vrijdag 30 juni 2023

Tijd voor een gesprek ~ 30 juni 2023 ~ Jahn J.Kassl


Tijd voor een gesprek

Jahn J. Kassl, 29 juni 2023

 

Boodschap van Hannelore


Op het wereldtoneel is de ommekeer naar het goede begonnen. Tegenslagen zullen plaatsvinden zolang er machtsgeobsedeerde entiteiten in dit aantal op aarde zijn. Ook al is het al vaak gezegd: Het is hun laatste gevecht! De ondersteuning vanuit de lichtrijken breidt zich uit. De mensheid ontvangt steeds meer hulp en zegeningen om de overgang naar het Tijdperk van het Licht meester te worden. Wat jullie al hebben bereikt, wordt vanaf ons niveau met groot ontzag waargenomen.


Tijd voor een gesprek

Over de overledenen en degenen die zijn achtergebleven

Pas door het lichaam definitief af te leggen kunnen wij mensen de ruimte van oneindigheid binnengaan, pas dan gaat de(Dit gesprek werd gevoerd op 1.1.2023 voor het boek HANNELORE.)

H: Tijd voor een gesprek, lieve Jahn! Het is tijd om met licht en positiviteit naar het nieuwe jaar te kijken en het aan te pakken.

Ik ben nu bij je en bij alle mensen die soms met weemoed en dan weer met een pijn die het hart niet wil verlaten aan mijn heengaan denken.

Een geleden verlies overwinnen betekent vertrouwd raken met je eigen vergankelijkheid. En de dood van een vriend, van een geliefde, dwingt je om dit te doen – om met je eigen vergankelijkheid om te gaan.

Dus rouwen mensen nooit om iemand die is teruggekeerd naar het licht, maar altijd om zichzelf. Er wordt een ondoordringbare muur opgetrokken voor de overledene en de achterblijvers – omdat het hiernamaals zich pas voor iemand opent als de sluier die deze wereld van de andere wereld scheidt, doorlaatbaar wordt. En dit gebeurt bij de dood!

Pas door het lichaam definitief af te leggen kunnen wij mensen de ruimte van oneindigheid binnengaan, pas dan gaat deze deur open, die gedurende ons leven op aarde gesloten blijft.

Deze machteloosheid tegenover een ondoordringbare muur die de enen van de anderen scheidt, zorgt er vaak voor dat verdriet maar langzaam verdwijnt. Het wijkt echter met de tijd, want tijd is ook in staat om wonden te helen en mensen te bevrijden van gevoelens van machteloosheid.

Dit is vandaag een inleiding, want iedereen die afscheid heeft moeten nemen van een dierbare staat voor de taak om terug te keren naar het leven. Verdriet en machteloosheid moeten worden overwonnen en het eindige moet worden losgeworsteld uit het oneindige. Diep in ons hart weten we waar we vandaan komen, wie we zijn en waar we op een dag naar terug zullen keren.

Maar er zijn er maar een paar die diep in hun hart op zoek zijn naar antwoorden, naar verlichting, naar kennis en naar liefde. Diep in ons hart ligt de sleutel tot realisatie.

Uitgeverij activiteiten

JJK: Wat gaat er dit jaar gebeuren met onze uitgeversactiviteiten? Dat zou mijn eerste vraag van vandaag zijn. En in hoeverre zullen we er dan als mensheid in slagen om dit jaar een positieve trendbreuk in gang te zetten of op sommige gebieden voort te zetten? Of komen er zware tegenslagen?

H: De uitgeversactiviteiten vorderen. Stap voor stap groeit deze levensboom en steeds meer mensen ontdekken zelf deze bron van levensenergie. De positieve verandering heeft ambassadeurs nodig en ons project bereikt steeds meer mensen. Alles ontvouwt zich volgens Gods plan en wil en jullie zijn de uitvoerders op aarde. Jullie zijn gezegend als jullie je laten leiden door je hart en niet in de war raken door je verstand.

