maandag 6 maart 2023

Het loslaten van de cocon; maart 2023 ~ Emmanuel Dagher



Het loslaten van de cocon; maart 2023


Hallo mijn vriend,
Maart zal een tijd zijn waarin we onszelf bevrijden van de cocon waarin we ons hebben ontwikkeld, waardoor we kunnen beginnen te vliegen.
Tegen het einde van de maand zullen we ons een heel ander persoon voelen dan aan het begin ervan!
Het vrijgeven van de cocon
Door alle interne en externe veranderingen die dit jaar al hebben plaatsgevonden, bevinden velen van ons zich nog steeds in de slaapstand.
In de maand maart zullen we een nieuwe kracht ontvangen, van binnenuit ontstoken, die ons de energie en bereidheid zal geven om vrij te vliegen uit de cocon waarin we ons zo lang hebben genesteld.
Creatieve uitingen, ideeën en projecten die we eerder op de plank hadden liggen, zullen hun weg vinden naar de voorgrond van ons bewustzijn.
Verbindingen met mensen, plaatsen en ervaringen die belangrijk voor ons zijn, zullen opnieuw worden aangewakkerd en versterkt.
Een belangrijk aspect van het loslaten van de cocon is dat het ons ook uitnodigt om na te denken over het gedrag, de patronen, geloofssystemen en verhalen die de geest voor zichzelf heeft gecreëerd en waaraan hij gewend is geraakt.
Terwijl we wat tijd besteden aan persoonlijke reflectie, ondersteunen we onszelf om duidelijk te krijgen wat we graag mee willen nemen om verder te gaan en wat we klaar zijn om los te laten.
Begin maart worden we begeleid om na te denken over de dingen die we willen loslaten, om ruimte te maken voor datgene waarvan we meer willen ervaren.
Naarmate we oude gewoonten, patronen en verhalen loslaten die niet langer goed voelen voor onze geest, wordt de geest vaak gevoeliger en onzekerder over die veranderingen, omdat hij denkt dat hij iets verliest dat hij nodig heeft en waarvan hij afhankelijk was.
Als je merkt dat je geest gevoeliger is dan normaal (gedachten produceert die angstig, pessimistisch of veroordelend zijn), wees dan in plaats van hard voor jezelf te zijn extra liefdevol en zachtaardig voor jezelf, en weet dat dit deel uitmaakt van de reactie van de geest op de veranderingen plaatsvinden.
Vriendelijk en zachtaardig zijn met de geest helpt het om een ​​groter gevoel van vrede en vertrouwen in jou te accepteren, wetende dat het niets verliest door eerdere coping-patronen los te laten.
In plaats daarvan stelt het zichzelf open om meer steun, liefde en nieuwe zegeningen te ontvangen.
De geest verlangt eenvoudigweg naar troost, veiligheid, liefde en erkenning van jou - dat is alles.
Wanneer de geest deze vier dingen ontvangt, zal hij altijd aan boord zijn om uit te breiden, te groeien en vooruit te gaan.
Innerlijke renovaties
Het grootste deel van deze maand zal ons de ruimte geven om een ​​uitgebreide vernieuwing van onze innerlijke gedachten, overtuigingen, emoties en gedragingen te ervaren.
Deze uitgebreide renovatie belicht alles waar we nog steeds door worden tegengehouden: de innerlijke obstakels die ons in de weg staan ​​om de meest liefdevolle, vrije en authentieke versie van onszelf te zijn.
Wanneer iets in de schijnwerpers staat, kan het zich niet langer verstoppen, vluchten of opzij worden geveegd.
Waar we ook een licht op schijnen, keert uiteindelijk terug naar het Licht.
Maar wanneer de patronen van de geest in de schijnwerpers staan, valt hij vaak terug in oude coping-patronen.
Deze patronen zijn aangeleerd, oer-gebaseerd overlevingsgedrag dat ons is gegeven door voorouderlijke, generatie-, historische en maatschappelijke conditionering.
Het oeraspect van de geest kiest deze coping-patronen omdat wanneer de belemmeringen voor groei in de schijnwerpers worden gezet, de geest zich realiseert dat hij nu zal moeten veranderen of iets moet opgeven.
Dus het doet er alles aan om zichzelf en jou ervan te overtuigen dat het op overleving gebaseerde tactieken moet gebruiken om ervoor te zorgen dat jij en het veilig blijven.
