donderdag 1 juni 2023

EEN KIJK OP JUNI Door Fran Tielemans


EEN KIJK OP JUNI
Door Fran Tielemans
Te midden van alle zonnige lentedagen zet zich in juni toch een stevig stuk transformatie neer. Dit is een maand van aanpakken, van aarden en van het steeds meer loslaten van al wat je verhindert te evolueren naar een fijner, lichter, vrijer en vooral liefdevoller leven.
Nog meer dan anders worden deze maand vooral je overtuigingen en je visie ‘aan het licht’ gebracht. Het kan meer dan eens voorkomen dat je nu (eindelijk) bij jezelf durf erkennen dat de manier waarop je over bepaalde dingen dacht, niet meer afgelijnd is op (‘klopt’ met) wat je voelt in hart en ziel (niet vanuit je bange, graag beperkingen vasthoudende ego). Je wordt vanuit je Hoogste Licht gestuwd naar steeds meer losbreken van oude ideeën, werkwijzen, theorieën, en gestimuleerd om je grenzen te verleggen, nieuwe paden en horizonten te verkennen, en je mind en hart écht te openen.
Je onderzoekt steeds meer dat wat jou ooit is verteld, dat wat je ooit hebt gelezen, maar doet dat steeds meer vanuit lichte wijze liefde, in plaats vanuit bange, wantrouwende benauwdheid. De angst om vernieuwing te omarmen wordt stilaan groter dan de angst om jezelf vast te houden in patronen die je jarenlang hebt gekoesterd. Je kan je soms voelen alsof je kleren draagt die knellend aanvoelen, alsof je cocon waarin je jezelf hebt opgesloten vanuit angst voor verandering stilaan begint te kraken en te barsten, alsof je ‘huis’ te klein wordt voor je steeds uitbreidende Zelf.
Deze maand kunnen er dus ook veel emoties naar boven komen, want dat hoort erbij wanneer je groeit, vernieuwt en meer Licht en bewustwording toelaat. En je hebt afgelopen jaren ook vast geleerd hoe deze emoties dan ook los te laten, zodat je door de jaren heen steeds meer ladingen in jezelf opschoont – waardoor je steeds dieper indaalt, waardoor je steeds meer aardt en steviger in ‘het leven’ gaat staan.
De Volle Maan van zondagmorgen 4 juni kan dit alles ook wat opschudden, en je bewust maken van dat wat herzien en anders aangepakt mag worden. Terzelfdertijd kan het licht van deze Volle Maan jou ook veel inspiratie, inzichten en bevrijding schenken – wanneer jij dat wil, en wanneer jij je dag begint met positieve intenties. Je weet: jij creëert zélf je leven. Jij leert doorheen je leven en je proces meester te worden van je emoties, je denken en je handelen, zodat het steeds minder zo is dat de emoties jou overmeesteren, dat je toestaat dat je denken jou versluiert en naar lagere spiralen trekt, en dat je handelen vooral vanuit je ego gebeurt (je angsten, twijfels, je niet geliefd voelen en andere onopgeloste lagen…).
Deze Volle Maan kan je er ook meer dan ooit bewust van maken dat het tijd is voor actie, voor doorbreken van oude stramienen, en het bouwen aan nieuwe funderingen, voor jezelf, misschien mét anderen, en dat maakt blij en hoopvol. Dat kan plots Licht laten schijnen in een versluierde of zelfs donkere tunnel.
De Nieuwe Maan op 18 juni kan wel sprankelende nieuwe informatie brengen, en een boost in energie, wanneer jij jouw energie goed weet te kanaliseren, en niet van hot naar her rent, alweer op zoek naar iets dat je niet vindt. Je kan nieuwe initiatieven voelen groeien in je, en zal ze misschien ook al beginnen uit te werken.
De Zomerzonnewende (21/6) brengt zoals elk jaar een grote shift met bijhorende vernieuwing, die dan tijdens de zomer volop zal indalen, en je steeds bewuster zal maken wat ertoe doet in je leven, wat je prioriteiten zijn, en waar je koers heen loopt. De week vooraf en de dagen nadien is het goed je lichaam wat rust te gunnen, om al dat Licht goed te kunnen verwerken.
Je zal tijdens deze maand ook steeds meer de waarde voelen en zien van je relaties, uit het verleden en van nu, doordat je steeds meer vanuit je hart en ziel kan onderscheiden, en niet meer vanuit patronen van afhankelijkheid of versluiering doordat de ander bijvoorbeeld verbaal zoveel sterker is dan je, of mentaal zoveel illusies kan creëren waarin jij graag gelooft. Je leert steeds meer liefde, respect, waardering, bevestiging, aanvaarding te voelen naar jezelf toe, en dat is een echte game-changer. En dit verandert ook je relaties. Je voelt en ziet dat de relaties op een hoger niveau gaan lopen, ofwel dat ze gewoon aflopen of verdwijnen.
Juni wordt een boeiende maand, en wanneer je verstandig en op een spiritueel volwassen en geaarde manier leert te navigeren doorheen en mét de energieën uit de kosmos, van de wereld om je heen en die binnen in je Zélf, dan zal je tegen het eind van deze maand weer een heel eind verder staan in je proces. Je ‘proces’: de weg naar een lichter, vrijer en liefdevoller leven, samen met ons allen.
Keep the faith – nu meer dan ooit.
Fran