zaterdag 28 augustus 2021

Maak Contact Met Jouw Diepste Essentie ~ 28 augustus 2021 ~ Owen Waters

Maak Contact Met Jouw Diepste Essentie

Door: Owen Waters – 26 Augustus 2021

Oneindig Wezen is de grondtoestand van bewustzijn achter alle dingen. Het beweegt niet. Het verandert niet. Het is gewoon.

Het is het bewustzijn achter alle dingen. Wanneer je je bewust wordt dat je bewust bent, is dat de stille essentie van Oneindig Wezen in jou.

Je normale staat van bewustzijn is voortdurend in beweging terwijl je het leven ervaart in al zijn steeds veranderende vormen. Echter, achter dat bewustzijn-in-beweging is de grondtoestand van onbeweeglijk, enkelvoudig bewustzijn.

Oneindig Zijn is dat wat voorbij alle dingen is. Het is de staat van puur zijn die voorbij alle manifestatie is. Het is het stille, onveranderlijke bewustzijn dat achter de hele Schepping ligt. Het heeft altijd bestaan en het zal altijd bestaan. Het is compleet in zichzelf. Het is oneindigheid in elke betekenis van het woord.

Oneindig Zijn is het ‘Ik Ben’ bewustzijn in jou. Het is ook wel het Absolute, het Al Dat Is, de Godheid, Brahman, de Isheid en de Tao genoemd.

Vanwege zijn onbeweeglijke, pure zijn, zijn sommige mensen geneigd het een staat van niet-zijn te noemen. Niet-zijn is echter een van de onmogelijkheden van het bestaan. Alles is bewust, zelfs de rustige, onverstoorbare staat van pure zijnsheid die achter alle dingen bestaat.

Een andere onmogelijkheid is dat je ooit ophoudt te bestaan. Jij bent; jij bestaat als een uniek perspectief van Oneindig Zijn. Je zult nooit ophouden te bestaan. De essentie van jou is onsterfelijk. In de fysieke wereld kom je en ga je, waarbij je verschillende incarnaties kiest om de verscheidenheid te ervaren die het menselijk leven te bieden heeft. Tussen die incarnaties in leef je in de geestenwereld terwijl je alles wat je in de laatste incarnatie hebt geleerd op een rijtje zet. Dan, op zielsniveau, plan je je volgende avontuur in lichamelijkheid.

Op je reis terug naar huis naar het Al Dat Is, zul je altijd jezelf blijven. Je bewustzijn zal onderweg voortdurend groeien totdat het zich uiteindelijk uitbreidt om alle dingen te vullen en je weer thuis zult zijn. Je zult terug zijn waar je bent begonnen op je reis naar ervaring.

Oneindig Wezen is het oorspronkelijke bewustzijn achter zelfs de Ene Schepper van al het leven. Oneindig Wezen vormde een aspect van zichzelf dat zich vanuit de stilte in actie roerde en zo de Schepper van al het leven creΓ«erde. Oneindig Wezen besloot een Schepper-aspect van zichzelf tot uitdrukking te brengen, zodat de Schepper kon besluiten hoe hij alles van zichzelf en alle mogelijkheden van zichzelf kon onderzoeken om zichzelf vanuit oneindige gezichtspunten te zien. De Ene Schepper besloot toen hoe hij het universum en alles wat zich daarin bevindt kon manifesteren.

De terminologie die gebruikt wordt om dit volmaakte bewustzijn te beschrijven is eenvoudig: ‘Oneindig Wezen’. Het zou minder accuraat zijn om bijvoorbeeld te zeggen: EEN Oneindig Wezen of zelfs HET Oneindige Wezen, omdat zulke uitdrukkingen zouden suggereren dat er iets kan zijn buiten deze ene, alomtegenwoordige staat van volmaakt, compleet en eeuwig zijn.

Wanneer je je bewust wordt dat je bewust bent, maak je contact met de grondtoestand van bewustzijn in jezelf. Er is niets balancerender dan je altijd bewegende gedachten en gevoelens te verankeren aan de ultieme staat van persoonlijke vrede – de onveranderlijke, altijd bewuste, alomtegenwoordige staat van Oneindig Zijn. Omdat die altijd aanwezig is in alle dingen, hoef je je er alleen maar op te richten om dat ene anker te vinden dat nooit beweegt in een altijd bewegende wereld.

Op onze website staat een compleet how-to artikel, genaamd de Oneindig Wezen Meditatie. Het maakt gebruik van de krachtigste affirmatie die in de Engelse taal mogelijk is, namelijk “Ik Ben Oneindig Wezen.” Deze bevestiging van het “Ik Ben” bewustzijn in jou en je bewuste afstemming op de ultieme staat van Oneindig Zijn krijgt een nog diepere betekenis wanneer je de krachtige stilte van die grondstaat van al het bewustzijn waardeert.

Wanneer je de Oneindig Wezen Meditatie beoefent, wees je dan gewoon bewust dat je bewust bent en je zult je beter verbinden met je diepste essentie. Wanneer je je werkelijk bewust wordt van dat stille, stille bewustzijn in je – die staat van Lucide Zijn – zul je op een plaats zijn die weinigen hebben gevonden; maar een plaats waarnaar de meeste mensen verlangen.

Owen Waters

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org