zondag 5 maart 2023

Hakann: Het pad van Kriya Yoga ~ Kanaal AS


Hakann: Het pad van Kriya Yoga

Mijn liefste broeders en zusters,
Hier spreekt Hakann. Ik groet je in vrede en liefde.
In eerdere berichten heb ik het gehad over het pad van de ademhaling en het pad van observatie. De eerste betrof langzaam en diep ademhalen. De tweede betrof het observeren van je gedachten en emoties terwijl ze opkomen, zonder ze te beoordelen of te proberen ze te veranderen of te onderdrukken. Ik nodigde je uit om beide dingen dagelijks te doen, al was het maar voor een minuut.

Vandaag zal ik een ander pad naar spirituele groei delen. Echter, in tegenstelling tot de vorige twee paden, denk ik dat het pad van vandaag alleen geschikt zal zijn voor sommigen van jullie, op dit huidige moment. Een van de redenen daarvoor is dat de energieën momenteel heel snel stijgen, en ik weet dat velen van jullie al uitgeput zijn, of worstelen op een bepaald gebied van het leven. Ik leef mee, en voor die mensen is rust of het aanpakken van urgente kwesties in deze huidige tijd wellicht passender dan een ander spiritueel pad te beginnen. Een andere reden is dat dit pad simpelweg niet iedereen zal aanspreken. Als je er echter voor kiest om het pad van vandaag ijverig te beoefenen, kun je relatief snel grote spirituele groei doormaken.

Dat pad is Kriya yoga. Sommigen van jullie hebben er misschien al van gehoord, misschien via Yogananda's boek: "Autobiography of a yogi." In dat boek schreef Yogananda: "Duizend Kriya beoefend in acht uur geeft de yogi in één dag het equivalent van duizend jaar natuurlijke evolutie." Ik zou het persoonlijk niet zo sterk zeggen, maar ik ben het ermee eens dat Kriya yoga een zeer effectieve manier is voor spirituele groei.

Het belangrijkste probleem met dit pad is dat het traditioneel door een goeroe aan een student werd onderwezen, en het is tegenwoordig moeilijk om een ​​goede Kriya Yoga-goeroe te vinden. Helaas zijn sommigen die beweren Kriya Yoga-goeroes te zijn gewoon oplichters. Andere goeroes proberen hun best te doen, maar ze begrijpen de stof niet zo goed of ze zijn niet zo goed in lesgeven. Bovendien, zelfs als een goeroe het hart op de juiste plaats lijkt te hebben en een ogenschijnlijk goede afstamming heeft of van een grote organisatie is, zelfs dan is het mogelijk dat hij een vorm van Kriya Yoga onderwijst die door de eeuwen heen gedegenereerd is en niet meer zo effectief. Het is voor een beginner niet gemakkelijk om te weten wie een goede goeroe is en wie niet, en wie een effectieve vorm van Kriya Yoga onderwijst en wie niet.

Als je een goede intuïtie hebt of een goede verbinding met je ziel, kan dat je helpen een goede goeroe te vinden. Je kunt ook manifestatietechnieken gebruiken: stel de intentie in om spirituele groei te bereiken (om het universum niet te beperken in hoe het je kan helpen), denk “wijze en welwillende wezens, krachten en aspecten van het bestaan, help alsjeblieft met mijn intentie om te winnen spirituele groei” en onderneem actie in die richting door bijvoorbeeld je vrienden te vragen of op prikborden te vragen of ze suggesties hebben. Als je weerstand hebt om spirituele groei te bereiken, kun je dat observeren en misschien zelfs daar direct induiken door te denken "Ik wil mijn weerstand om spiritueel te ontwikkelen observeren" en dan observeren wat er maar opkomt, als dat er al is.

Een andere optie is om Kriya Yoga te doen via een oefenwerkboek. Dit is niet de manier waarop het traditioneel werd gedaan, en het is absoluut beter om Kriya Yoga te leren van een goede goeroe. Niet iedereen zal echter toegang hebben tot een goede goeroe, en het werkboek dat ik zal aanbevelen zal veel nuttiger zijn dan een slechte goeroe, of een ogenschijnlijk goede goeroe die een gedegenereerde vorm van Kriya Yoga onderwijst. Kriya Yoga is nog steeds erg heilzaam, zelfs als je het uit een boek moet leren. Als je geen goede goeroe kunt vinden, dan is het boek dat ik aanraad Kriya Secrets Revealed van JC Stevens. De vorm van Kriya Yoga die in dat boek wordt onderwezen, is effectief.

Merk ten slotte op dat mensen Kundalini Yoga soms verwarren met Kriya Yoga. Die twee vormen van yoga zijn niet hetzelfde. Kriya Yoga is degene die ik aanbeveel.

Ik hoop dat dit nuttig was voor sommigen van jullie.
Ik laat je vandaag in vrede en liefde achter. Ik weet dat het leven op aarde op dit moment erg intens kan zijn, maar ik beloof dat er op middellange termijn betere tijden komen.

Je sterrenbroer,
Hakann
Voor Tijdperk van Licht