dinsdag 27 juni 2023

Nu het einde van juni nadert ~ Fran Tielemans

Nu het einde van juni nadert, kan het je goed doen om even wat tijd te nemen om de eerste helft van je jaar te herbekijken. De vele stroomversnellingen en turbulentie en de extra druk en stretching zullen het je vast niet makkelijk hebben gemaakt, zeker de afgelopen weken.

Groeien is nu eenmaal niet comfortabel, en ook al hoop je dat 'het nu eens wat rustiger wordt' (innerlijk én uiterlijk), toch is het goed om vanuit een hoger perspectief te begrijpen dat je nu eenmaal deze tijd, dit leven hebt gekozen, om zélf snel en diepgaand te evolueren, én om deze wereld snel en diepgaand te helpen evolueren - om af te breken wat niet het hoogste goed is, wat niet harmonieus is, en op te bouwen dat wat gefundeerd is in liefde, harmonie, evenwaardigheid, broeder/zusterschap, en samenwerking.

De ene dag zal je dit vast beter aanvoelen en begrijpen dan de andere. En zoals in tijden als de vorige weken, wanneer opnieuw diepe lagen emoties, taaie mentale verstrikkingen, en gewoonten die niet meer oké zijn, aan de oppervlakte komen om gezien en aangepakt te worden, kan je er even genoeg van hebben. Je raakt ontmoedigd, je hebt er geen zin meer in, het kost je teveel moeite om verandering aan te brengen in dat wat veranderd dient te worden.

De vele fysieke kwaaltjes die horen bij het proces maken het er niet makkelijker op. Maar op een bepaald moment slaag je er hoe dan ook altijd weer in om jezelf op te tillen, telkens weer. Je voelt dat oneindige krachtige Licht ergens diep in je Zelf branden, het Licht dat je doet opstaan en verder gaan. Het Licht dat je doet inzien dat je oneindig krachtig bent, dat je zoveel wéét, dat je eigenlijk alles aan kan wat op je weg komt.

En dan merk je ook plots opnieuw overal lichtpuntjes om je heen. Warme, vriendelijke mensen, die jou aanvaarden net zoals jij hen aanvaardt, die met jou meestappen, ergens in jouw energieveld, mensen die open en klaar durven delen dat ook zij soms kopje onder gaan, worstelen, om dan opnieuw doorheen de modder te breken en te reiken naar het Licht.

Mensen die vérder denken dan het eigen persoonlijk gewin en belang, die net als jij het grotere belang zien en willen dienen, onopvallend maar beslist. En zo verstrengelt al dat Licht, die liefde en die warmte zich opnieuw, en steeds meer, over de hele wereld heen. En dat is waarvoor we het doen. Elke seconde van ons leven.