maandag 27 december 2021

Nachtelijke Avonturen – deel II ~ 27 december 2021 ~ Owen Waters

Nachtelijke Avonturen – deel II

door: Owen K Waters – 26 December 2021

In deel I wees ik erop dat een gordijn van vergeetachtigheid over ons bewustzijn wordt getrokken telkens als we ontwaken uit onze slaap.

Omdat onze nachtelijke avonturen gewoonlijk plaatsvinden in de geestenwereld van de vierde dichtheid, dat een subtieler gebied is dan onze fysieke wereld van de derde dichtheid, zijn onze nachtelijke activiteiten levendiger, levendiger en werkelijker dan alles wat overdag gebeurt.

Omdat de geestenwereld de plaats is waar de bevolking van het hiernamaals woont, ontmoet je er vaak vrienden en familieleden die uit de fysieke wereld zijn overgegaan. De nacht kan een prachtige tijd zijn van hereniging met zulke dierbare vrienden, dus het is zeker de moeite waard om de moeite te nemen om je vermogen om je dromen te herinneren te vergroten.

Jouw geestelijk lichaam resoneert van nature met de geestenwereld. Eenmaal bevrijd van het fysieke omhulsel zal het elke nacht als je fysieke lichaam in slaap valt, normaal gesproken omhoog bewegen van de fysieke derde-densiteit wereld naar het licht van de vierde-densiteit geestenwereld. Wanneer je daar aankomt, zul je overal extra licht opmerken: Het vult de lucht en het straalt uit naar buiten vanuit vaste voorwerpen. Dit komt omdat de materie in de geestenrijken gemaakt is van etherische energie, die een hogere energie is dan de elektrische energie die de fysieke materie vormt.

De lucht in de geestenwereld is gevuld met etherische energie, klaar om in een bruikbare vorm te worden getrokken door de intentie van een willekeurig persoon. Mensen in het hiernamaals kunnen een nieuw huis bouwen net zo snel als zij elk onderdeel ervan kunnen visualiseren. Het zal blijven bestaan zolang zij er af en toe aandacht aan besteden. Als zij een beetje afwisseling willen in het interieur van hun nieuwe huis, kunnen zij het zelfs elke dag opnieuw inrichten! Als zij vertrekken en elders gaan wonen, zal het huis langzaam, over een periode van maanden, weer oplossen in de atmosfeer als etherische energie.

Het feit dat mensen die in de geestenrijken leven huizen creëren, sluit niet uit dat jij, de tijdelijke nachtelijke bezoeker, hetzelfde doet. In feite is het hebben van een eigen toevluchtsoord ergens in de geestenwereld een geweldige hulp bij het herstellen van de spanningen van het dagelijkse fysieke leven. Er is genoeg ruimte in de geestenwereld om een rustige, besloten plek voor je retraite te vinden.

Een van de merkwaardige eigenschappen van de geestenwereld is dat je in feite je eigen ruimte kunt scheppen, die je kunt vullen met voorwerpen van je eigen ontwerp, en het zal iets zijn dat niemand anders zou waarnemen, tenzij ze zich zouden afstemmen op jouw gedachtepatroon als de schepper van dat tafereel. Het kan zelfs groot genoeg zijn om je eigen idee van een oceaan tafereel met een perfecte, ondergaande zon te omvatten. Het zal niet de werkelijke zon zijn; het zal gewoon je eigen, persoonlijke, artistieke creatie zijn, gebouwd voor je eigen plezier, en het zal duren zolang je er af en toe aandacht aan besteedt.

De geest of het astrale lichaam is quasi-fysiek. Dit betekent dat, hoewel het subtiel en etherisch is in vergelijking met het fysieke lichaam, het toch solide is in zijn eigen omgeving. In de spirituele rijken van 4D, is materie samengesteld uit etherische energie en voelt het stevig aan. Als je een andere geest of astraal lichaam tegen het lijf loopt op je reizen, zullen ze solide lijken, net zoals je een ander persoon tegen het lijf loopt in de fysieke wereld.

Het feit dat geestenmaterie minder dicht is dan fysieke materie geeft je veel meer bewegingsvrijheid. Je kunt een vriend halverwege de wereld ontmoeten in één of twee seconden reistijd, gewoon door je geestenlichaam naar die nieuwe locatie te projecteren. Je stemt je af op die persoon en, waar die ook is, projecteer je geestelijk, en je verschijnt op die locatie.

Een eenvoudige intentie is alles wat nodig is om te beslissen wat het avontuur van elke nacht kan zijn. Dan, bij het ontwaken, ben je halverwege om je te herinneren wat er gebeurd is.

Tot nu toe hebben we de mogelijkheden onderzocht voor nachtelijke avonturen waarbij je:

1. Vrienden en familieleden kunt opzoeken die zijn overleden of die, net als jij, tijdelijk buiten het lichaam zijn voor de nacht.

2. Merk op hoe de 4D lucht vol energie is en materialiseer vaste objecten, hetzij gewoon voor de lol of voor artistieke ontwikkeling.

3. Zoek een stukje land weg van alles en bouw daar een kleine retraite.

4. Beslis wie of waar je wilt gaan en zien op een verre locatie, verzamel je intentie, en projecteer daar onmiddellijk.

Onthoud dit…

De uitdaging is om zulke avonturen te onthouden. Intentie is de sleutel. Zeg tegen jezelf,

“Vanavond heb ik de intentie om (dit avontuur te beleven) en ik zal het me herinneren als ik wakker word.”

Houd een notitieboekje en pen naast je bed en een lichtbron (zelfs een zaklamp is voldoende). Maak er een gewoonte van om dromen op te roepen zodra je wakker wordt en schrijf alles op wat je kunt opschrijven. Je bent net teruggekeerd van een andere wereld naar een brein dat de nacht vrij heeft gehad, dus die herinneringen zullen snel beginnen te vervagen zodra je wakker wordt. Seconden tellen bij het opschrijven van die droomdetails.

Realiseer je dat de onmiddellijke droomtoestand oppervlakkig is vergeleken met een volledige onderdompeling in de geestenwereld. De gemakkelijkste dromen om je te herinneren zijn de dromen die zich voordoen als je bijna klaar bent om wakker te worden. Het zijn meestal dramatische scènes gevuld met symbolen die je helpen de spanningen te integreren die je de vorige dagen hebt gevoeld. De sleutel om ze te begrijpen is je af te vragen wat elk symbool voor jou emotioneel betekent. Dan zul je de stress begrijpen die in de droom werd uitgewerkt, of de boodschap die je innerlijke wezen naar de oppervlakte bracht voor je aandacht.

Naarmate je meer geoefend raakt in het terughalen van dromen, zul je al snel verder reiken dan de oorspronkelijke droomstaat en je de diepere, echte ervaringen herinneren die je elke nacht in de geestenwereld hebt.

Het goede nieuws is dat vandaag de dag, als gevolg van het voortdurende effect van De Verschuiving, de sluier dunner wordt tussen de 3D fysieke wereld en de 4D geestenwereld. Naarmate elk jaar verstrijkt, herinneren mensen zich meer en meer bij het ontwaken. Soms bevindt je je tussen waken en slapen en weet je echt niet zeker in welke staat je bent. Vandaag de dag is dit heel gewoon vanwege het dunner worden van de sluier. Als De Verschuiving doorgaat, zal fysieke materie volledig naar 4D bewegen, zal er geen sluier meer zijn en zal volledig terughalen gemakkelijk zijn.

Zie ook Deel 1

Owen Waters

Owen Waters is auteur van: The Shift: The Revolution in Human Consciousness.

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org