donderdag 24 februari 2022

GENEZENDE VOORDELEN VAN DADELS

GENEZENDE VOORDELEN VAN DADELS

Dadels zijn geweldig voor het spijsverteringsstelsel. Als één van de meest antiparasitaire voedingsmiddelen op aarde binden dadels zich aan parasieten, vernietigen ze en vegen ze weg; gist, schimmel en andere schimmels; zware metalen; onproductieve bacteriën; virussen; en andere giftige ziekteverwekkers uit de darm. Het maakt ze één van de meest nuttige Candida-moordenaars die de mensheid kent - ondanks de verkeerde informatie die er is over dadels die Candida voeden. Dadels helpen ook de peristaltische functie in de darmen te herstellen, het darmkanaal te herscholen na verlamming of disfunctie om goed te kunnen bewegen, en eventuele rottend voedsel.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn dadels ook een ideaal voedsel voor mensen die te maken hebben met diabetes en hypoglykemie, omdat ze vitale glucose aan de lever leveren, waardoor het glucoseverlies wordt aangepakt dat verantwoordelijk is voor problemen met de bloedsuikerspiegel. Ze zijn ook ideaal voor sporters en andere avontuurlijke en actieve mensen, aangezien het hoge kalium- en fruitsuikergehalte perfect is voor het bijtanken van de hersenen en spieren, die afhankelijk zijn van glucose om je te helpen bij het sporten.......

Dadels zijn rijk aan bijna 70 bioactieve mineralen (veel hoger dan is gedocumenteerd) die de bijnieren ondersteunen om je te helpen de dagelijkse uitdagingen van het leven aan te gaan. Eén van de meest hart-gezonde voedingsmiddelen die beschikbaar zijn, dadels bevatten ook een recordbrekende, onontdekte hoeveelheid aminozuren. Net als bij bananen, helpen de aminozuren in dadels, zoals leucine, het kalium van de vrucht naar zijn hoogste potentieel te brengen voor het ondersteunen en versterken van spieren en zenuwen. Dit proces zorgt er ook voor dat melkzuur het lichaam niet overneemt als het onder stress staat.

Dadels zijn een verwarmend voedsel dat vocht uit organen zoals de milt en de lever verdrijft, maar niet zodanig dat het onproductieve droogte veroorzaakt. Dadels zijn ook rijk aan anti-kanker eigenschappen, waardoor ze een must zijn voor iedereen die op zoek is naar ziektepreventie en optimale gezondheid.

CONDITIE
Als je één van de volgende aandoeningen hebt, probeer dan dadels in je leven te brengen:
Diabetes, hypoglykemie, bacteriële overgroei in de dunne darm (SIBO), hart- en vaatziekten, schimmelinfecties, gastro-oesofageale refluxziekte (GERD), hoge bloeddruk, longkanker, obesitas, schildklierziekte, aneurysma, posttraumatische stressstoornis (PTSD), narcistische persoonlijkheidsstoornis, obsessief-compulsieve stoornis (OCS), bijnieruitputting, fobieën, chronische sinusitis, rosacea, schizofrenie, sociale fobie, autisme, aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD), tuberculose, duizeligheid, eetstoornissen, slapeloosheid, tandvlees ziekte, oedeem.

SYMPTOMEN
Als je één van de volgende symptomen hebt, probeer dan om dadels in je leven te brengen:
Onevenwichtige bloedsuikerspiegel, slijm in de ontlasting, Candida-overgroei, constipatie, spiervermoeidheid, oorpijn, duizeligheid, kortademigheid, vaginale pijn, hartkloppingen, angstgevoelens, zweten, aandrang tot urineren, gebrek aan focus en concentratie, tremoren, voedselallergieën , slaapstoornissen, paniekaanvallen, oorsuizen of zoemen, spasmen, tics, hoofdpijn, tandvleespijn, oorpijn, hoesten, verwardheid, hersenmist.

EMOTIONELE STEUN
Het eten van dadels kan een schild om je heen vormen en bescherming bieden tegen mensen die jaloers op je zijn. En terwijl je slaapt, helpen ze om je eigen opgeslagen giftige emoties los te laten, zoals angst, schaamte, demoralisatie en een veroordeeld gevoel, onrecht aangedaan of gepest te worden. Uiteindelijk versterken dadels je doelgerichtheid, zodat je het meest productief en enthousiast kunt zijn.

GEESTELIJKE LES
Dadels leren ons om van egoïsme naar onbaatzuchtigheid te verschuiven. Hun zoete, voedzame karakter kan positief verslavend zijn - hun heerlijke smaak is zo aangenaam dat we de neiging hebben om ze allemaal voor onszelf te houden. De les is om je te weerhouden van het hamsteren van je voorraad dadels. Eet er maar een paar tegelijk, zodat je je beloning met anderen kunt delen. Vrienden en familie zien glimlachen terwijl ze de voeding van de dadels in hun lichaam opnemen, zal je helpen jezelf te reinigen van hebzucht, je te heroriënteren op geven en uiteindelijk de waarheid te herkennen dat verbinding maken met je inherente onbaatzuchtigheid een essentieel onderdeel is van spiritueel succes...........

TIPS
- Eet vier tot zes dadels per dag, om de maximale voordelen van dadels te ervaren.
- Als je behoefte hebt aan een betere nachtrust, eet dan een dadels twee uur voordat je naar bed gaat.
- Voor een meer diepgaande ervaring van welke vorm van meditatie je ook kiest, eet drie dadels voordat je aan je sessie begint.
- Als je aan het inpakken bent voor een reis waarbij je onzeker bent over wanneer, waar of hoe je onderweg eten zult vinden, verzegel dan een dadel in plasticfolie en stop deze in je zak of bagage. Je hoeft de dadel tijdens je reis niet echt op te eten (hoewel het geweldig is voor een noodgeval) - in plaats daarvan zal deze "reisdadel" je geluksbrenger zijn om ervoor te zorgen dat je nooit honger zult lijden.
In licht en liefde,
Jack van Dijk
Orthomoleculair geneeskundige
Bron: Anthony William - Medisch Medium