donderdag 25 mei 2023

Energie Update ~ Fran Tielemans


Misschien voel je je in deze laatste dagen van mei wat ongemakkelijk. Je bent je steeds meer bewust geworden van alle patronen die je echt niet meer dienen, en ergens besef je dat het nu tijd wordt om nieuwe gezonde patronen aan te nemen (patronen die doordrongen zijn van liefde, respect en waardering voor jezelf, ook dus voor je lichaam).

Maar terzelfdertijd is er een sterke neiging om het 'te houden zoals het al zo lang is', en is er een weerstand om de inspanning te moeten doen om het anders te bekijken én aan te pakken. Die weerstand kan zich in deze periode ook fysiek vertalen, in de vorm van spierspanning, vermoeidheid, last aan spieren en gewrichten, een innerlijke druk (want je Hoogste Zelf, je diepste kern, blijft je signalen sturen om een en ander naar een hoger niveau te tillen).

Transformeren vraagt dus veel van je, van elk mens in deze tijd. Energetisch kan je supersnel en in een vingerknip hele lagen transformeren, maar het is wat anders om daarnaast het nodige 'werk' te doen, in de mind, met de emoties.

Om tijdens je dag soms vele malen eraan te denken - wanneer je opnieuw in oude gedachtensporen dreigt af te glijden, wanneer je opnieuw oude emoties blijft her-creëren, wanneer je merkt dat je opnieuw een oud gedragspatroon aan het herhalen bent - dat het hier en nu (en niet alleen in een spirituele of therapeutische context) is dat je jezelf op een hoger niveau kan brengen.

Een niveau dat leuker, harmonieuzer, liefdevoller en krachtiger is voor jezelf, dat je helpt jouw hemel op Aarde te bouwen, en uiteindelijk ook deze wereld beter te maken. Gedachte per gedachte, gevoel per gevoel, daad per daad. Grote veranderingen beginnen altijd stapje per stapje.

Keep the faith