woensdag 3 januari 2018

MANUELA VAN DE KNAAP ~ KORT BERICHT OVER 2018



Astrologisch in vogelvlucht bekeken: 2018 ziet er uit als een jaar waarin je authenticiteit en manifestatiestroom nieuwe vormen aanneemt en je moet kiezen voor de autoriteit van je eigen hart. (zwarte Maan in Steenbok, conjunct Pluto, Zon, Diamant, Venus en Saturnus). We krijgen situaties te doorleven die keuzes opleveren die niet altijd leuk zijn, maar die je dicht bij jezelf brengen, in je innerlijke ruimte. (Priapus in Kreeft). De beweging is voor 2018 vooral naar binnen jouw heilige ruimte in, daar waar jij jezelf kunt ont-moeten, opladen en voeden. 


Keuzes van het hart
De keuzes voor jezelf en je hart, gaan dwars door de onmacht en de pijn heen. Je mag het zien en voelen voor wat het is.
(pluto eerste planeet in de samenstand (ingaand pluto), zie boven). Confrontatie met wat er is, misschien iets wat er al jaren is, maar nu pas echt gezien wordt. Vooral op gebied van familie, het gezin, de woning, dorp, stad en onze grotere woning; onze Aarde, kunnen er ontwikkelingen zijn in 2018 die confrontatie, acceptatie en liefde en trouw aan het hart vragen. (laatste planeet van grote conjunctie is pluto in 4de huis in Steenbok.) Deze trouw aan je innerlijke beleving van hartsenergie, brengt de authentieke stroom van jouw unieke weg. En brengt je waar je zijn moet. (noordelijke maansknopen in Leeuw 10de en 11de huis.) Wat laat je je los en wat en wie stromen er mee in de nieuwe autonome stroom?

Moeiteloosheid
Als je trouw kunt zijn aan deze stroom van het hart, dan beloofd het een jaar te worden van een nieuwe authentieke moeiteloze weg. (een leven zonder de dualiteit van de Matrix.) Vanuit een innerlijk autonome stroom die uniek is voor jou en die de mensen en omgeving aantrekt die met je meestromen in deze stroom van moeiteloze nieuwe energie. (noordelijke maansknoop in Leeuw in het 10de en 11de huis jaarhoroscoop 2018)

Collectief (mundaan) zal 2018 voor het bestuurlijke vlak transformatie en confrontatie geven. De situatie met onze planeet is wat die is. Het MOET bestuurlijk worden aangepakt. Er kan niet meer omheen gemanipuleerd worden. De vrouwelijke kant in het bestuurlijk systeem (empathie, hart- en gevoelszaken) moeten in ere worden hersteld en hun plek krijgen in het geheel. Als er niet wordt meegewogen, dan kunnen wij en onze leiders de grip op de situatie volledig verliezen. (pluto, zwarte Maan, Venus, Zon, Saturnus in Steenbok in 3de en 4de huis.)

Ik wens je een geweldig, liefdevol, gezond en moeiteloos 2018. Ik hoop je dan in liefde te ont-moeten.


© Manuela van der Knaap