maandag 13 februari 2023

De afgelopen wintermaanden ~ Lea van der Eem



De afgelopen wintermaanden zijn we, mede onder invloed van de vele planeten die retrograde liepen, naar lagen geleid waar oude energie lag opgeslagen, gekoppeld aan ervaringen die je eerder in dit leven hebt opgedaan. Niet voor niets kwamen er deze periode zoveel herinneringen naar boven over ervaringen in het verleden, situaties, mensen, gebeurtenissen...

Retrogrades laten je terugkijken in eerdere ervaringen, om dat wat je eerder niet kon 'zien' nu wel in je blikveld te krijgen. Zo krijg je de mogelijkheid om nog een keer extra 'door deze ervaringen heen gaan', de lessen op een dieper niveau en vanuit innerlijk weten te begrijpen, wat niet meer dient vrij te laten en verder te komen in een bepaald thema.

Elke planeet heeft eigen thema's van aandacht en als er meerdere planeten tegelijk retrograde lopen, wordt er in veel verschillende gebieden 'oud' naar boven gehaald. Dit kan je als pittig ervaren hebben...

Tot eind april zijn er geen retrogrades en lopen alle planeten direct, voorwaarts. Dit is een tijd van zien welke lessen en doorleefde wijsheid je uit de afgelopen periode hebt kunnen halen, deze samenvoegen èn vooral ook leren toepassen in je dagelijkse leven is belangrijk. Zo aard je het nieuwe.

Dat hoeft en kan niet allemaal ineens. Wat je hebt ervaren en doorleefd is veelomvattend, complex en gelaagd. Verschillende stukjes samenvoegen en toepassen in je dagelijkse leven blijft overzichtelijk en behapbaar, als je dit doet vanuit stevige verbinding met wat er binnen in jou is, in kleine en goed-geaarde stapjes.

Dat er geen retrogrades zijn, wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Zeker niet. Voortdurend worden we door kosmische energieën begeleid bij het bewust worden van, wakker worden in, oude patronen en structuren en het afstemmen in een veel ruimer, meer omvattend bewustzijn, via ons hart.

Ons lichaam bereidt zich voor en opent zich om steeds hogere energiefrequenties, meer licht, in zich op nemen. Dit proces gaat verder en verder.

Het is goed om oud verzet tegen de energetische ontwikkelingen en wat deze allemaal in jou losmaken, te laten gaan, helemaal aanwezig te zijn bij wat er nu IS en zowel het oude dat in jou wordt vrijgemaakt, als de nieuwe energieën die binnenkomen, via jou en door je lichaam heen te laten stromen...

Daarbij is het aan de orde dat je jezelf wakker schudt, als je blijft steken in de oude vertrouwde verhalen en gedachten. Merk het op, word bewust, trek jezelf met liefde uit het oude, stel jezelf open voor nieuwe liefdevolle gedachten die een veel ruimere waarheid omvatten, nieuwe mogelijkheden, een nieuw pad en een nieuwe werkelijkheid.

Lea