donderdag 29 november 2018

Lees waarom moe, waarom ineens dikker, waarom die pijn in mijn rug etc........Bron: Nieuwetijdskinderen – Annarita

Lees waarom moe, waarom ineens dikker, waarom die pijn in mijn rug etc........



Waarom ben ik toch zo moe?
Een vermoeid gevoel bij het wakker worden, bij tussenpozen een slaperig gevoel hebben gedurende de dag is wat je kunt noemen “the Triad Sleep Pattern” die zich bij velen voordoet.

Je slaapt dan ongeveer twee tot drie uur, wordt wakker, valt weer in slaap voor een paar uur, wordt weer wakker en valt weer in slaap. Bij anderen is de slaap-behoefte veranderd. Zij kunnen met minder slaap dan voorheen verder.


De laatste tijd heb ik hoge golven van energie ervaren die door mijn lichaam gaan , van voeten tot kruin. Het voelt goed, maar het houdt me wakker gedurende een lange tijd, tot het weer zakt.
Advies: Accepteer het en maak je geen zorgen dat je niet genoeg slaap krijgt. (anders zorgt het juist voor slapeloosheid)

Je zult het aankunnen, als je gedurende de dag de gedachte vasthoudt dat je krijgt wat je nodig hebt. Als je niet meer in slaap kunt vallen, gebruik de wakkere momenten om te mediteren, gedichten te lezen, te schrijven in je dagboek of te kijken naar de maan. Je lichaam zal zich aanpassen aan het nieuwe patroon.

2 Activiteit in je kruin op je hoofd: Tintelingen, jeuk en kriebels, kruipende sensaties over je schedelhuid en over je ruggegraat.
Een gevoel van vibrerende energie bovenop je hoofd alsof er een energie-uitbarsting plaatsvindt, vergelijkbaar met een straal water uit een douchekop óf ook de sensatie van stromende energie in en door de kruin, alsof iemand zijn of haar vinger in het centrum van je hoofd duwt. Zelf ervaar ik dat als hoge energie-downloads in mijn kruin. In het verleden voelde ik meer een algemene druk, alsof mijn hoofd in een zachte bankschroef zat. Iemand vertelde dat zijn lichaamsharen overeind stonden en dat zijn lichaam schokte.

Advies: Dit is niet om bang voor te zijn. Wat je ervaart is een opening in de kruinchakra. Deze sensaties betekenen dat je meer openstaat om de goddelijke energie te ontvangen.

3 Plotselinge emotionele golven.
Huilen met dikke tranen. Plotseling boos voelen of verdrietig na een kleine aanvaring, onverklaarbaar depressief en dan weer (super) gelukkig. Een emotionele achtbaan. Een drukkend of vol gevoel van emoties dat je ervaart, geeft aan dat het hart-chakra verstopt zit. (in het midden van je borst) Verwar dit niet met je hart, die bevindt zich links van je hartchakra.

Advies: Accepteer je gevoelens als ze opkomen en laat ze weer gaan. Ga met je aandacht naar je hartchakra en voel deze emotie. Verspreid het naar buiten naar al je velden (in je lichaam) en haal diep adem vanuit je buik en breng het omhoog naar je borst. Voel deze emoties en laat ze zichzelf verdampen. Richt je emoties niet op anderen! Je bent je verleden aan het opschonen. Als je hierbij hulp nodig hebt, zeg dan hardop dat het je intentie is om al deze oude kwesties los te laten en vraag hulp aan je Hoger Zelf.Je kunt ook God en de engelen vragen om je te helpen dit met gemak en zachtheid los te mogen laten. Wees dankbaar dat jouw lichaam deze emoties wil loslaten en niet wil vasthouden waar het in zichzelf schade zal aanrichten.

Sommige bronnen suggereren dat depressies afkomstig zijn van het laten gaan van mensen, werk, etc… die niet langer overeenkomen met onze frequenties. Als je je schuldig voelt bij het laten gaan van deze verbindingen, kunnen deze depressies als een medicijn voor je zijn.

4 Oude thema’s en gebeurtenissen lijken opeens weer langs te komen, zoals hierboven beschreven – en de mensen(of hun gelijken) die je hiervoor nodig hebt om deze thema’s uit te werken verschijnen in je leven.