Vanuit een neutraal perspectief kan het gemakkelijk zijn om mededogen te hebben met de geest, omdat we begrijpen dat die gewoon doet wat hij denkt dat het beste en veiligste is.
Maar als we reageren op de overtuigingen die de geest creëert vanuit een oerbehoefte om zichzelf te beschermen, hebben we de neiging om alle verhalen te geloven die hij bedenkt.
Dit leidt er vaak toe dat mensen in angst, gebrek, afscheiding en strijd terechtkomen.
We zijn nu op het punt dat we geen troost meer kunnen vinden in de oude beperkende patronen zoals we ooit deden.
Dit kan voor sommigen als een crisis aanvoelen, maar het is het soort crisis dat een geheel nieuwe kijk en manier van zijn voortbrengt.
Dit soort verschuiving kan een van de meest spirituele ervaringen zijn die we kunnen hebben, omdat we op dat crisismoment de kans hebben om ons leven opnieuw te beoordelen en een nieuwe en hogere realiteit voor onszelf te creëren.
Als we bereid zijn om van de instorting te leren, kan het volgende hoofdstuk van ons leven er veel rooskleuriger uitzien, omdat we meer van de kracht van onze geest en ons eigen hogere zelf ervaren.
Als je merkt dat je iets soortgelijks ervaart, weet dan dat je niet de enige bent en dat het volkomen normaal is.
Wanneer een instroom van hoger Licht de atmosfeer van de Aarde binnenkomt, zoals we nu ervaren, brengt het op organische wijze de emoties, gedachten en gedragingen naar de oppervlakte die we nog niet volledig hebben aangepakt, erkend en geheeld.
Geef je geest volledige toestemming om zichzelf toe te staan ​​om alles te denken of te voelen wat hij wil, zonder te proberen iets kwijt te raken of iets te veranderen. Hierdoor kan de geest zich erkend en ondersteund voelen.
Wanneer de geest voelt dat je hem toestaat precies te zijn zoals hij wenst te zijn, zal hij zijn benadering verzachten en minder rigide en primair worden. Het heeft dan ruimte om flexibeler te zijn en meer open te staan ​​voor het ontvangen van uw steun, liefde en mededogen.
Wanneer de geest open is, is hij meer geneigd om te omhelzen en te erkennen dat het Licht zijn vriend is, en dat hij nooit iets zal verliezen wanneer hij zichzelf toestaat zich te verenigen met het Licht.
Hoewel de geest zichzelf ervan heeft overtuigd dat hij gescheiden is van het Licht, weten we dat alles van het Licht komt, inclusief de geest.
Is dat niet zo uitgebreid om over na te denken?
Wanneer de geest je steun, liefde en mededogen voelt, kan hij uiteindelijk het Licht omarmen op manieren die hij niet kon toen hij in de overlevingsmodus werkte.
Hierdoor kunnen tijden als deze, waarin een grote instroom van Licht onze wereld binnenkomt, een tijd zijn van veel plezier, magie, opwinding, vreugde en rust voor de geest.
De geest verlangt er (net als een klein kind) naar om gewoon geliefd, gezien, gehoord en gewaardeerd te worden.
Laten we deze tijd waarin we ons nu bevinden gebruiken om in die richting te gaan, zodat naarmate het bewustzijn van de planeet en de mensheid blijft evolueren, het een veel aangenamere ervaring voor de geest zal worden.
Halverwege tot eind maart zullen we ons veel meer klaar voelen om volledig uit onze cocons te komen.
Een tijd van expansie
Zodra we onszelf bevrijden uit de cocon waar velen van ons al een tijdje in zitten, ontstaat er een groot gevoel van nieuwsgierigheid en een verlangen om te ontdekken.
In onze kern zijn we spirituele wezens. Geest is van nature nieuwsgierig, omdat het van nature uitbreidt en evolueert.
Als spiritueel wezen weten we dat we nooit aan iets of iemand gebonden zijn.
Voor de geest kan dit soort vrij en open bewustzijn overweldigend zijn, vooral voor degenen die zich meer hebben gericht op het ontwikkelen van hun linkerhersenhelft, het georganiseerde, rationele, gestructureerde denkende deel van de hersenen.
We zijn echter en zullen blijven worden aangespoord om onze rechterhersenhelft gelijkelijk te ontwikkelen, die de creatieve, verzorgende, spirituele en liefdevolle aspecten van onszelf vertegenwoordigt.
