woensdag 21 juni 2023

ZOMER-EQUINOX 21-6-2023: EEN KEERPUNT! ~ Karin en Danique


ZOMER-EQUINOX 21-6-2023: EEN KEERPUNT!
De zomer-zonnewende wordt gekenmerkt door de start van een nieuwe fase; het is voor velen een keerpunt, waarin de Zon ook letterlijk een keerpunt maakt. De Zon bereikt zijn hoogste punt en de dagen worden weer korter: het begin van de zomer. De Zon en de natuur is op z´n krachtigst; vol vitaliteit en groeikracht! In veel landen wordt deze zomer-zonnewende en begin van de zomer gevierd door o.a. het aansteken van vreugdevuren, waar omheen wordt gedanst, gegeten en gezongen. Het is een vreugdevolle gebeurtenis!
KREEFT-ENERGIE
Astrologisch gezien gaan we van het luchtige teken Tweelingen naar de zorgzame, gevoelige Kreeft. Hierdoor kan jouw aandacht nu meer gaan naar jouw thuissituatie en familie. En je kunt er even bij stilstaan waar en bij wie je je thuis voelt en bij wie jouw hart ligt. En wanneer je fysiek ver van je gezin/familie verwijderd bent geweest, kan het zijn dat je hen weer gaat ontmoeten. Maar ook als je emotioneel afwezig bent geweest, kun je weer meer met jouw aandacht en energie bij jouw familie zijn. Ook kan je besluiten om meer jouw zorgzame kant in te zetten in jouw privé-leven en/of op werkgebied.
EMOTIONEEL TIJDENS DE ZONNEWENDE
Doordat de Zon samen staat met de dwergplaneet Juno, die staat voor het huwelijk en jouw tweelingziel, kan deze zonnewende een sterke uitwerking hebben op liefdesrelaties en het proces met jouw tweelingziel. Je kunt rond deze dag gevoeliger zijn en meer last hebben van stemmingswisselingen. En kan bijvoorbeeld er veel verdriet loskomen wanneer je spijt hebt van gebeurtenissen in het verleden of wanneer je het gevoel hebt dat je je “oude leventje” los moet gaan laten. Maar ook kun je je emotioneler voelen doordat je jouw kinderen meer mag gaan loslaten, omdat ze zonder hun familie op vakantie gaan of het huis uit gaan. Je kunt dan ook een heimwee voelen naar het verleden en tevens voelen dat er een vernieuwing nodig is. Dit kan zorgen voor een innerlijk conflict en het gevoel dat je afscheid moet nemen van iets, waarbij je buiten verdriet ook veel gevoelens van vreugde kunt ervaren.
JOUW BEHOEFTES VERANDEREN
De zon, die in Kreeft staat, maakt ook een vierkant met Ceres en Neptunus. En dit kan voor veel innerlijke spanningen zorgen. Misschien wil je alles heel graag bij het oude laten en tradities in stand houden, omdat dit veilig en vertrouwd voelt. Maar merk je ook dat je daar geen voldoening meer uit haalt en dat jouw behoeften zijn veranderd. Zo kan het zijn dat er conflicten spelen binnen je familie/vriendenkring en dat je niet meer zo de behoefte voelt om daar tussen te zitten.
Ook kun je merken dat je andere contacten en situaties nodig hebt voor een verdere spirituele ontwikkeling en om jouw creatieve energie weer te laten stromen. Maar heb je moeite met het loslaten van relaties en situaties. Het is passé en het is tijd voor een nieuwe fase. Er kan langzaamaan afstand komen in het contact met jouw familie, vrienden die dichtbij staan en/of met je gezin/kinderen. En je kunt vervolgens opzoek gaan naar een harmonieuzer leven. Je kunt bijv. dichterbij de zee willen gaan wonen of op een plek waar jij als gevoelig mens ontspannen kunt leven met eventueel de liefde van je leven. Je mag naar je intuïtie luisteren om te kijken welke stappen je nu mag zetten.
TWEELINGZIELEN
Voor tweelingzielen kan deze zonnewende ook een bijzonder keerpunt betekenen. Voor hen vindt er een bijzondere afstemming plaats die ervoor gaat zorgen dat ze dichterbij elkaar komen. Velen van jullie hebben misschien al jaren terug een tweelingziel ontmoet, maar lukte het niet om met hen een aardse liefdesrelatie te vormen en ben je ondertussen een andere tweelingziel (zielsdeel is een meer kloppende benaming) tegengekomen. Zij kunnen veel verwarring ervaren, doordat er een gedeeltelijke samensmelting plaatsvindt en gedachten en gevoelens door elkaar lopen. En niet goed kunnen onderscheiden wat van de één is en wat van de ander. En wordt het een uitdaging om dichtbij jezelf te blijven en naar je intuitie te blijven luisteren.
Daarnaast is er ook een kleine groep tweelingzielen die wel met elkaar verder kunnen en gaan zij hun relatie naar een hoger niveau tillen door nieuwe stappen te zetten en die nieuwe ontwikkelingen opgang gaan brengen. Zij kunnen zich dan ook erg emotioneel voelen. Vooral wanneer ze het gevoel hebben dat ze hun “oude leventje” achter zich moeten laten.
Wanneer je nog geen tweelingziel tegen bent gekomen, kan dit binnenkort gebeuren. En merk je dat je al op deze persoon wordt afgestemd. Je kunt merken dat je gevoeliger wordt, je werk en bepaalde vriendschappen of je relatie niet meer bij je past. En dit kan voor wat opschudding zorgen in je leven. Je kunt mystieke ervaringen hebben, zoals dromen, visioenen of bijzondere ingevingen over je nieuwe liefde/tweelingziel. Maar kun je hier ook enige weerstand tegen voelen. Misschien denk je er niet aan toe te zijn om weer in een nieuwe relatie te stappen. Maar zul je al snel merken dat jouw Hogere Zelf hier heel anders over denkt
Fijne zomer!