dinsdag 27 juni 2023

Onszelf Het Respect En De Liefde Geven Die We Verdienen ~ 27 juni 2023 ~ Ann Albers

 

Onszelf Het Respect En De Liefde Geven Die We Verdienen

Gechanneld door: Ann Albers – 24 Juni 2023

Dierbare vrienden, we houden heel veel van jullie,

Jullie wereld maakt nu veel turbulentie door en dat zal nog wel even zo blijven, maar daar is een goede reden voor. Jullie vinden allemaal je hart! Jullie vinden je stem. Jullie beginnen te begrijpen dat jullie een unieke plaats en perspectief in deze wereld hebben en dat jullie daar recht op hebben. Je bent niet langer bereid om te doen alsof alles goed met je gaat als dat niet zo is. Je bent niet langer bereid om je verlangens op de lange baan te schuiven. Je probeert het niet langer met iedereen eens te zijn, iedereen te behagen of alles voor iedereen te zijn.

Dierbaren, de geest in jullie ontwaakt!

Zoals met veel ontwakingen het geval is, veroorzaakt ook deze wat opschudding en veel turbulentie in mensenharten. Als je je overgeeft aan wie je bent, wat je wilt doen en hoe je het leven ziet, verlang je er natuurlijk naar om anderen te vinden die er net zo over denken. Er is ook een heel menselijk verlangen om te willen dat anderen het met je eens zijn, dat ze je “snappen”, je “grenzen eren” en je “respecteren”. Deze gaven van de ziel zijn fantastisch als ze uit vrije wil worden gegeven, maar proberen anderen zover te krijgen dat ze je krijgen, je grenzen respecteren of je respecteren is uitputtend.

Wat belangrijk is, is dat je jezelf “krijgt”, dat je je grenzen “eert” en dat je jezelf “respecteert”.

Dierbaren Jullie “krijgen“ jezelf door te erkennen dat je een belichaming bent van de liefde van de schepper in menselijke vorm. Je bent perfect zoals je bent, zelfs als je uitbreidt naar meer. Je hebt een liefdevol hart, een vriendelijke ziel en een verlangen om lief te hebben en geliefd te worden dat in en onder al je gedachten, woorden en daden ligt. Zelfs als je boos bent, huil je om de liefde die je niet denkt te kunnen hebben.

Wat het belangrijkst is, is niet wat anderen van je denken of hoe ze je behandelen, maar hoe je je voelt over jezelf en hoe je jezelf behandelt.

“Krijg” je jezelf? Krijg je de krachtige schepper die je bent? Snap je dat je liefde wilt zien, liefde wilt zijn en liefde wilt ervaren in alles wat je zegt en doet? Dierbaren, als je je onschuld als mens “krijgt” en je krijgt je prachtige creatieve natuur, dan zullen de woorden, ideeën of meningen van anderen je niet uitmaken. Niemand kan je afbrengen van wie je weet dat je bent. Wanneer je jezelf krijgt, kunnen anderen je niet langer aanzetten tot defensiviteit of woede.

Probeer jezelf er dagelijks aan te herinneren. “In alle dingen zoek ik liefde. In alle dingen wil ik liefdevol zijn. Ik heb een onschuldig hart. Ik doe altijd mijn best en dat is goed genoeg!

In plaats van te wachten tot anderen je vriendelijk behandelen, kun je ervoor kiezen om je eigen grenzen te bepalen en te respecteren. Neem de tijd om je eigen hart te onderzoeken. Wat zijn jouw grenzen? Hoe ga je je gedragen en wat ga je doen als iemand ze niet respecteert? Je wilt bijvoorbeeld allemaal dat mensen vriendelijk tegen je zijn. Niet iedereen zal dat doen. Je kunt niet iedereen dwingen zich aan deze grens te houden, maar je kunt wel beslissen hoe je zult reageren. Misschien kun je na de eerste onaardigheid zeggen: “Au, dat deed pijn” en weglopen. Na de tweede keer kun je zeggen: “Weet je wat? Ik geef om je gevoelens, maar ik heb mezelf beloofd dat ik alleen vriendelijke discussies zou voeren. Je bent van streek. Laten we later verder praten.” Als de persoon volhardt in zijn onaardigheid, kun je ervoor kiezen om weg te lopen of je energie uit het gesprek terug te trekken.

Alleen jij kunt beslissen hoe je je grenzen respecteert. Je hoeft ze niet eens aan anderen uit te leggen, te rechtvaardigen of iemand zover te krijgen dat hij of zij zich eraan houdt. Je hoeft alleen maar een “strijdplan” te hebben om je heldere geest te eren wanneer anderen dat niet kunnen of niet doen.

Ook erop staan dat anderen jou of je overtuigingen respecteren is vermoeiend. Sommige mensen respecteren zichzelf niet genoeg om te begrijpen hoe ze anderen respect kunnen tonen. Natuurlijk wil je dat anderen je zien als iemand die liefde en erkenning waard is. Maar zoals je al weet, zullen sommigen dat wel doen en anderen niet. Als je hier vrede mee kunt hebben, kun je voorkomen dat je je angstig voelt als je mensen tegenkomt die je mooie ziel niet kunnen of willen respecteren.

Besluit dat je jezelf respecteert. Respecteer je eigen gedachten zo erg dat je ze niet hoeft te beargumenteren of te verdedigen. Respecteer je lichaam zo veel dat je het goed en vriendelijk behandelt. Respecteer je geest zoveel dat je besluit om gedachten te denken die je verheffen, ongeacht wie of wat er om je heen is. Stop met het eisen van respect van anderen en respecteer eenvoudigweg jezelf.

Wat je ten diepste wilt, meer dan wat dan ook, is jezelf ervaren zoals het Goddelijke in jou dat doet – waardevol, perfect, uniek, groeiend, perfect…

Door jezelf de dingen te gunnen waar de meeste mensen naar verlangen, geef je jezelf toestemming om te zijn wie je werkelijk bent. Je geeft jezelf het recht om “jezelf te zijn”. Je eist niet langer dat het gedrag van anderen voldoet aan jouw normen en bevrijdt jezelf.

Interessant genoeg, hoe meer je jezelf krijgt, hoe meer je je grenzen respecteert en hoe meer je jezelf respecteert, hoe meer je gemakkelijk meer en meer anderen zult aantrekken die hetzelfde zullen doen.

God Zegene jullie! We houden zoveel van jullie.

De Engelen

Kanaal: Ann Albers

Vertaling: wakkeremensen.org