De rechterkant van de hersenen is het deel van het lichaam waarmee onze geest het eerst communiceert, omdat het de informatie op de gemakkelijkste en meest verteerbare manier kan verwerken en opnemen.
Naarmate we dit deel van onszelf blijven ontwikkelen, worden we duidelijker vaten voor leiding van onze Geest, en zijn we volledig in staat om het deel van onszelf te omarmen dat van nature nieuwsgierig is.
Halverwege tot eind maart voelt u zich misschien geleid om meer te ontdekken.
Verkennen kan in veel verschillende vormen. U kunt zich geleid voelen om meer interne aspecten van uzelf te onderzoeken, zoals uw gedachten, uw gaven, talenten, verlangens, enz.
Je kunt je ook geleid voelen om meer van je buitenwereld te verkennen, door er fysiek op uit te gaan en meer van je directe omgeving te ervaren.
U kunt dit doen door te reizen of door betrokken te raken bij verschillende groepen en gemeenschappen die u aanspreken.
Soms kan gewoon meer in de natuur zijn en luisteren naar het geluid van een beek of de wind in de bomen, of je afstemmen op de aanwezigheid van de rotsen of de bomen - hun geest en vibratie voelen - je een energie geven die je helpt te herstellen naar het gevoel je ware zelf te zijn.
Creatieve expressie, of geven aan anderen, zoals vrijwilligerswerk, kan ook helpen om ons terug te brengen naar wie we werkelijk zijn - terug naar onze eigen hogere vibratie.
Maart is een uitstekende tijd om nieuwsgierig te zijn en alle dingen te ontdekken die ons aanspreken.
Dit zal ons leven verrijken op een manier die ons zal helpen een enorme sprong voorwaarts te maken in onze groei en persoonlijke expansie.
Goddelijke herinnering
Vele duizenden jaren geleden was de aarde een perfect onderling verbonden en geïntegreerde mondiale samenleving. Mensen, dieren, planten, de aarde - ze leefden allemaal in vrede naast elkaar.
Het dagelijkse leven werd in stand gehouden door de krachtige fundamenten van liefde, vriendelijkheid, eenheid, wederzijds respect, authenticiteit en dienstbaarheid aan al het leven.
Culturen over de hele planeet eerden zowel het Goddelijke Vrouwelijke als het Goddelijke Mannelijke in gelijke mate, en begrepen hoe belangrijk het is om beide aspecten na te leven, zonder de een in een plaats van heerschappij over de ander te houden.
Maar na verloop van tijd werd dit heilige evenwicht vergeten. Door hun ware identiteit los te laten, ontkoppelden mensen zich van de aarde, en toen ze het eenheidsbewustzijn loslieten, ontkoppelden ze zich van elkaar.
Dit leidde ertoe dat het menselijk bewustzijn viel van een hogere dimensionale oriëntatie naar de allerlaagste vibratie die het menselijk leven kan ondersteunen - de derde dimensie.
Gedurende de duizenden jaren die volgden op deze val in een zeer zware energetische dichtheid, creëerden mensen het tijdperk dat ik "het Grote Vergeten" noem.
In deze tijd begonnen mensen te vergeten dat zij en al het leven heilig zijn – dat zij de goddelijkheid zelf in menselijke vorm zijn.
In die lage, driedimensionale omgeving werden laag vibrerende emoties en ideeën zoals angst, afweer en afgescheidenheid de norm.
Het leven werd een kwestie van dagelijks overleven, in plaats van een kwestie van vreugdevol, bewust creëren.
Ideeën over vrouwelijke en mannelijke energieën volgden, omdat we deze steeds meer als natuurlijk gescheiden en zelfs tegengesteld aan elkaar beschouwden.
Binnen dat perspectief begon mannelijkheid zich uit te drukken in termen van controle, overheersing, manipulatie, hebzucht en competitie. Dit creëerde een wereldwijde "wij versus zij"-mentaliteit die regeringen, religies en culturen overnam.
Als gevolg hiervan gingen samenlevingen uiterlijke prestaties overwaarderen. Fysieke agressie werd gewaardeerd boven gedachten en ideeën. Inventiviteit, creativiteit en het eren en koesteren van zichzelf en anderen gingen verloren of werden gedevalueerd, terwijl het winnen van veldslagen en competities van het grootste belang werd.
