vrijdag 10 december 2021

We gaan verder met deel 2 Waar houden we onszelf in gevangen? ~ Lusado David Holkenborg


We gaan verder met deel 2
Waar houden we onszelf in gevangen?
Alles wat ik naar buiten breng is een verzameling van het gene wat ik de afgelopen jaren heb mogen leren / inzien / mogen begrijpen. Het waren allemaal kleine puzzelstukjes die mij in een paar jaar zijn toegekomen. Dit door studie, de juiste boeken, ontmoetingen met zeer wijze mensen, tijdens de vele bezinningen, het volgen van mijn hart, lange wandelingen of tijdens mijn reizen naar zuid Frankrijk (ofwel het Katharen gebied waar ik soms in me eentje verbleef in wat oude inwijdings grotten).
In het vorige deel heb ik kort beschreven waar wij ons in gevangen houden en wie wij werkelijk zijn.. en wat leuke weetjes over het hart, nog niet gelezen?

Hier de link:

Ik behandel nu de buitenste cirkel van de Microkosmos met zijn 12 sterrenpoorten die als edelstenen zijn, aangeduid met de gele sterren
12 is sowieso een bijzonder getal..
Denk bijvoorbeeld aan:
-Arthur en de twaalven
-Mani en de twaalven
-Jezus en de 12 apostelen
-Boeddha en zijn 12 leerlingen
-12 planeten met de zon als 13de
-12 dierenriem tekens
-12 maanden
-12 uren op de klok
-12 Eonen
Enzovoorts
De 13de is de Christus kracht die alles naar een hoger niveau toe tilt.. het is altijd 12 rondom de meester. Bij de 12 apostelen was de 13de Jezus. De 13de ster in de cirkel (microkosmos zie plaatje) is te vinden in jou eigen hart (rechter hartkamer). Dat is de Christus kracht in jou. Jou ware zelf is aangesloten op alle zonnen in het universum, en al deze zonnen zijn weer aangesloten op de centrale zon in het multiversum.

Door de 12 poorten in jou Microkosmos (gevangenis) kunnen de fijnere licht krachten naar binnen, maar zo ook de donkere krachten.. jij bepaalt dus wat er bij jou naar binnenkomt en wat niet, dit door jou gedrag/levensstijl.

Ben je een leugenaar, doe jij mensen pijn, zit je teveel in de seksualiteit, ben jij grof in je mond (vaak zijn de mensen die grof zijn in hun mond teveel bezig met seks - zo onder zo boven zo boven zo beneden), eigen je dingen toe die niet van jou zijn, misleid jij mensen, enzovoorts.. dan trek je daarmee heel veel donkere krachten (rotzooi) in je microkosmos.. Vooral met seks uit lust/plezier ofwel verlangens. Vandaar dat de hele wereld is ingericht op seks, puur om jou laag in je energie te houden. (Wat het hele seks gebeuren precies met je lichaam doet beschrijf ik een ander keertje).

Maar niet alleen met je gedrag bepaal je wat voor energieën bij jou naar binnen kunnen komen, zo ook met je voedingspatroon. Vlees, Alcohol-drugs, zwaar voedsel enzovoorts zorgen er ook voor dat je donkere krachten naar je toe trekt. Want de voeding die we tot ons nemen, komt in ons bloed en trekt van daaruit entiteiten aan die ermee in overeenstemming zijn. Zoals het evangelie zegt: “Waar het karkas is daar zullen de roofvogels zich verzamelen.” Deze waarheid geldt op de drie verschillende niveaus: het fysieke, het astrale en het mentale. Wil je gezond zijn, probeer dan dus op geen enkel niveau roofvogels aan te trekken door karkassen (vlees) te eten. De hemel kan zich niet openbaren in mensen die zich laten overweldigen door fysieke, astrale of mentale onzuiverheden. Vlees komt overeen met een speciaal element in onze gedachten, gevoelens en handelingen.

