vrijdag 24 maart 2023

Pluto en je transformatieproces


Pluto en je transformatieproces

De planeet Pluto is symbolisch verbonden met de Onderwereld (de Griekse God van de Onderwereld, Hades, werd door de Romeinen Pluto genoemd) en heeft te maken met alle processen van dood en wedergeboorte en diepe transformatieprocessen. Pluto haalt alles naar boven wat verborgen is.
Wanneer Pluto astrologisch gezien een contact maakt met één van je persoonlijke planeten, kun je er vanuit gaan dat alles wat deze planeet symboliseert en wat nog verdrongen, ongezien, onbewust, verborgen was in jezelf, omhoog gehaald wordt om geheeld en bewust gemaakt te worden. Geen makkelijk proces, maar wel zeer heilzaam mits je in bent voor volledige bewustwording en ascentie en je volledig in je kracht wilt komen!

Hoe overleef ik mijn transformatieproces?
Schrijvend vanuit het staartje van mijn lange Pluto transit, wil ik graag enkele inzichten en tips delen die je mogelijk van dienst kunnen zijn als je je in een vergelijkbaar transformatieproces bevindt.

Wil je weten of jij een grote Pluto transit of andere belangrijke transit hebt? Op bijvoorbeeld www.astro.com kun je gratis je geboortehoroscoop aanmaken en zien of je inderdaad ook een Pluto transit doormaakt. Daarbij kun je ook opzoeken op welk levensgebied (astrologische Huis) het transformatieproces zich bij jou zal manifesteren.

Hierbij mijn inzichten:
1. Bewustwording en genezing
Pluto transits (en andere ‘moeilijke’ transits zoals Saturnus transits) zijn niet bedoeld om je te pesten. Integendeel: het Universum heeft jouw volledige bewustwording en genezing op het oog.

2. Wat geloof je nog onbewust
Zie alles wat door het transformatieproces overhoop gehaald wordt dus als een aanwijzing. Alles wat er niet gaat zoals je wilt, vervelende ervaringen met mensen, dingen die mis gaan: ze weerspiegelen allemaal alleen maar wat je onbewust nog gelooft – en wat jouw groei en wezenlijke zelf niet (meer) dient.

3. Stap uit het drama en slachtofferschap
Als je alles wat er ”mis” gaat ( je relatie, je huis, je baan, etc.) kunt zien als aanwijzing voor wat er genezen wil worden, als sleutel, stap je uit het drama en het slachtofferschap en stap je in de rol van de genezer – de genezer van jezelf. Uiteindelijk gaat er namelijk niets ”mis”: het zijn alleen de illusies die stoppen met werken. Alles wat wezenlijk en echt is, en gefundeerd in waarachtigheid en liefde, blijft bestaan. Altijd.

4. Een nieuw fundament
Je zou het Plutonische transformatieproces kunnen vergelijken met een complete verbouwing van je huis, waarbij het fundament wordt vervangen en alle muren gestript – terwijl je er nog in woont! Alles wat gebouwd was op die rotte fundering, valt weg en wordt uiteindelijk vervangen door het nieuwe. Maar dit is een langzaam proces.

Als je merkt dat bepaalde vriendschappen niet meer bij je ware zelf passen, je baan je echt geen vervulling meer biedt – laat ze gaan. Uiteindelijk manifesteer je er iets nieuws voor in de plaats. Maar probeer niet in paniek snel vervangende relaties te zoeken: dan zou je weer op een verrotte of wankele fundering gaan bouwen, en gewoon weer dezelfde patronen herhalen met andere mensen, banen, huizen. Werk eerst aan je fundering.

5. Alles wat je hebt weggestopt wordt omhoog gehaald
Uiteindelijk haalt Pluto de diepste waarheid onder ogen, hoe onplezierig ook: en dit om jou te helpen alles te helen wat destijds te moeilijk en naar was om onder ogen te kunnen zien. Pluto haalt alles omhoog wat je als kind of in vorige levens hebt weggestopt aan pijn en legt alle overlevingsstrategieën bloot die je bent gaan toepassen om te overleven – en die nu tegen je werken omdat ze je beperken. Het deel van jou helpen en genezen dat destijds deze illusies is gaan geloven, en de overlevingsstrategieën in werking heeft gezet om te overleven, is een zeer belangrijk deel van de Pluto transit.

6. Wees lief voor jezelf en veroordeel jezelf niet
Wees niet beschroomd om hulp te vragen: Pluto transits zijn niet makkelijk, je transformatieproces is niet makkelijk, en waarschijnlijk kun je wat voor hulp dan ook goed gebruiken: al is het je tante die kippensoep voor je maakt als je het een dagje echt gehad hebt. Maar ook professionele therapeutische hulp of begeleiding op het terrein van jouw persoonlijke Pluto transit (deze kan op verschillende terreinen plaatsvinden) is geen overbodige luxe. Wees lief voor jezelf en veroordeel jezelf niet: je gaat door een belangrijke fase van je ontwikkeling.

Als je door de rauwe energie van een Pluto transit gaat, heb je niet altijd zin om leuk te zijn en sociaal te doen. Mogelijk staat alles wat ook maar een beetje onecht of geforceerd aanvoelt je tegen. Dat geeft niet. Volg je gevoel. Voel wat je nodig hebt en gun jezelf dat. Ook al betekent dat een week niet naar buiten komen. Later, als je wijzer en lichter weer uit de Onderwereld tevoorschijn komt, is er gelegenheid genoeg om jezelf weer in de buitenwereld te manifesteren en te stralen.

7. Taaiheid, moed en het vermogen alles onder ogen te zien
Houd moed en weet dat elke planeet die een moeilijke transit maakt, je op de één of andere manier ook diens speciale kracht geeft om deze aan te kunnen. Bij Pluto is dit bijvoorbeeld taaiheid, de moed en het vermogen om alles onder ogen te zien wat je ervaren hebt, hoe duister ook.
Bovendien heeft je ziel op het hoogste niveau voor dit pad gekozen, en krijg je echt nooit meer op je bord dan je wezenlijk aankunt. Je bent sterker dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

8. kracht en empowerment
En graag eindig ik met een achtste punt: acht is het getal van Pluto, de heerser van Schorpioen en het getal van kracht en empowerment: je kan het!