zaterdag 11 februari 2023

Ben Jij Anders? Maak Je Geen Zorgen. Het Is Oké Om Niet Bij De Meerderheid Van De Samenleving Te Horen…11 februari 2023 ~ Aluska.org

 

Ben Jij Anders? Maak Je Geen Zorgen. Het Is Oké Om Niet Bij De Meerderheid Van De Samenleving Te Horen…

Door: Aluska.org – 9 Februari 2023

Hetzelfde Zijn Als Iedereen Is Zo Saai.

Heb je ooit het gevoel dat je er helemaal niet bij hoort? Zoals wanneer je gaat winkelen, heb je dan wel eens gekeken naar al het junkfood in het winkelwagentje van iemand anders en je afgevraagd hoe iemand dat zijn lichaam kan aandoen? En lees je productetiketten, vaak met afschuw over wat erin zit en leg je het dan vol afschuw terug?

Als je ziet hoe mensen blindelings anderen volgen zonder er bewust over na te denken of ze wel het juiste doen, voel je je dan behoorlijk ongemakkelijk? Wil je liever je eigen weg gaan, die je bedachtzaam hebt gekozen en waarvan je weet dat die goed en gezond voor je is, in plaats van dezelfde kant op te gaan als alle anderen? Als je een van deze vragen met ja hebt beantwoord, ben je zeker niet de enige.


Mensen die zich proberen aan te passen aan de maatschappij behoren tot de meest onderdanige en gecontroleerde mensen die je ooit zult ontmoeten. Ze hebben een instinct om automatisch hun kudde te volgen en worden sterk beïnvloed door de mening van anderen in plaats van hun eigen mening te vormen. Ze lijken meer te geven om wat anderen van hen denken dan hoe ze zich over zichzelf voelen. Voor conformisten is het enige kritische denken de mening van anderen.

We beseffen dat alles wat ons in de geschiedenis is geleerd een leugen of een vorm van propaganda is. Veel van onze ware geschiedenis en oorsprong zijn voor ons verborgen gebleven, ook al blijkt uit concreet bewijs dat de mensheid al honderdduizenden jaren op aarde is. Het maakt deel uit van de hersenspoeling die we krijgen via het indoctrinatiesysteem dat gewoonlijk verplichte scholing wordt genoemd.

Als je het officiële verhaal dat je op school wordt geleerd in twijfel trekt, word je met minachting bekeken omdat je je niet conformeert aan de door de staat gesponsorde propaganda.

Als leerlingen hebben we de neiging om niet te twijfelen aan autoriteit en de lessen van onze leraren gemakkelijk als waarheid aan te nemen. Onze geest raakt los om deze lessen te reciteren zonder examen zodat men kan afstuderen.

Uit experimenten met betrekking tot conformiteit is gebleken dat de meeste mensen zich zullen conformeren aan de verwachtingen van een groep, zelfs wanneer zij weten dat de groep ongelijk heeft. In de psychologie staat dit bekend als het Asch experiment.

Als we naar school gaan, conformeren de leerlingen zich niet alleen aan de verwachtingen van de leraren, maar de leraren conformeren zich ook aan de propaganda en de agenda die wordt onderwezen, met weinig vrijheid om af te wijken van de door de staat voorgeschreven tekstboeken.

De medische industrie is niet anders. Artsen krijgen niet eens les in holistische geneeskunde en mogen geen andere methoden en procedures toepassen dan die welke zijn voorgeschreven.

In onze media horen we vooral propaganda, horrorverhalen, met een totaal gebrek aan constructief nieuws. Via reality-tv-programma’s en advertenties wordt mensen verteld wat ze moeten denken, hoe ze zich moeten gedragen, wat ze moeten eten, drinken, luisteren en kopen. De televisie is grotendeels verantwoordelijk voor de manier waarop televisiekijkers worden gevormd en gemanipuleerd naar haar beeld. Een typische commercial probeert bijvoorbeeld niet alleen een product te verkopen, maar presenteert ook een imago en sociale verwachtingen.

Reclame, bijvoorbeeld, verkoopt niet alleen limonade, het verkoopt ook seks, seksuele toespelingen, stereotypen, geloofssystemen, waardesystemen, het richt zich op een bepaalde groep mensen waaraan het wil verkopen, en tegelijkertijd communiceert het wat de doelgroep gewoonlijk doet en hoe het eruit ziet.

