maandag 6 maart 2023

Ascentie symptomen ~ De Wijsheid Van Het Hart


Wij leven in een bijzondere tijd. Een tijd waarin vele de reis maken van hun hoofd naar hun hart. Van een ego-gedragen bewustzijn naar een hart-gedragen bewustzijn. Sommigen noemen het The Great Awakening. Dit gaat vaak gepaard met ascensie symptomen.

Wakker worden
Wakker worden is een versmelting van licht (ziel) en je fysieke lichaam. Je kunt het vergelijken met fotosynthese. Zoals bomen en planten dit doen met licht. Het licht van bewustzijn innemen en verankeren in de vorm (het lichaam).

Wakker worden is bewustzijn dat zich bewust wordt van zichzelf. Het is dus bewustzijn dat ontwaakt, niet de persoon. Het is de herkenning van I AM. Ik ben. Jezelf leren kennen als bewustzijn. De identificatie met het denken wordt verbroken. Dat is denken dat je de stem bent van het denken.

Ook wordt de identificatie met het lichaam verbroken. Denken dat je dit lichaam bent. Dit wakker worden is niet iets wat je tot stand kunt brengen door hard te werken, of het te begrijpen. Dit kun je alleen maar ontdekken en ervaren. Het is een herkenning van het ware Zelf. Velen ervaren dit als “thuiskomen”. Thuiskomen bij je ware zelf. Lees deze blog als je meer wilt weten over bewustzijn en verlichting.

Het begin van ontwaken
Vaak begint dit “wakker worden”met een crisis, een depressie, burn out, een groot verlies of trauma. Het lijden is vaak de aanleiding om op zoek te gaan naar antwoorden en inzichten. We proberen wanhopig om lijden te vermijden of te onderdrukken.

Een confrontatie met je schaduwkant
Het is een confrontatie met alle onderdrukte en ontkende emotionele energie. Het blootleggen van de oerwond. Je schaduwkant wordt in het licht gezet en beperkende overtuigingen en conditioneringen worden nu gezien. Wakker worden is allesbehalve prettig. Waarschijnlijk zul je in het begin wanhopig proberen vast te houden aan controle en is er verzet. Maar verzet tegen wakker worden creëert juist het lijden.

Dit ontwaken geeft wat “neveneffecten”. Je zou dit ascensie symptomen kunnen noemen. Ik gebruik het woordje symptomen liever niet. Je bent tenslotte niet ziek en het is ook niet iets wat bestreden dient te worden. Hoe meer licht er in het lichaam doordringt, hoe meer het lichaam verandert.

Dit licht duwt als het ware alle resten van onderdrukte oude emotionele energie en oude trauma’s in je systeem naar de oppervlakte. Je komt in een emotionele rollercoaster terecht.

De sensitieve zielen, de lichtwerkers, de nieuwetijdskinderen, de gatekeepers, healers en wayshowers etc. merken dat ze meer en intenser de neveneffecten van deze licht activaties ervaren. Zij zijn over het algemeen ook gevoeliger voor zonnestormen en kosmische invloeden.

Als je niet voelt of ziet waar een bepaalde klacht vandaan komt dan kan dit proces je onrust en angst geven. Je gaat je zorgen maken. Toch is het niet nodig om te begrijpen waar het allemaal vandaan komt. Je hoeft het alleen maar te voelen zonder verzet. Energie is als water en wil stromen. Als jij laat stromen wat wil stromen zonder te willen bijsturen of forceren is er niet veel aan de hand.

Maar als een klacht niet overgaat of je dagelijkse functioneren negatief beïnvloedt, dan zou ik zeker altijd contact opnemen met je huisarts en/of een specialist. Sluit altijd uit dat er geen fysieke oorzaak aan te wijzen is voor een klacht die niet wil overgaan. Klakkeloos je klachten toeschrijven aan een ascensieproces is zeker niet mijn advies. Sommige symptomen kunnen ook duiden op een fysieke aandoening.

Ontwaken Kundalini
Soms gaat een ontwaken gepaard met een Kundalini ontwaken. Lees daar meer over in deze blog. Kundalini ontwaken geeft ook ascensie symptomen maar het sterk brandende gevoel in de ruggengraat is typisch iets wat met een Kundalini ontwaken gepaard gaat. Dat is niet te missen.

Velen gaan tijdens een ontwaken door wat men noemt “De donkere nacht van de Ziel“. Dat gaat gepaard met specifieke ascensie symptomen. Zoals een diepe zielenpijn en diepe verlatenheid voelen.