woensdag 8 maart 2023

OPKLIMMEN OP DE BEWUSTZIJNSLADDER ~ Mieke Vulink


OPKLIMMEN OP DE BEWUSTZIJNSLADDER

Je kunt onze bewustzijnsweg voorstellen als een uitschuifladder. Op ieder segment kom je steeds weer een treetje hoger. Na iedere volgende stap volgt dan weer een dieper afdalen in je lichaam. Want daar wil steeds weer 'schone' ruimte gemaakt worden om hoger bewustzijn te kunnen incorporeren en aarden. Daarna kan dat doorstromen in wat je op Aarde vorm wilt geven.

Al sinds oude culturen symboliseren ladders - ook vaak afgebeeld als spiralen - een Inwijdingsweg. Ze zijn verbonden met ons DNA en met onze scheppende Kundalini energie.
Als je eenmaal op de ladder aan het klimmen bent, wordt
er veel overgedragen van leraar op leerling. Beiden zitten in jou! Dus je zou ook kunnen zeggen: van hoger Zelf op lager zelf. De Inwijdingsweg betreft inwijdingen die je niet met je hoofd kunt bevatten maar die echt doorleefd willen worden. Opgestegen Lichtmeesters staan klaar om ons daarbij te begeleiden, door de energie van de kosmische Stralen waarop zij werkzaam zijn op ons te laten inwerken.

Vanuit Lemurië en Atlantis zijn Inwijdingswegen voortgezet door
o.a. de Egyptenaren in de Piramides, door Soefi’s in de oorspronkelijke vorm van de Islam, door Sjamanen en door Druïden. Later heeft dit alles zich vermengd met andere esoterische en gnostische stromingen die – vanwege de toenemende macht van de kerk - eeuwenlang ondergronds moesten gaan.

De boodschap van de ladder (die in de Droom van Jacob zo’n grote rol speelde) is vooral: Wanneer je eenmaal de Goddelijke Aanwezigheid in jezelf gaat erkennen, zul je díe weg willen bewandelen die door deze hogere Aanwezigheid geleid wordt.
De stappen die je dan zet zijn niet meer vanuit een gevangen zitten
in de ‘negatieve’, ontkrachtende spiraal van de matrix van dualiteit.
Je zult situaties naar je toetrekken die je naar steeds hogere lagen
van bewustzijn zullen leiden. Uiteindelijk kom je bij een diep besef over je eigen onsterfelijkheid.

Als je van geloven tot weten bent gekomen, weten dat jouw leven eeuwig doorgaat, zul je nog weer andere situaties gaan aantrekken.
Vanaf dat moment zul je je leven eigenlijk alleen nog maar als vervullend kunnen ervaren indien jouw keuzes overeenkomen met jouw plek, van dat moment, op de ontwikkelingsladder richting jouw Goddelijke Zelf. Daarnaast zul je onophoudelijk in jezelf blijven zoeken naar onvoorwaardelijke liefde, eeuwenoude gnosis en uitgezuiverde waarheid.

Waar sta jij op dit moment, op jouw ladder? Het kan heel goed zijn dat je aan het einde van een bepaald deel staat dat voor een afronding staat. Voordat je een hoger deel van je ladder kunt uitschuiven zul je steeds weer met je blik omlaag geleid worden; wat is daar nog wat jou nog tegenhoudt om verder te kunnen klimmen? Voel dat je door een onvoorwaardelijke Liefdesstroom wordt uitgenodigd om de laatste loodjes te gaan doorzien. Weet dat velen uit de Lichtwereld je bemoedigen bij het afronden van wat nodig is, zodat je een stuk lichter verder kunt klimmen!

PS De afbeelding van deze post is een eigen foto van een schilderij van Paolo Veronese, dat in een Sacristie hangt van een kerk in Venetië. Veronese was een incarnatie van Paul de Venetiaan, de Opgestegen Meester die eerst op de derde Straal van goddelijke Liefde diende en nu de Maha Chohan is (Leider van de Meesters). Vincent en ik stonden in tranen naar zijn schilderij te kijken, want wat hij daar geschilderd heeft, en energetisch vastgelegd, geeft exact maar ongelofelijk liefdevol weer hoe de 3D wereld nog aan ons trekt, maar ook hoe - en altijd precies op het goede moment! - ons hogere Lichtwezens tegemoet komen om ons daarbij te ondersteunen, inzichten aan te reiken en te omarmen waar nodig.

Mieke Vulink