De toegang door je bij het nemen van beslissingen te verbinden met de Bron, met de spirituele hiërarchieën of met de spirituele familie was, is en blijft de sleutel tot de zegeningen die inherent zijn aan het Lichtwelt Project.

Is er een positieve trendomslag in zicht?

Op het wereldtoneel is de ommekeer naar het goede begonnen. Tegenslagen zullen plaatsvinden zolang er machtsgeobsedeerde entiteiten in dit aantal op aarde zijn. Ook al is het al vaak gezegd: Het is hun laatste gevecht!

De ondersteuning vanuit de lichtrijken breidt zich uit. De mensheid ontvangt steeds meer hulp en zegeningen om de overgang naar het Tijdperk van het Licht meester te worden. Wat jullie al hebben bereikt, wordt vanaf ons niveau met groot ontzag waargenomen.

De menselijke wil is onverslaanbaar!

Zolang we als mensen onder de mensen leven, zijn we ons hier zelden van bewust. Onze ware grootsheid wordt ons altijd geopenbaard na een aardse reis, als we terugkeren naar het licht en in de ogen kijken van de wezens die ons ooit uitzwaaiden.

Pas na de dood begint het leven – in een dimensie die voor een levend mens onvoorstelbaar is.

Zo weten de spirituele vlakken onder welke omstandigheden een mensenleven plaatsvindt en welke weerstand een mens moet overwinnen om het pad van kennis te kunnen betreden. Met grote inspanning kunnen in sommige levens slechts kleine inzichten worden verworven. Dit maakt allemaal deel uit van ons aardse bestaan.

Wanneer we mens worden om een ervaring te hebben die uniek is voor engelen, verandert alles. We weten het voor onze geboorte en ook al herinneren we het ons tijdens ons leven niet, ons hart heeft er altijd een flauw vermoeden van. Diep van binnen weten we dat alles zinvol en betekenisvol is. Het is dus van onschatbare waarde om een toegang tot het hart te hebben gevonden.

Leven na leven werken we eraan om onszelf aan onszelf te binden. Leven na leven neemt ons verlangen naar kennis en naar GOD toe, tot we op een dag de ketenen doorbreken – en plotseling de poort in de muur zien en de sluier van onwetendheid wegvalt.

Verzonken in karma zoeken we naar God

Ook ik heb er leven na leven naar gestreefd en toch wist ik er nauwelijks iets van. Dit is wat er met veel mensen gebeurt – ze zoeken zonder zich bewust te zijn van het zoeken. De rusteloosheid en onrust van een mens hebben altijd één reden: het zoeken naar God. Toch ziet de zoeker zichzelf zelden als een zoeker.

Zo dompelen we onszelf onder in ons karma en geven we leven na leven vorm aan ons lot. Afgeleid en beperkt moeten we onszelf bewijzen. Gehuld in de sluier van vergetelheid willen we onszelf ervaren als goddelijke wezens in een goddeloze wereld.

Er is geen absolutere ervaring in het Zijn dan wanneer engelen mensen worden en daarbij de herinnering aan hun ware wezen verliezen. Dit is de grote uitdaging – herinneren, opnieuw verbinden en de weg terugvinden.

Vandaag de dag staan steeds meer sferen de mensheid bij. Machtige medestrijders en metgezellen van de lichtvlakken staan tot jullie dienst. Dit is het resultaat van ons jarenlange werk als menselijk ras.

Hoewel we als mensen ons eigen licht maar zelden kunnen waarnemen en er zelfs bang voor zijn, is de enige waarheid: ieder mens maakt deel uit van de verandering en neemt deel aan het succes van de verandering.

De mens wordt geëerd, gesteund en geleid door de hiërarchieën van de schepping in zijn uniekheid en vanwege zijn unieke uitdagingen.

Een navelstreng van licht verbindt ons met de Andere Wereld. Diep in ons hart weten wij mensen dat we niet alleen of machteloos zijn. We weten dat we meer zijn dan huid en botten en dat we een onverwoestbare kern in ons dragen.

Ook al krijgt deze herinnering tijdens een leven nauwelijks de tijd om zich te ontvouwen, met elke incarnatie komen we dichter bij de werkelijkheid. We gaan langzaam verder, stap voor stap. We hebben pas haast aan het einde, wanneer onze cyclus eindigt en de grote cirkel zich sluit.

Hoe vaak incarneren we en in welke tijdspannes?

JJK: Hoe vaak incarneert een mens gemiddeld voordat hij voor altijd terugkeert naar het licht, totdat hij alle karmische zaken heeft opgeruimd?

H: Het varieert. In zeldzame gevallen beheerst een wezen de aarde in een paar levens. Meestal zijn er 300 of meer incarnaties nodig om alles te hebben ervaren en te beheersen. Opgemerkt moet worden dat een mensenleven niet altijd zo kort was als tegenwoordig. Eeuwen geleden, in het begin van de tijd tijd, bereikten we tijdspannen tot wel 3000 aardse jaren. Hier waren totaal andere ervaringen mogelijk.

JJK: Hoe lang duurt de pauze na een leven?

H: Dit verschilt. Qua tijd blijft een mens 100-200 jaar in het licht na het beëindigen van een leven.

JJK: Bij mezelf heb ik vaak het gevoel dat ik elke eeuw terugkom?

H: Het gaat en ging sneller bij jou, ja! In het algemeen is het altijd een kwestie van waar een bewustzijn staat in zijn leerervaring AARDE. Als het de eindstreep bereikt, verandert ook de snelheid.

Mensen die het zich herinneren hebben uiteindelijk altijd haast om te worden wat ze zijn. Alleen de “met het donker omgevenen” blijven gevangen in de tijd, de “verlichten” doorbreken deze barrière..

In de wereld van licht heersen heel andere omstandigheden en andere wetten – en de aarde wordt nu aangepast aan deze wetten en omstandigheden.

Nieuwe voorwaarden voor de aardse ruimte

De aardse ruimte wordt overspoeld met spiritueel licht en mensen kunnen er niet langer aan ontsnappen. Wie hier wil leven en overleven, moet zichzelf blootstellen aan zijn eigen transformatie. Licht en liefde hebben de overhand, maar alle illusies – over wat licht en liefde zouden zijn – worden herkend, ontmaskerd en verwijderd.

De nieuwe kwaliteit van energie die nu over de aarde stroomt, brengt beweging op alle gebieden – inclusief de politieke gebeurtenissen in de wereld. Zelfs de krachten die weten hoe ze een energie moeten ombuigen, kunnen niet ontsnappen aan dit spirituele licht vanuit het centrum van deze melkweg. Steeds meer gebieden en projecten moeten worden teruggetrokken en opgegeven.

Het zijn niet de mensen die de druk niet kunnen weerstaan, maar het zijn zij die de nieuwe omstandigheden niet kunnen weerstaan. Wat de mensen zoveel angst bezorgt, een toekomst in de totaliteit van een allesoverheersende digitale staat, dit zal in de komende tijd een positieve wending nemen en een goede uitkomst vinden: Zuivering op alle niveaus, omdat het licht alle niveaus omvat.

De lichtsferen zijn met jullie op alle dagen en wij, de spirituele families, zijn met jullie op alle dagen.

Samen zullen we de oude lussen van het lot doorbreken en zal de mensheid herboren worden.

JJK: Vandaag ervaar ik je, afgezien van je inleidende woorden, voor het eerst helemaal vanuit het hogere perspectief. Er is niet veel meer over van de Hannelore die ik op aarde kende …

H: Alles is er – alles wat ons maakt en gemaakt heeft is altijd toegankelijk en beschikbaar als een onbegrensde schat. Jouw waarneming ontstaat omdat we bovenliggende thema’s belichten en ik er vanuit een bovenliggend perspectief naar kijk, iets waar ik het als mens soms moeilijk mee had … (met een glimlach).

We sluiten ons samenzijn voor vandaag af.

We zijn geboren in het licht, verenigd door liefde en vervolmaakt in GOD.

Ik ben bij jullie.
Hannelore

Vertaling: Petra – voor wakkeremensen.org