Onvoltooide kwesties of misschien mag je nog werken aan thema’s van eigenwaarde, overvloed, creativiteit, verslavingen et cetera. De hulpbronnen, ook in je verbindingen die je nodig hebt om door deze thema’s heen te gaan, verschijnen vanzelf op je weg.

Advies: is gelijk aan het advies bij punt 3.
Ik voeg eraan toe: raak niet verwikkeld door deze thema’s te analyseren. Het steeds onderzoeken van deze dingen zal je eenvoudigweg terughalen in de oude cyclus. Keer op keer en op dieper en diepere niveaus. Probeer het niet te ontlopen of jezelf ervan te distantiëren. Omarm alles wat opkomt en bedank het voor het helpen bij je voortgang. Bedank je Hoger Zelf, die geeft jou de mogelijkheid om deze thema’s te bevrijden en los te mogen laten. Onthoudt dit als je niet wil dat deze thema’s blijven hangen in je lichaam.

5 Veranderingen in gewicht.
Onder de bevolking (in de VS) zijn gewichtstoenames buitengewoon hoog. Andere mensen verliezen gewicht. We groeien vaak in gewicht doordat de vele angsten die we onderdrukken naar de oppervlakte komen om te mogen worden geheeld.

We reageren hierop door het opbouwen van een verdediging.We proberen ons lichaam te gronden/aarden of te verdedigen tegen inkomende frequenties in onze lichamen.
Advies: Raak niet in paniek, maar accepteer het als een symptoom van waar je nu staat. Je zult gewichtstoename of –afname merken als je al je angsten hebt geïntegreerd. Ontspan in je ongerustheid hierover. Je zult het dan makkelijker vinden om met je gewichtsvragen om te gaan. Oefen – Voordat je gaat eten en probeer dit eens: Ga zitten aan een aantrekkelijk gedekte tafel.

Steek een kaars aan. Geniet van het kijken naar je eten. Hou je dominante hand op je hart en zegen het voedsel. Vertel je lichaam dat je het eten wilt nuttigen om het weldadig te voeden en dat je het niet wil nuttigen om je emotionele honger te stillen. Hou dan je beide handen boven het voedsel en zegen het. Je zult merken dat het voedsel warm aanvoelt voor je handen; zelfs als het voedsel koud is. Ik hou ervan te bedenken dat het voedsel goed en voedzaam is voor mij als het warm voelt onder mijn handen. Ik heb ook gemerkt dat wanneer ik het voedsel zegen – ik minder eet.

Het is belangrijk jezelf niet te veroordelen als je een keer vergeten bent het voedsel te zegenen – doe het dan alsnog – óók als je al bijna gegeten hebt. Op deze manier houd je je aan de gewoonte. Je kunt ook iets anders doen, nl. aanwezig blijven terwijl je eet. (met aandacht) Lees niet en kijk ook geen TV ondertussen. Geniet hartelijk van alle zegeningen die je ontvangt.

6 Veranderingen in eet-gewoontes.
Vreemde hevige verlangens en plotselinge andere voedsel-keuzes. Sommigen vinden zichzelf hongeriger dan gewoonlijk, anderen zijn juist hongeriger.
Advies: Ontken niet wat je lichaam je vertelt wat je nodig hebt. Als je niet zeker bent, kun je met behulp van spiertesten erachter te komen wat je lichaam nodig heeft. Probeer ook het voedsel te zegenen. (zoals beschreven onder punt 5)

7 Voedsel intoleranties, en plotselinge allergieën.
Als je spiritueel groeit ben je sensitiever naar alles om je heen. Je lichaam vertelt je dat het niet langer tolereert zo door te gaan, het verwerpt (als een slangenhuid) wat jou niet langer meer dient. Je mag jezelf zuiveren van toxines. Sommige mensen merken dat ze vaak een witachtig iets in hun mond hebben, dit lijkt veel op wat hardlopers hebben ná het hardlopen.

Advies: Een acupuncturist vertelde me dat deze “film” in je mond verwijderd kan worden door 2 eetlepels koudgeperste olijfolie gedurende 10 tot 15 minuten te gorgelen en vervolgens uit te spugen. (wel volhouden en niet doorslikken!)

Spuug het daarna uit in het toilet; de toxines die je uitspuugt tasten wellicht je gootsteen of wasbak aan. Poets daarna je tanden en maak je borstel zeer goed schoon! (dit is een beetje een jakkes-verhaal…maar het werkt wel!)

Bron: Nieuwetijdskinderen – Annarita