vrijdag 9 juni 2023

MOEDER AARDE EN HAAR KLIMAAT ~ 9 juni 2023 ~ Chris van Benthem

MOEDER AARDE EN HAAR KLIMAAT

Door: Chris van Benthem – 7 Juni 2023 – www.rivos.eu

Anno 2023 is de klimaatverandering volop in de belangstelling. Mediaberichten, de VN en westerse regeringen maken mensen bang voor een snelle opwarming van de Aarde door de uitstoot van CO² en andere broeikasgassen. Ook de film uit 2006 genaamd ‘An Inconveniant Truth’ van presidentskandidaat Al Gore heeft bijgedragen aan een enorme angstcultuur ten aanzien van opwarming van de Aarde door broeikasgassen zoals waterdamp, methaan en CO².

Volgens deze kanalen is de uitstoot van CO² verantwoordelijk voor de stijging van de temperatuur op Aarde. Hierdoor zal de zeespiegel de komende jaren zeer snel stijgen met alle catastrofale gevolgen van dien. Voor een laaggelegen land als Nederland zal dat, aldus de regering, verstrekkende gevolgen hebben voor de dijken en het waterbeheer.

Verder worden plannen gemaakt om een CO² kredietsysteem in te voeren dat bijvoorbeeld zal leiden tot nog meer overheidscontrole en een beperking voor de gewone bevolking om te kunnen reizen en zich vrij te bewegen.

Maar onafhankelijke wetenschappers zoals Gregg Braden, Patrick Moore (mede-oprichter van Green Peace) https://www.youtube.com/watch?v=lX1z_6pvM-Q, Stichting Clintel van Guus Berkhout https://clintel.nl/ , Frans Schrijver www.klimaatfeiten.nl en vele anderen die niet betaald worden of financieel afhankelijk zijn van overheden of de VN, vertellen een heel ander verhaal.

Zij maken duidelijk dat uit ijsstaven, die zijn geboord op de zuidpool, is gebleken dat bij een klimaatverandering in het verleden altijd eerst de temperatuur stijgt en daarna pas het gehalte aan CO². Dat is af te lezen aan de verkleuringen op de ijsstaven. Gregg Braden: https://www.youtube.com/watch?v=7vJ-Qefos8A

Bovendien stellen zij dat klimaatverandering een natuurlijk proces is dat met name door de activiteit van de zon wordt aangedreven en sinds het bestaan van onze Aarde al aanwezig is. Alleen al onze recente geschiedenis vanaf de tijd van de Romeinen maakt duidelijk dat er altijd temperatuurschommelingen zijn geweest. In de Romeinse tijd was het bijvoorbeeld warmer dan in de Middeleeuwen met zelfs een ‘kleine ijstijd’. Nu blijkt dat de temperatuur weer licht is gestegen tussen 1975 en 2005 en daarna vrijwel constant is gebleven tot aan de huidige tijd. Dus is er volgens bovengenoemde wetenschappers geen enkele reden tot klimaatpaniek maar hooguit reden tot klimaataanpassing.

Veel berichten in de media en op internet geven de indruk dat CO² een vervuilende stof is. Het tegendeel is het geval. De toename van de CO²-concentratie heeft geleid tot een sterke vergroening van de aarde. Het heeft ook in grote mate bijgedragen aan de toename van landbouwopbrengst per hectare.’ aldus Frans Schrijver van www.klimaatfeiten.nl

Conclusie: CO² is dus geen vervuilende stof maar essentieel voor de groei van het plantenleven en daarmee voor al het leven op onze planeet. Bovendien is kooldioxide niet de oorzaak van de geringe temperatuurstijging op Aarde, maar is meer CO² in de atmosfeer het gevolg van de temperatuurstijging. Deze stijging van temperatuur is een natuurlijk proces binnen ons zonnestelsel en dient nog nader te worden onderzocht.

Ten aanzien van de klimaatpaniek hebben we te maken met hetzelfde mechanisme als tijdens de coronacrisis. Door het verspreiden van desinformatie door de Mainstream Media en de overheid en het creëren van angst door deze gevestigde orde wordt geprobeerd om een uitgebreid controle systeem tot stand te brengen waarbij essentiële vrijheden en democratische rechten worden ontnomen.

Er zijn andere milieuproblemen die veel dringender onze aandacht vragen. Hieronder enkele zaken op een rijtje:

  1. De plastic soep die in de Atlantische oceaan drijft en waar geen enkel land
    actie in wil ondernemen om deze op te ruimen. Deze plastic deeltjes
    bedreigen het zeeleven en de kwaliteit van het zeewater.
  2. Het gebruik van chemische bestrijding zoals glyfosaat en neonicotinoiden in de
    landbouw. We produceren voedsel in de traditionele landbouw met behulp van
    gifstoffen. Deze gifstoffen hebben effect op alle levende organismen die er
    mee in aanraking komen.
  3. De grootschalige kap van de tropische bossen wereldwijd heeft een erg
    negatief effect op de biodiversiteit en op het klimaat. Bossen hebben namelijk
    een matigend effect op het klimaat. Bovendien worden door de grootschalige
    kap veel plant- en diersoorten bedreigd in hun voortbestaan.
  4. De zogenaamde hernieuwbare energieën zoals zonnepanelen en windturbines
    (250 m hoog of meer) kunnen waarschijnlijk niet voldoende voorzien in onze
    energiebehoefte maar bevatten tevens te veel giftige stoffen die niet
    recyclebaar zijn. Dat geld ook voor de accu’s van elektrische auto’s.

Het wordt de hoogste tijd dat we ons bezig gaan houden met het herstellen van de natuur op onze prachtige planeet Moeder Aarde. Daarbij is ons inziens geen reden tot klimaatpaniek t.a.v. de CO² uitstoot maar dienen we de bovenstaande praktische problemen aan te pakken en op te lossen.
Het opruimen van de plastic soep, het aanplanten van bossen wereldwijd, het verbieden van chemische bestrijdingsmiddelen en het gebruik van recyclebare materialen ook in de hernieuwbare energie voorziening, zijn enkele voorbeelden van milieuproblemen die de mensheid samen kan oplossen.

Het herstel van onze natuur kan alleen maar slagen door een wereldwijde samenwerking en commitment om MOEDER AARDE weer te helpen genezen.

Chris van Benthem
www.rivos.eu