vrijdag 23 november 2018

WENNEN AAN GELUK ~ MIEKE VULINK



WENNEN AAN GELUK
Het proces van Zelfrealisatie maakt velen van ons wakker. Het is ook een zegen, dat we wakker worden! We hebben in een korte tijd al enorm veel van wat ons verzwaarde en verdichtte achter ons kunnen laten, door dit ontwaken. Het proces bracht ons als vanzelf bij wat ons afremde in onze groei en bewustwording.


Daarbij werden we juist naar die mensen geleid die ons niet begrepen of konden volgen in onze hartenverlangens. In contact met anderen werd het steeds duidelijker wat wel of niet bij ons ware Zelf paste. Maar hoe zit het met ons eigen persoonlijke zelf; kan die zich zo gemakkelijk aanpassen aan een nieuw leven, dat misschien vele malen mooier gaat worden dan we ooit gekend hebben?

HET GING ZO VAAK 'MIS'
Onze persoonlijkheid is ingesteld op overleven. We hebben antennes ontwikkeld die (veelal onbewust) geprogrammeerd staan op waar het eventueel mis zou kunnen gaan. Als alles vanuit Liefde en verbinding gaat - zoals we ooit, bijvoorbeeld in Lemurië, gekend hebben - dan is er geen enkele aanleiding om op te letten of het 'wel goed gaat', of om je zorgen te maken. Zou het gaan zoals waar we allemaal naar verlangen, dan is Iedereen verbonden met het allerhoogste doel van het op Aarde zijn. Wat men dan doet, voelt of zegt komt dan voort uit Licht, Wijsheid en Liefde.

Maar stel je maar voor: Als je honderden levens gehad hebt in families, relaties, werkomgeving en situaties waar men steeds meer vanuit angst en tekorten handelde, dan is je hele persoonlijke systeem daar op ingesteld. In de dualiteit is immers de groei in bewustwording ontstaan vanuit dat wat uit balans en uit verbinding was. Vanuit het duister ben je de weg naar omhoog, naar het licht en naar je afkomst weer gaan zoeken. Dit ging echter voor hele lange tijd via flinke ups en downs. De downs hebben erin gehakt, en die zijn we nog zo maar niet kwijt uit ons geheugen.

HELP IK WIL NAAR HUIS
Nu we ons veel bewuster worden van wie we 'nog meer' zijn, en we daarmee vanuit een veel hoger perspectief naar ons leven kunnen kijken, naderen we in de geest al veel meer onze goddelijke lichtheid. Na het loslaten van alles wat ons verzwaarde komt er ruimte voor zorgeloosheid en vreugdevolle kanten. Dat we die nog niet altijd ervaren, heeft te maken met dat onze persoonlijkheid nog wat oud gedrag af te leren heeft.

Merk je zelf ook dat het bijna eng is als je je voor een langere tijd gelukkig voelt? Dat je eigenlijk verwacht dat de volgende klap of teleurstelling je om de hoek van je leven staat op te wachten? Die angst komt voort uit de vele levens van afdaling, waarin we steeds dieper in de verdichting zijn vastgeraakt. Daarbij werden de sluiers naar de Lichtwereld bijna ondoordringbaar, en dat heeft bij heel veel Lichtwerkers een enorme paniek verankerd. Het was het gevoel van 'Help, ik kan niet meer naar Huis!'

HET KAN ALLEEN NOG MAAR DE GOEDE KANT OP GAAN
Maar het tij is gekeerd. We komen innerlijk steeds dichter bij Huis, meer in verbinding met ons hogere en goddelijke Zelf. We zijn al zó lang voorbij de ommekeer dat we nooit meer permanent terug zullen vallen.

Door een terugval werd je wel gestimuleerd om jezelf in het licht te zetten en liefde toe te laten in de pijn. Daardoor ontstonden er korte hoogtepunten waarin je het Eenheidsgevoel weer even kon beleven. Vaak werd je daarna weer overvallen door de rauwe 3D-werkelijkheid.
Maar ook jij bent een doorzetter op de weg naar Zelfrealisatie, je vatte altijd weer moed om een volgende stap te zetten. De hoogtepunten en liefdesmomenten werden talrijker, ze hebben zich in jou verankerd. Je begint je steeds meer te beseffen hoe jouw leven op Aarde werkelijk zou kunnen Zijn.

HET OUDE AFLEREN EN JEZELF ALLE GELUK GUNNEN
De afleer-fase houdt in dat je jezelf gaat betrappen op wanneer je weer in sombere gedachten terecht komt zoals 'Oh het gaat weer de verkeerde kant op'. Betrap jezelf maar liefdevol op elke focus die negatief gericht is, of die een zorgelijk tintje draagt.

Het is er zó diep ingesleten, dat gevoel van dat er iets niet goed is of niet goed zal gaan. Door jezelf goed te observeren kun je deze negatieve, duaal gekleurde gedachten-riedels gaan deleten. Iedere keer wanneer dat lukt, kun je de lege ruimte vullen met een bewust gekozen vertrouwen in de regie van je hogere Zelf en van de Lichtwereld.

Laat je niet bang maken, of je van jouw weg naar waarachtig geluk afhalen. Naarmate je leven meer gaat samenvallen met je zielenplan zullen de momenten van geluk gaan toenemen. Je bent onderweg en je wordt daarbij geleid door de hoogst mogelijke vormen van Liefde, Licht en Wijsheid. Daarbij is het van cruciaal belang dat je jezelf alle geluk van de wereld gunt; dat maakt een eeuwig en stralend verschil!

MV