Afijn, deze donkere krachten die ik hierboven allemaal heb beschreven worden aangeduid als de zwarte vlekken in het plaatje. Deze donkere vlekken duwen zich dus door al je lichamen heen tot het je fysieke lichaam bereikt en zich daar in je bloed gaat nestelen (het eind station).. het lichaam met zijn bloedsomloop pompt deze donkere krachten vervolgens door heel je lichaam heen en besmet onderweg al je organen. Zijn je organen eenmaal besmet met deze donkere energieën dan ga je er ook na leven (ofwel het kwaad krijgt steeds meer grip op het voertuig waar je in mag wonen - lichaam).

Je wordt grover in je taal gebruik, je wordt agressiever, kan minder hebben, denkt meer aan seks, je bent meer in staat om mensen pijn te doen, je gaat mensen belazeren, gaat meer liegen enzovoorts.. langzamerhand kom je steeds meer in handen van het kwaad. En op een gegeven moment kunnen ze je helemaal overnemen/sturen. Heb veel afleveringen mogen zien van diverse verhoren van jongens die in het wilde westen hebben lopen rondschieten op diverse scholen, stuk voor stuk zijden ze in het verhoorkamertje "ik was mezelf niet", ik had het gevoel dat ik werd overgenomen!! Allemaal jongens die laag in hun energie zaten door bijvoorbeeld een vervelende/waardeloze jeugd, daarvanuit hebben ze vaak uit onwetendheid gehandeld en hierdoor in handen gekomen van bepaalde krachten die uit zijn op bloed offers. Deze jongens worden dan gebruikt als het instrument ... Maar later meer hierover.

Afijn, ook bij ons zitten veel donkere krachten in ons bloed, dit is ooit in het verre verleden bij ons erin gebracht (lang verhaal). Om een voorbeeld te geven: de donkere krachten in ons bloed is iedere dag om ons heen te zien. Veel mensen willen de baas zijn over de ander, de beste willen zijn, de ander willen overheersen enzovoorts.. dit zijn allemaal trekjes van de machthebbers. Meer weten hoe deze donkere krachten in ons bloed zijn terecht gekomen?


