dinsdag 20 juni 2023

De zeven principes van energie / Door: Serge Kahili Koning – Huna International ~ 20 juni 2023


De zeven principes van energie

Door: Serge Kahili Koning –  Huna International

  1. Energie is wat je denkt dat het is. Een wetenschappelijke definitie van energie is “de eigenschap van materie en straling die zich manifesteert als een vermogen om arbeid te verrichten, en een mate of niveau van dit vermogen die iets bezit of die nodig is voor een proces”. Als dat vaag klinkt, dan is dat omdat het zo is. Het helpt om te begrijpen dat het woord “werk” in deze definitie “elke invloed op iets anders dan de bron van de eigenschap” betekent. In de populaire cultuur wordt energie vaak gezien als een soort “ding” dat kan worden verkregen, verloren of overgedragen van het ene ding naar het andere,zoals een muntstuk of een sieraad. In het systeem waarin ik getraind ben, is energie een bewegingspatroon dat het vermogen heeft om andere bewegingspatronen te beïnvloeden. Dit lijkt op, maar verschilt van, de wetenschappelijke definitie, omdat in plaats van een “eigenschap” van materie en straling, materie en straling zelf worden verondersteld bewegingspatronen te zijn.
  2. Energie heeft geen grenzen. Energie is eindeloos, onbeperkt, oneindig. Dit heeft natuurlijk alleen zin als je aanneemt dat alles energie is, wat ons systeem doet. Bovendien leidt dit tot de logische aanname dat alles energetisch met elkaar verbonden is en dat patronen via deze verbinding andere patronen beïnvloeden.
  3. nergie stroomt waar aandacht naartoe gaat. Als gefocuste wezens van spirit beweegt de energie van het universum door ons heen, en ze stroomt waar onze aandacht naartoe gaat. Als we iets willen veranderen, is het primaire proces dat we daarvoor hebben het verleggen van onze aandacht. Aandacht brengt ons in de problemen en aandacht kan ons eruit halen.
  4. Alle energie bestaat nu. De definitie van “nu” hangt natuurlijk af van het bereik van onze huidige aandacht. Volgens dit principe is wat we het “verleden” noemen een verzameling van momenteel bestaande energetische geheugenpatronen, een beetje zoals de informatie die is opgeslagen op de harde schijf van een computer. Wat we de “toekomst” noemen is een verzameling van momenteel bestaande energetische verwachtingspatronen, een beetje zoals de plannen en projecties die zijn opgeslagen op de harde schijf van een computer.
    In dit systeem is het concept dat aangezien het universum oneindig is en er geen grenzen zijn, alle tijd gelijktijdig is. Volgens dit systeem moet je, als je achteruit of vooruit wilt gaan in de tijd, eigenlijk zijwaarts gaan. Ervaringen uit “het verleden” en “de toekomst” bestaan op dit moment en veranderen op dit moment terwijl wij veranderen. Wij beïnvloeden hen evenveel als zij ons beïnvloeden. Het is allemaal onderling verbonden.
  5. Energie houdt van energie. Hoewel het bedrieglijk eenvoudig is, is de diepere implicatie dat energie wordt aangetrokken door energie en dat energiepatronen zich voortdurend met elkaar verbinden, op elkaar inwerken en in elkaar veranderen. Eén manier om dit in de natuur te zien is hoe windenergie verandert in golfenergie die rotsenergie vervormt. Een andere manier is om te zien hoe dierenenergie olie-energie wordt die weer vuurenergie wordt die weer warmte en mechanische energie wordt.
  6. Alle kracht (energetische invloed) komt van binnenuit. Dit is gebaseerd op een concept dat in Polynesië mana wordt genoemd. Alle kracht komt van binnenuit, van de bron. Niet vanuit jou als individueel wezen, maar vanuit je geest die verbonden is met het centrum van het universum. Alle kracht in je leven komt door jou. Er is niets buiten je dat macht over je heeft.
    Alles heeft echter macht. De kracht van de boom komt van binnenuit de boom. De kracht van de wolken komt uit de wolken. We beïnvloeden elkaar en dat is het doel van het verhogen van mana , wat eigenlijk invloed betekent. Het is alsof je iemand kunt beïnvloeden door tegen hem te spreken. Als je denkt dat je iemand beheerst, is dat een illusie. Het enige wat je ooit kunt doen is hen beïnvloeden. Van hun kant hebben ze altijd de macht om te kiezen hoe ze op jouw invloed reageren.
  7. Het laatste principe is dat de effectiviteit van energetische interactie de maatstaf is voor de waarheid over de interactie. Een andere manier om dit te zeggen is dat verwachtingen alleen geldig zijn in de mate dat ze overeenkomen met resultaten. Het is gemakkelijk om iets te beweren, maar als de bewering niet getest kan worden, kan het zeker geen waarheid genoemd worden. Overtuigingen alleen maken dingen niet waar. Alleen de resultaten van het geloven kunnen je vertellen hoe waar ze zijn. De zogenaamde “oerknaltheorie” over het ontstaan van het universum is een goed voorbeeld. Omdat het niet getest kan worden, is het eigenlijk maar een hypothese, iemands gok. Indirect bewijs, dat altijd voor interpretatie vatbaar is, bewijst een hypothese niet. Van Hawaï hebben we een nog beter voorbeeld. Wanneer je te maken hebt met iemands bewering over wat dan ook, gebruikt een Hawaïaans spreekwoord een surfmetafoor en zegt: “Toon je vaardigheid op de rug van een golf.”

Copyright Huna International 2018

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org