maandag 27 februari 2023

Het vervolg op het bericht van gisteren ( andere bericht van vandaag) Lea van der Eem


Het vervolg op het bericht van gisteren, een ruimer perspectief, over angst uit Atlantis en harts-bewustzijn van Sirius

ANGST DIE IS GEWORTELD IN ATLANTIS
"Deze spanning / pijn rond je hart die je de afgelopen weken hebt gevoeld is gekoppeld aan de angst om het 'niet waar te kunnen maken'. Angst dat je niet waar kan maken wat je allemaal voor ogen hebt.

Door je omgeving of situaties in je huidige leven kan deze angst de afgelopen tijd in jou getriggerd zijn, maar deze is veel verder en dieper terug geworteld. Deze angst is geworteld in de tijd van Atlantis. In die tijd is Lichtkracht aangewend om iets op te bouwen, vorm te te geven, wat veelbelovend was. Er waren hierbij veel zielen betrokken en vormden een samenleving. De frequenties waren hoog en de lichtkrachten groot. Iedere ziel had hoogontwikkelde energetische talenten en vermogens en was bewust van hoe je vanuit bewustzijn en energie kon creëren.

Maar de energie van ego was ook aanwezig, deze was nog niet 'uitgewerkt'. Het oude ego had een bepaalde macht en dat maakt dat het hart en harts-bewustzijn niet meededen. Omdat bij het creëren het hart niet betrokken was, ging er uiteindelijk in deze samenleving iets helemaal scheef.
Dat heeft gemaakt dat Atlantis ten onder is gegaan.
De angst die de afgelopen weken voelbaar was, komt daar vandaan. Angst om het niet waar te kunnen maken. Angst om je lichtkracht en energetische krachten verkeerd te gebruiken. Angst dat je misschien te hoogmoedig bent, zoals toen ook het geval was, of onvoldoende afgestemd bent in je hart of in een hogere waarheid.

Dus hier zit nog pijn, schuldgevoel, angst, waardoor je minder toegang hebt tot je hart.
Wij zeggen hierbij deze woorden, die bij jullie veel vaker worden gebruikt, en die de situatie mooi weergeven: "In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst".
Wij zeggen hierbij: Zoals het toen gegaan is, zo hoeft het nu niet te gaan en zo zal het ook niet gaan."

VRIJ ZIJN VAN SCHULD
Voortkomend uit de inzichten rondom Atlantis werd duidelijk dat de energie van schuld op een diepere laag uit ons systeem vrijgemaakt wilde worden. Dit thema is al vaker aan bod gekomen tijdens de lichtactivaties, en dit wilde nu weer aangeraakt worden.
Een gevoel van schuld, dat meegenomen is uit die tijd, wilde vrijkomen, om zo het hogere hart verder vrij te maken.
Dit gevoel zat zo ontzettend diep...
Je dacht misschien dat de energie van schuld voortkwam uit of overgenomen was van je ouders of de omgeving waarin je bent opgegroeid, maar het zit zoveel dieper dan dat.

GEEN GOED OF FOUT MAAR LEERERVARINGEN
Er wil iets verder uitgelegd worden over de Atlantis-tijd: Dit was een ervaring, een leerervaring. Net zoals het leven op Aarde, zoals wij dat nu kennen, een leerschool is, een plek om ervaringen op te doen.
Het gaat niet om goed of fout. Dat bestaat niet op het niveau van de kosmos. Er zijn wel kosmische wetten over hoe energie werkt. En verder is het ervaren, ontdekken, spelen en leren omgaan met deze wetten van energie . We zijn hier om ervaringen op te doen. De tijd in Atlantis was ook een ervaring en daar mogen we lessen uithalen.

Daar is gewerkt met grote lichtkrachten en er is daar ervaren wat het voor gevolg heeft als deze niet gebruikt worden vanuit het hart.
Nu wordt er van ons gevraagd om vanuit de verbinding met ons hart onze lichtkrachten en energetische vermogens te leren gebruiken.
De energie van schuld rondom dit alles, is tijdens deze lichtactivatie verder in het licht gezet en daardoor verder bevrijd.