De advertentie vertelt je niet over de giftigheid van aluminium in een blikje, over genetisch gemanipuleerde hop, en ze laat geen mensen zien die niet tot haar doelgroep behoren. En vrijwel iedereen daar is altijd blij en glimlacht terwijl ze je dit product proberen te verkopen, zodat je kunt zien hoe het je leven zal verbeteren als je het koopt. De acteurs in de advertentie nemen meestal deel aan een of andere extraverte groepsactiviteit, die je onbewust vertelt dat als je niet sociaal extravert bent, je er niet echt bij hoort.

Reclame is niet ongevaarlijk; door voortdurende herhaling raakt ze diep geworteld in je onderbewustzijn en vormt ze je meer dan je wilt toegeven of beseffen. De jingle van de reclame voor wasverzachter of Babybell-kaas die je 20 jaar geleden op TV hoorde, kan nog steeds in je hoofd spelen wanneer je dat product in een winkel ziet. Als je jouw geestelijke gezondheid wilt behouden, schaf dan zo snel mogelijk de TV af, maar verwacht niet dat daarmee het probleem ophoudt, want je hoofd zal nog lange tijd moeten ontgiften van de onzin die het je heeft gevoerd.

Waarom word je gekleineerd als je niet blindelings de massa volgt…

Psychologie weerspiegelt vaak waar mensen innerlijk bang voor zijn. Als iemand bijvoorbeeld zegt dat hij een ander haat, betekent dat meestal dat die persoon hem doet denken aan of de nadruk legt op iets dat de hater aan zichzelf haat.

Als je niet hetzelfde doet als de meerderheid, laat je die meerderheid weten dat ze niet goed genoeg voor je zijn en dat je ze niet waardeert. En omdat er mensen zijn met een laag zelfbeeld, zullen ze dat natuurlijk vertalen als een persoonlijke aanval. Daarom word je belachelijk gemaakt en aangevallen.

Als een bepaalde persoon je beledigt en bekritiseert, ga dan eerst na wie die persoon is voordat je zo’n uitspraak persoonlijk opvat. Als je bijvoorbeeld door haar persoonlijke Facebook-profiel bladert, kun je ontdekken dat vrijwel al haar likes op beroemdheden en filmsterren staan, wat een verering van anderen is, gebaseerd op het feit dat haar dat verteld is door de televisie en een weerspiegeling is van de hoeveelheid tijd die ze er naar kijkt. Als ze van veel verschillende voorwerpen, gadgets en mode houdt, drukt dat materialistische neigingen uit.

Voor zo iemand is wie hij zich voordoet tegenover anderen belangrijker dan te ontdekken wie hij werkelijk is – een spiritueel wezen met een menselijke ervaring.

Wanneer de samenleving wordt opgeschud en niet meer zo voorspelbaar en stabiel is als zij met al haar verworvenheden is geweest, treft dat zulke mensen veel meer dan degenen onder ons die er niet bij horen. Hun ego, ijdelheid, onwetendheid en onvermogen om open te staan voor verschillen is een weerspiegeling van wat zij vrezen. Het is makkelijker voor hen om andere mensen dom te noemen dan in de spiegel te kijken.

Wees jezelf.

Ben je bekend met StarTrek? Mr Spock zei in een aflevering: “In een krankzinnige samenleving lijken de krankzinnigen gezond.”

Degenen die zich niet conform gedragen zullen eerder kritisch denken en nieuwe onderwerpen onderzoeken om een passend antwoord te vinden. Zij zullen er zeker niet blindelings op vertrouwen dat onze regelgevende instanties alles in de gaten houden en zouden bijvoorbeeld nooit toestaan dat wij schadelijke stoffen als aspartaam, acesulfaam K, glutamaat, GGO’s en fluoride binnenkrijgen.

Mensen die zich niet-conformistisch gedragen zijn ook eerder geneigd in zichzelf te kijken voor antwoorden, omdat ze snel merken dat de externe antwoorden vaak pure verzinsels, leugens of moreel onaanvaardbaar zijn.

Dit soort mindful denken en verantwoord bewust leven leidt tot een kwalitatief beter en veel gezonder leven dan de massa. En dat is een enorme levenswaarde.

Als je het gevoel hebt dat je er niet bij hoort, maar je handelingen zijn attent, verantwoordelijk en gebaseerd op liefde, dan ben je op de goede weg en is er geen reden om je druk te maken over de afwijkende kreten.

© aluska.org 2023

Vertaling: wakkeremensen.org