Mensen gingen bloedsport, eigendom, agressie, clanloyaliteit en fysieke kracht belangrijker vinden dan samenwerking en communicatie.
Toen het mannelijke werd gepromoot als de enige aanvaardbare manier van zijn, werd vrouwelijke energie natuurlijk gezien als inferieur aan demonstraties van actie, fysieke kracht en controle.
Mensen gingen vrouwelijkheid gelijkstellen aan zwakte. Van daaruit was het een natuurlijke stap om te geloven dat bijna alle vrouwen opzettelijk waren gemaakt voor ondergeschiktheid en onderdanigheid.
Het aardse leven ging op vele niveaus verloren, toen de eens zo mooie integratie van mannelijke en vrouwelijke waarden en attributen verloren ging. De lagere, dichtere aspecten van mannelijke energie kwamen naar voren om alle niveaus en alle gebieden van het leven te beheersen, inclusief economische systemen, regeringen, onderwijs en religies.
Het controleerde zelfs onze denkprocessen en onze acties als individuen.
Maar dit alles maakte gewoon deel uit van het pad dat we voor onszelf hadden gecreëerd, voor wat we uiteindelijk zouden leren door deze ervaring van het vergeten van ons ware zelf uit te spelen.
En hoe diep we ook leken te vervallen in afgescheidenheid en dualiteit, een deel van ons – onze Spirit – is nooit helemaal vergeten wie we zijn.
Onze mooie Geest wist dat we uiteindelijk, gedurende verschillende levens en ervaringen, op een dag alle kennis en hogere wijsheid die we hadden gekozen volledig zouden verwerven en ons onze Goddelijkheid opnieuw zouden herinneren.
En in de afgelopen paar eeuwen heeft er een verbazingwekkende genezing plaatsgevonden.
Met elke hemelse uitlijning, zoals een zonnewende, equinox of zonsverduistering, hebben we gestaag het oude achterhaalde geloof in de afgescheidenheid en ongelijkheid van vrouwelijke en mannelijke energieën losgelaten.
Nu zien we een nog grotere uitbreiding – een enorme verschuiving in het collectieve bewustzijn. Honderden miljoenen over de hele wereld herinneren zich nu de hoogste aspecten van zowel vrouwelijke als mannelijke energieën en verankeren deze in elk gebied van het leven.
Dit jaar zullen we doorgaan met het ervaren van een krachtige herbalancering door Goddelijke Herinnering met de lente-equinox van 20 maart.
De energieën en het hogere Licht die gedurende die paar dagen over de Aarde zullen stromen, zullen een "reset" bieden in ons begrip van het Mannelijke en het Vrouwelijke, een die al een aantal jaren aan het opbouwen is.
De resulterende verschuiving in perspectief en bewustzijn zal enorm helpen, aangezien we meer balans ervaren tussen onze Goddelijke Vrouwelijke en Goddelijke Mannelijke energieën - de yin en de yang.
Van daaruit kunnen we beginnen met het opbouwen van een veel evenwichtiger aards leven.
Het grootste geschenk dat we de wereld op dit moment kunnen geven, is ervoor te kiezen om zo vaak mogelijk vanuit ons ware authentieke zelf te opereren.
Wanneer we bewust in ons authentieke zelf stappen, versterken en inspireren we anderen om in hun authentieke zelf te stappen.
Dit creëert een domino-effect, dat zich over de wereld uitstrekt op manieren die het wereldwijde bewustzijn verhogen.
Dit is precies wat we de afgelopen decennia hebben gezien.
Een voor een ontwaken mensen uit de lange sluimeringen die hen hebben vastgehouden aan achterhaalde ideeën, en de structuren en systemen die ervoor hebben gezorgd dat ze buiten zichzelf bleven zoeken naar manieren om hun innerlijke kracht tot uitdrukking te brengen.
We hebben ons zo lang hulpeloos gevoeld, aan de zijlijn gestaan ​​en het gevoel gehad dat we niets konden doen om een ​​einde te maken aan dat soort machteloosheid.
Maar nu, door in het meest authentieke en eerlijke deel van onszelf te stappen, zijn we sterker geworden.
We kunnen dwars door de illusies en afleidingen heen kijken.
Een voor een worden we vrij.
Wat een opwindende tijd om op deze planeet te leven!
Op wonderbaarlijke wijze de jouwe,
Emmanuel