DE BLAUWE ENERGIE VAN SIRIUS & HARTSBEWUSTZIJN
Er kwam blauw licht, blauwe energie, om ons de nieuwe ruimte in ons hart binnen te leiden, en om harts-bewustzijn verder te openen. Deze energie liet weten van Sirius afkomstig te zijn.
Deze energie was niet wollig, fluffy, of compassievol, maar heel helder, 'clean', stevig, no-nonsense.
Deze vorm van harts-bewustzijn zet in het licht wat is, laat zien wat waar en echt is.
Dit harts-bewustzijn is van andere frequenties dan bijvoorbeeld het harts-bewustzijn vanuit Yeshua, dat meer warm, zacht en compassievol voelt.

Het harts-bewustzijn / hart-licht van Sirius voelde anders.
Geen enkele verstrengeling, maar juist heel helder, op zichzelf, eigen ruimte.
Geen oordelen, alles mag zijn zoals het is, alles mag gezien worden, alles mag in het Licht.
Geen enkele verbinding met drama.
Vrij van ego.
Niet gericht op individueel belang, maar gericht op het grotere goed voor het geheel en het welzijn van al (zonder je hierin persoonlijk tekort gedaan te voelen).

Je zou ook kunnen zeggen dat er vanuit dit bewustzijn wel gevoelens zijn, maar minder emoties (die zijn meer gekoppeld aan het oude ego). Daardoor lijkt het hier vlakker maar is het ook steviger, stabieler. Er zijn wel gevoelens, maar je wordt niet meer op en neer geslingerd of bepaald door emoties. Ook emoties van andere mensen raken jou minder, omdat je een ander in eigen ruimte laat (en niet zomaar in jouw ruimte laat komen). Omdat je vanuit dit bewustzijn zelf zo 'schoon en vrij' bent, kan 'oude energie' nier meer hechten, aanhaken...

De zielen die uit deze energie komen hebben niets te maken met de oude drama's die op deze wereld spelen, die doen daar gewoon niet aan mee, zij gaan niet in verhalen, laten zich daar niet in mee trekken. Ook op die manier voelt deze energie heel 'clean' en helder.
Dat is dus het harts-bewustzijn dat hier voor ons (verder) geopend wilde worden.
Vanuit aards perspectief of vanuit het oude gezien, zou je deze energie misschien als wat koud, afstandelijk of kil kunnen bestempelen. En toch is dat niet wat het is.

De energie van dit harts-bewustzijn bemoeit zich niet met processen, maar biedt wel een veilige ruimte waarin ieder zijn eigen processen kan doorlopen. Dus wel aanwezig zijn vanuit het hart, maar energetisch niet mengen in de processen. Alleen 'space-holder' zijn.
Vanuit de oude energie was iemand vaak of teveel in jouw veld aanwezig, betrokken en 'bemoeide' zich met jouw processen, of iemand was totaal afwezig. Deze Sirius-energie heeft een hele mooie balans van aanwezig zijn en tegelijkertijd ruimte en vertrouwen geven.
OVERGEVEN VAN HET OUDE EGO
Nog over de spanning, pijn en angst die misschien ook jij de afgelopen weken hebt ervaren: Je zou ook kunnen zeggen dat dit het loslaten van de oude vorm van het ego was. Het afsterven, loslaten van het oude is nodig om dit 'nieuwe' harts-bewustzijn meer toe te kunnen laten en belichamen. De gevoelde spanning en weerstand hierbij zou je ook de strubbelingen van het oude ego om zich over te geven aan iets dat groter is dan zichzelf, kunnen noemen...
Ontvangen inzichten en energie tijdens de lichtactivatie van dinsdag 21 feb om ons hart verder te openen...

Lea