woensdag 29 december 2021

De zogenaamde zwarte schapen van de familie ~ Bert Hellinger


De zogenaamde zwarte schapen van de familie zijn in feite jagers geboren uit bevrijdingspaden in de stamboom.

De leden van een familieboom die niet voldoen aan de normen of tradities van het familiesysteem, degenen die sinds hun kindertijd voortdurend hebben geprobeerd om overtuigingen te revolutioneren, tegen de paden ingaan die door familietradities zijn gekenmerkt, degenen die bekritiseerd, veroordeeld en voortdurend zijn afgewezen, deze worden meestal opgeroepen om de boom te bevrijden van herhalende trauma's en verhalen die hele generaties frustreren.

Het zwarte schaap, degenen die zich niet aanpassen, degenen die opstandig huilen, spelen een basisrol binnen elk familiesysteem, zij repareren, pakken en creëren nieuwe en ontvouwen takken in de stamboom.

Dankzij deze leden vernieuwen onze bomen hun wortels. Hun opstand is vruchtbare grond, hun waanzin is water dat voedt, hun koppigheid is nieuwe lucht, hun passie is vuur dat het licht van het hart van de voorouders opnieuw aansteekt.

Verdrongen verlangens, onvervulde dromen, de gefrustreerde talenten van onze voorouders worden gemanifesteerd in de opstandigheid van deze zwarte schapen op zoek naar vervulling.

De genealogische boom zal door traagheid het giftige verloop van zijn stam willen blijven behouden, waardoor de taak van onze schapen een moeilijk en tegenstrijdig werk is.
Echter, wie zou nieuwe bloemen naar onze boom brengen als zij er niet waren?
Wie zou er nieuwe takken creëren?

Zonder hen zouden de onvervulde dromen van degenen die generaties geleden de boom steunen sterven begraven onder hun eigen wortels.

Laat niemand je doen twijfelen, zorg voor je zeldzaamheid als kostbaarste bloem van je boom.

Jij bent de droom van al je voorouders.

- Bert Hellinger
Kunst Minica Fernandez