maar ook door het verkeerd handelen in ons leven "versterken" we juist deze donkere kracht in ons.. (door het gene wat ik hierboven dus in het kort heb beschreven).
Hoe transformeer je dan de donkere krachten in je bloed? En hoe duw je kinderlijk gezegd beetje bij beetje de donkere krachten uit je microkosmos? Hoe bouw je een lichtlichaam op?
Dit doe je door een zuivere levenshouding erop na te houden. Denk bijvoorbeeld aan:
●Het juiste spreken tegen mensen - beschadig ik iemand met het gene wat ik zeg?
●Door het juiste handelen - dat je heilzaam handelt en niemand beschadigd met jou handelen (doen en laten)
●Dienstbaar zijn naar andere inplaats van mensen te misbruiken om er zelf beter van te worden.
●Vriendelijk te zijn tegen alle levende wezens. Dus ook geen vlees eten, ieder levend wezen heeft het recht om te leven.
●Mededogen naar andere - zelfs naar hun die ons het leven zuur maken.. zij zijn vaak zover afgedwaald van wie ze werkelijk zijn.
●Achtzaam denken.
●Zuiver licht voedsel tot je te nemen, denk aan noten, zaden, kiemgroenten, veel fruit en groenten enzvoorts. Hoe lichter voedsel je tot je neemt, hoe meer je los komt van de aarde en ook zuivere/verfijnde energieën naar je toe trekt
●Niet liegen
●Geen nieuw karma opbouwen. Je hebt wellicht al genoeg karma opgebouwd in je vorige levens die je in dit leven dient uit te werken. Anders was je hier niet..
● Niet meer laten lijden door die stiekemerd meneer EGO
●Je familie karma opruimen
● Bewust worden van al je verlangens
● Je verlangens loslaten
● Onheilzame gedachtes DIRECT vervangen voor heilzame gedachtes
● Altijd in de liefde staan
● Jezelf meer rust geven in volledige stilte
● Momenten gedachteloos zijn
● Jezelf loskoppelen van alle dingen die niet meer belangrijk zijn (niks bijdrage aan je groei)
● Mediteren
● Je iedere dag over geven aan DE Vader (aan het Al wat is!)
● Onderzoek waarom wordt ik jaloers? (Jaloezie komt voort door het verkeerd begrijpen van jezelf)
● Voor ieder ding op je pad dankbaar zijn (daar verlicht je jezelf enorm mee)
● Boeken lezen met betrekking tot de Gnosis
● Meer de natuur opzoeken
● Onderzoek waar komt mijn angsten vandaan? (Angst is niet echt!)
● Je niet meer hechten aan dingen die vergankelijk zijn (waar hechten is, is lijden)
●Het lichaam waar je in woont meer observeren (iedere beweging)
● Probeer celibatair te leven (dat hersteld de binding met de kosmos)
● Per dag 5 min onbezonnen denken (dit kan 5 jaar schade aan je lichaam ongedaan maken)
● Je eten in volle aandacht/stilte nuttigen (met veel dankbaarheid)
● In iedere situatie jezelf de vraag stellen ‘wat zou liefde doen’’.
● Zwaar voedsel zoals vlees laten staan (het verbind je teveel met de astrale wereld)
● Eet zuiver puur en licht voedsel
Hierboven zijn enkel wat voorbeelden.. wil je jezelf echt opschonen en er meer over weten dan raad ik je aan om je te verdiepen in de 4 edele waarheden en het achtvoudig pad van de Boeddha.. dit is een zuivere leer die je tot je kan nemen en in de praktijk kan brengen.. weetje hier serieus mee om te gaan dan ga je enorme sprongen maken in bewustzijn. Ook zal het leven je dat gene geven wat je op dat moment nodig hebt.
Hoe zuiverder je gaat leven, hoe meer lichte energieën je naar je toe haalt - aangeduid in het plaatje als de gele vlekken. Deze energieën komen ook binnen via de 12 sterrenpoorten in je microkosmos, en deze energieën trekken ook door je verschillende lichamen heen, en eindigen vervolgens ook in je bloed.. de bloedsomloop pompt deze krachten door heel het lichaam heen en reinigen beetje bij beetje al je organen.
Het doel is dan ook om alle donkere krachten in je bloed te reinigen/transformeren/eruit te duwen.. daarmee wordt je steeds lichter en het bevrijd je jezelf letterlijk.
Is het bloed in zijn geheel getransformeerd- dan zijn de donkere krachten in je bloed verslagen.. (dit noemen ze in de Gnostiek: je hebt de rode bloed ridder verslagen).. dan zijn er ook geen donkere krachten meer in je microkosmos. Hierdoor zijn er geen blokkades meer in het lichaam. Dan pas kan de bron (ook wel heilige geest genoemd) als een dief in de nacht jou lichtvonkje in je hart even aanraken waardoor het aangewakkerd wordt tot een laaiend vuur! (Verlichting). Dit kan simpelweg omdat er geen blokkades meer zijn in het lichaam en de microkosmos. Dan ben je nog wel in de wereld, maar niet meer van de wereld. Dan ben je weer aangesloten op het oorspronkelijke levensveld.. Al je overbleven karma aangeduid als de stipjes aan de binnenkant van de cirkel (zie plaatje) zal verbranden. De parel in je hart ofwel lichtvonk zal dan vrij zijn. Je kan dan spreken over wedergeboorte, je laat het mensenrijk achter je en bent aangesloten op het koninkrijk der hemelen (Je hebt het miniralenrijk, plantenrijk, dierenrijk, mensenrijk en het koninkrijk)
Ben je eenmaal wedergeboren dan zal je na je aardse dood door de archontiche krachten niet meer terug geduwd kunnen worden in een nieuw vleeshemd (lichaam).
Maar dan ben je er nog niet.. later meer hierover in deel 3
Volgende keer in deel 3. Het gevecht tussen de natuurziel en kosmische ziel in jou, de weg naar de schedelplaats met zijn 12 hersenzenuwen, het verkondingen van de Dharma, Zielenvissers..