maandag 29 juni 2020

Snap jij het nog? Het overheidsbeleid in de praktijk ~ Viruswaanzin


Snap jij het nog? Het overheidsbeleid in de praktijk.

 Het virus verspreidt zich niet in vliegtuigen waar 500 mensen tegen elkaar geperst zitten, maar in de buitenlucht moet je anderhalve meter afstand houden.
 Het virus is niet besmettelijk in de AH, Aldi, Lidl, Gamma en de Ikea maar wél in de bibliotheek, musea, restaurants, bioscopen en theaters.
 Het virus verspreidt zich niet in ruimtes waar 30 mensen mogen samenkomen maar wél in de buitenlucht bij meer dan 3 personen.
 Het virus is niet besmettelijk via fastfood, in snackbar of ijssalon maar wél via het eten van bij een restaurant.
 Het virus verspreidt zich wel in touringcars, maar niet meer wanneer deze ingezet worden door de NS.
 Je raakt niet besmet wanneer je binnen een grote familie leeft, maar wél wanneer je in een studentenwoning woont waarbij je badkamer, toilet en keuken deelt.

 Kinderen zijn relatief immuun voor het virus maar moeten wel de hele dag hun handen desinfecteren op school ('Tot je handen stuk zijn' quote Mark Rutte).
 Tot 60 jaar zijn er bijna geen mensen overleden aan Corona maar je moet wél zoveel mogelijk thuis blijven als je jonger bent dan 60+.
 Het virus is overdraagbaar via vrijwel alle materialen maar niét via pakketpost van bijvoorbeeld POSTNL of Zalando.
 Het virus is overdraagbaar binnen een afstand van 1,5 meter maar niet vanaf 1,6 meter, ondanks dat een hoest of nies een wolk maakt die 8 meter ver reikt (MIT).
 Thuis zitten en zelf-isolatie verlaagt je weerstand en maakt je voor alle besmettingen kwetsbaarder, maar dat is niet erg, want dat verhoogt de vraag om vaccins.
 De Covid-test reageert ook met een positieve uitslag als je gewoon verkouden bent of als je een jaar geleden een griepvaccin hebt genomen, maar dat is niet erg, want dan kan er weer een nieuw geval worden gemeld in alle media.
 Huiselijk geweld, (buren)ruzies en depressie zijn aanzienlijk gestegen sinds Corona maar gelukkig zijn er niet meer mensen besmet geraakt met het virus.
 Elk jaar ontvangen miljoenen mensen het griepvaccin en krijgen alsnog de griep, maar gelukkig wordt dat bij het COVID-19 vaccin heel anders.
 Het Mexicaanse griepvaccin moest worden weggegooid (kosten 144 miljoen) maar dat is niet nodig als we dit vaccin verplichten.
 Sportscholen zijn een broeiplaats voor het virus omdat je je immuunsysteem verhoogt, gelukkig is dat bij buiten sporten niet het geval
 Het virus verspreidt zich makkelijk via sanitaire voorzieningen bij strand of recreatieplassen maar gelukkig niet wanneer iedereen zijn behoefte in het water doet
 Veel ouderen sterven nu aan eenzaamheid en slechte verzorging maar gelukkig niet aan het Corona virus
 Zwangeren zijn geen risicogroep maar krijgen wel maar alleen de hoognodige echo’s
 Je mag wel weer naar het binnenzwembad maar geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen of de douche, alleen in de douche en op het toilet is het virus besmettelijk
 Het dragen van mondkapjes is niet bewezen effectief maar is wel verplicht binnen het openbare vervoer ondanks de 1,5 meter afstand
 Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer, maar het mag niet van (te) goede kwaliteit zijn.
 Een virus is enkel besmettelijk via lichaamssappen (met name speeksel en snot) en dus kun je beter niemand z’n kleren aanraken of knuffelen
 Duizenden ondernemers zijn failliet gegaan maar gelukkig zijn ze niet gestorven aan het Corona virus
 Doden door honger, uitgestelde behandelingen voor dringend zieken en toegenomen psychiatrische klachten en huiselijk geweld zijn minstens een factor 10 van wie we verliezen aan Corona, maar politiek is dit een zeer aantrekkelijk beleid.
geschreven door Martine van Bruggen-Pander en bij Viruswaanzin terecht gekomen via Laura Kluyver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten