donderdag 29 juni 2023

Omgaan Met Negatieve Situaties ~ 29 juni 2023 ~ Kenneth Schmitt

Omgaan Met Negatieve Situaties

Door: Kenneth Schmitt – 27 Juni 2023

In onze incarnatie in dit rijk van dualiteit is een belangrijke ervaring het tegenkomen van diep negatieve energie en ermee omgaan. We proberen het van nature te vermijden, omdat we diep van binnen weten dat het het leven vermindert. We voelen ons emotioneel veel dieper dan we zouden doen als we alleen maar toeschouwers waren. Met onze deelname hebben we het universele bewustzijn uitgebreid naar interactie met negatieve, levenvernietigende energie. Onze interactie is wat belangrijk is. 

We hebben de mogelijkheid om creatief levensbevorderend en observerend te zijn, ons eraan te onderwerpen of ons in te laten met het negatieve door ons ertegen te verzetten. Dit zou onze energetische resonantie op één lijn brengen met het negatieve. Het neemt dan onze levenskracht en kan ons zelfs tot slaaf maken. We weten dit allemaal op een heel diep niveau en we moeten leren hoe we er succesvol mee kunnen omgaan.

Omdat onvoorwaardelijke liefde de essentie van ons leven is, is het de krachtigste kracht in ons leven. We worden uitgedaagd om dit te beseffen, wat ons pad is voor transcendentie naar een hogere dimensie van grotere realisatie. We hebben de mogelijkheid om de kracht van levensbevorderende liefde in elk moment te ervaren.

Als we iemand ontmoeten die diep gekwetst is en als gevolg daarvan diep negatief is, ervan uitgaande dat deze persoon enig vermogen heeft om lief te hebben, en als deze persoon erop aandringt om zich met ons in te laten, misschien bedreigend, hebben we enkele opties over hoe we met de situatie moeten omgaan. Om met negativiteit om te gaan, moeten we dat doen in het trillingsspectrum ervan. Het is de aard van die band van energie om destructief te zijn. Positief proberen te zijn op het niveau van ego-bewustzijn is gedoemd te mislukken. Een andere optie zou zijn om deze persoon te behandelen als een gekoesterde broer of zus. Wanneer we ons besef van wat echt is uitbreiden, geven we niet toe aan negativiteit en weten we dat liefde de natuurlijke energie van deze situatie is. Alles ontstaat uit oneindige liefde. De negatieve persoon kan zich hier niet mee inlaten, tenzij hij tot ons trillingsniveau stijgt; anders verdwijnt hij uit onze ervaring, omdat we energetisch niet in resonantie zijn. Het negatieve kan ons niet bereiken. Het is een andere polariteit.

Deze uitkomst veronderstelt dat we altijd hart-gecentreerd zijn en dat we deze energie in elk aspect van ons Zijn tot uitdrukking brengen. Door dit ons overheersende trillingsniveau te maken, stemmen we ons af op het stijgende trillingsniveau van de Aarde. Wanneer we ons kunnen realiseren dat wij de scheppers van onze ervaringen zijn, kunnen we ons bevrijden van elke vorm van afhankelijkheid buiten ons eigen bewustzijn en kunnen we de uitgestrektheid van oneindig bewustzijn kennen.

Alle hulp die we nodig hebben is voor ons beschikbaar om de essentie van ons Zijn te realiseren. Het bevindt zich allemaal in ons eigen bewustzijn. We zijn elk een eeuwige aanwezigheid van bewustzijn die het leven als mens ervaart. Wij zijn degene die door onze oren hoort en zintuiglijke stimulatie ontvangt. We zijn ons bewustzijn van onszelf, in staat om elke rol te spelen die we wensen voor de creatie en verbetering van al het leven.

Kenneth Schmitt

Vertaling: wakkeremensen.org