genoeg om dat allemaal te bevatten. Maar, wanneer jullie zover zijn dat jullie vertrouwen wat wij zeggen, dan, zoals jullie zeggen, kunnen jullie het naar de bank brengen. 
En de tijd nadert snel dat jullie je bewustzijn en vermogen zullen hebben, zo ver voorbij wat jullie wisten dat het moeilijk zal zijn om het te geloven. In feite, het geloven is wat jullie gaan leren. Wanneer jullie kunnen het geloven, kunnen jullie leren dat nieuwe wezen te zijn waar jullie nu al een tijdje over praten.
En nu zijn we weer terug bij de oorspronkelijke vraag. Wat zullen jullie vandaag creëren? Wat zullen jullie bijdragen aan het bewustzijnsveld waarin jullie je wezen hebben? Hoe zullen jullie reageren op wat er zich voor jullie voordoet? De keuze is aan jullie, maar zullen moeten beginnen van waar jullie zijn. Jullie zouden ergens anders wensen te beginnen, maar dat leidt nergens toe. Jullie hebben de eer, het voorrecht en de bekwaamheid om te ontplooien van waar jullie zijn. Ga er voor.
Copyright © Ronald Head. Alle rechten voorbehouden. U mag dit materiaal kopiëren en herdistribueren, zolang u het op geen enkele manier wijzigt, de inhoud compleet blijft en u deze copyrightkennisgeving en -link opneemt : http://ronahead.com/