dinsdag 29 november 2022

Dankbaarheid ~ 29 november 2022 ~ Owen Waters


Dankbaarheid

Door: Owen Waters – 27 November 2022

In Amerika hebben we zojuist de Thanksgiving-feestdag gevierd. Elk jaar dient het als een herinnering aan hoe de vroege pelgrim-kolonisten feest wilden vieren door te danken voor hun overleven in een vreemd, nieuw land.

Vandaag staan we niet voor een nieuw land, maar voor een nieuw bewustzijn. Iedereen in de wereld is een pionier – een vroege pelgrim – die een nieuwe werkelijkheid binnenstapt.

De overvloed die we vandaag hebben is geen voedsel om te overleven, maar voedsel voor onze spirituele harten, want we zijn een nieuwe wereld binnengegaan waar het hartgerichte bewustzijn duidelijk in beeld komt.

De liefde die voortkomt uit een op het hart gericht bewustzijn is de reddende genade voor de hele mensheid. Het is de bron van mededogen. Het is de energie van de zorg voor anderen. Het is de bindende kracht die het hele universum bijeenhoudt, en het stroomt door je heen wanneer je het eenvoudigweg toestaat.

Liefde is de poort naar spiritueel bewustzijn.

Dank zeggen vanuit het hart is een uiting van dankbaarheid, en dankbaarheid is een uiting van liefde die enorme kracht heeft. Het wordt opgeroepen wanneer je mentaal liefde stuurt naar degenen die je waardeert. Het wordt bijzonder krachtig wanneer je je dankbaarheid stuurt naar je concept van God de Schepper voor alle goede dingen in je leven en voor het leven zelf, want God zal antwoorden met verheffende energieën. Die ene stap die je naar God zet, brengt werkelijk een reactie van twee stappen naar je toe.

Wanneer je je hart toestaat zich te openen voor de liefdesstroom van het universum, komt dankbaarheid met die stroom mee. Dankbaarheid voor de mensen van wie je houdt, en voor hen die je reis door het leven delen. Dankbaarheid voor de schepping van de prachtige aarde als ons thuis in deze grote kosmos. Dankbaarheid voor de zon die ons leven geeft. Dankbaarheid voor het leven, voor het gewoon bestaan, voor het zijn in de stroom van het levensavontuur.

Dankbaarheid stroomt ongehinderd uit een open hart. Als je het toelaat, zal dankbaarheid net zo vrij stromen als de zon, niet gehinderd door oordelen of voorwaarden.

Gebruik de volgende affirmatie uit mijn boek, Spirituality Made Simple, en kijk wat er gebeurt. Hoe vaker je het gebruikt, hoe beter het werkt. Probeer het nu:

Ik ben dankbaar voor het leven

en alles waar ik van hou

Ik ben dankbaar voor de aarde

en de zon daarboven.

Ik ben dankbaar voor mijn geest

en mijn innerlijke wezen

Voor degene die ik uitdraag

En de vreugde van dit gevoel

Owen Waters is de auteur van Spirituality Made Simple, dat nu beschikbaar is om onmiddellijk te downloaden als e-book en ook als paperback bij Amazon.com:

https://www.infinitebeing.com/ebooks/simple.htm

Owen Waters

Vertaling: wakkeremensen.org