donderdag 22 juni 2023

De hartmomenten… Judith Kusel vetaling Yvonne Bakker


De hartmomenten…
In werkelijkheid gaat het leven zelf niet over hoeveel of hoe weinig geld we hebben. Wat we bezitten, in welke auto we rijden, welke bezittingen we onderweg hebben vergaard of niet. In werkelijkheid doen ze er niet toe.
Het gaat er niet om hoe beroemd je al of niet bent, want al deze zaken zijn vluchtig en bestaan niet in het hiernamaals.
De kostbaarste momenten die ons geschonken worden, zijn de kleine, liefdevolle, hartverwarmende momenten, van liefde, vriendelijkheid, inspiratie, zegeningen of wonderen, van vreugde. Die momenten waarop onze geest en ziel worden opgetild en we weten: “Dit is wat het leven de moeite waard maakt! Dit is waar ik voor ben gekomen, als ziel om te ervaren, maar vooral om liefdevol te geven en te delen!”
Het moment waarop vriendelijkheid wordt gegeven en vriendelijkheid wordt ontvangen.
Die momenten waarop iemand je een bedankbrief schrijft, vanuit het diepst van hun ziel, en je hart wordt geraakt in dankbaarheid.
Het moment dat iemand je een knuffel geeft in en met dankbaarheid.
Die momenten waarop de liefde in jou tot uitdrukking komt op manieren die anderen verheffen en inspireren en waar je deelt vanuit je hart en ziel, omdat je niets anders kunt doen en zijn.
Het is er wanneer iemands gezicht oplicht omdat jij er bent.
De momenten dat je de immense warmte en kracht van de zon ervaart, op een winterse dag of na een regenbui, en je even je armen opent om te bedanken.
De momenten waarop je Moeder Aarde en Moeder Natuur zegent voor hun overvloed, schoonheid en liefde, en leven gevende kracht.
Die momenten van pure inspiratie waarop alles stroomt als een machtige rivier van het leven.
Die momenten waarop je gebeden worden verhoord en je liefdevolle Genade ervaart.
Ja, het zit in een glimlach, het is daar in vreugde die je voelt in waardering voor wat je wel hebt en in het besef dat zegeningen inderdaad overal om je heen zijn. Hoe gezegend ben je inderdaad!
Het komt als kristalheldere leiding doorkomt, als je je intuïtieve weten volgt en je dan realiseert hoe je geleid wordt.
Die momenten van Eenheid waarin je Eén bent met Alles.
Het is in liefdevolle hoogste dienstbaarheid en het zaaien van die zaden van liefde.
Liefdevol dienen vanuit je hart en ziel omdat je niets anders kunt doen en zijn.
Om de liefde te zijn die de wereld zegent - elk moment, elke dag, elke nacht.
Om van binnen vrede te hebben.
Om overal schoonheid te vinden, zelfs in de simpele alledaagse dingen, ontmoetingen en het leven zelf.
Die momenten waarop je de zwaarste stormen hebt doorstaan, en eindelijk het Licht doorbreekt en dan je armen en je hart steeds verder opent, terwijl tranen van dankbaarheid stromen.
Het is de waarheid van liefde die in het leven de kosmische brandstof is, die de uitgestrekte spiraalvormige schepping van liefde altijd uitbreidt, met liefde en in liefde.
Je kosmische oneindige ziel is in waarheid LIEFDE.
Je bent een zegen voor deze wereld.
Je bent gezegend.
Jij bent liefde.
Het leven is een goddelijke liefdesbrief die je kunt lezen, leven en toepassen.
Met toestemming van: Judith Kusel
Vertaling: Yvonne Bakker - The Essence of Life
Art: Onbekend.