maandag 11 oktober 2021

Aanvulling op het journaal van Marjolein ~ SCHUMANN RESONANTIE UPDATE ~ Swanica Conen



SCHUMANN RESONANTIE UPDATE

van Marjolein Ingrid Soulpursang en een aanvulling hier van mij vanuit de Kundalini en chakrapsychologie.
Chakra 5! De chakra waar ik al een aantal jaren mee worstel.
Zie dat niet als een blokkade, maar als een uitnodiging van je hart geen moordkuil te maken. Je keelchakra roept om te worden geopend!

De meeste mensen praten niet met elkaar zoals wij bij de Reports van Marjolein doen. Daarin zijn we zeker pioniers op haar profiel waar ze de reports plaatst. Vooral ons naakt en puur aan elkaar te kunnen tonen zonder enig kritiek of aanval terug te krijgen. Zo mooi en zo fijn! En zonder opsmuk. Met de billen bloot durven te gaan en toe durven te geven dat we blaren op onze billen hebben.
Door alles wat we inslikken, ons niet uit te spreken (door angst, schuld, schaamte, boosheid en dergelijke), zijn er delen van ons die in het duister verkeren. Die hebben we verstopt ontkent afgesneden. En als we niet oppassen, wordt dat dan leven vanuit de duistere kant zonder enig sprankje licht. Dan kan hoop ons verlaten, maar ook haat en nijd naar binnen sluipen. Met alle schadelijke gevolgen van dien. Dat is het licht en duister van Yin en Yang. Verkeert gebruik van Yin (licht) kan net zo schadelijk zijn als teveel of te weinig Yang (duister).
In chakra 1 leren we in ideale omstandigheden de basisbehoeften: veiligheid, voeding, de wereld ontdekken, liefde.
Chakra 2 is het ego. Daar leren we onszelf kennen in relatie tot de wereld die we net hebben ontdekt. Als de basis in chakra 1 niet goed gelegd is, kan een kind vanaf 7 jaar ernstig in de problemen komen met zijn ik beeld in relatie tot de wereld. Dit kan dan verslaving in de hand werken. Maar ook met storingen onze eigen sexualiteit ontdekken, die ernstige psychische disbalance en schade kan aanrichten (nymfomanie, pik achter nalopen, ongewenst intiem gedrag, sexverslaving, incest, verkrachting, pedofilie, sadomasochisme etc).
Daarom is evenwicht in de chakra's zo belangrijk. Zeker in de basischakra. Die moet jouw fundament zijn. Sterk en stabiel. Met gebreken en tekortkomingen kun je geen stabiele fundering opbouwen. De blokkade zit dan meteen in de muladhara, de Wortelchakra. Die moet dan eerst geheeld worden, zodat je basis, je fundering stevig wordt. Dat maakt het leven makkelijker. Dat creëert zelfvertrouwen en eigenwaarde.
Kinderen leren zonder begrip niet hoe ze kunnen vertrouwen. Zonder vertrouwen leren ze zuivere liefde niet kennen.
Angstige gevoelens voor 5D komen voort uit de geblokkeerde 1ste en 2de chakra. Als je die heelt en in balans kunt openen, kun je naar de navelchakra. Daar wordt al het karma en leed verbrandt, zodat we kunnen gaan vergeven. Zowel onszelf als anderen. Ook dingen van vorige levens Dan wordt de weg naar het hart geopend en kunnen de beschermingslagen en muren worden afgebroken. Die muren beschermen je dan wel tegen de buitenwereld, maar houden jou ook binnen. En daarmee zuivere liefde opgesloten.
Het hart is de energiecentrale die helende, liefdevolle energie naar alle cellen in ons lichaam kan sturen.
Die centrale hebben we nodig om het vuur en moed te hebben in liefde, waarheid en licht te durven leven. Voor de volle 100%. Dus geen verhalen oppimpen, geen halve waarheden vertellen, zelfs geen klein leugentje meer om bestwil.
Maar ook uitspreken van wat op je hart ligt en het worst laten zijn wat anderen zeggen in jezelf blijven geloven. Zolang je maar in liefde, waarheid en licht handelt. Dus met respect en begrip.
Pas als al deze lessen zijn geleerd, kan het derde oog zuiver opengaan en ongeconditioneerd, nog gekleurd door vervuilde filters gebruikt worden, Gekleurde filters van onze pijn, trauma's, boosheid, teleurstelling, onmacht, verraad etc. vertekenen wat we zien en voelen. Niet zuiver zulke boodschappen door te geven. Kan heel gevaarlijk zijn.
En als je dit kunt beheersen, het middenpad in alles kunt bewandelen, gaat de pijnappelklier DMT aanmaken en kan de goddelijke verbinding volledig hersteld worden als je deze reis aan durft.
Die jassentechniek is leuk. Bestaat ook echt. Heeft nu alleen en andere naam. Het heet body mind release. Ik heb de eerste druk van Jassentechniek in huis. Het heeft mij veel geholpen. https://bodymindrelease.nl/jassentechniek-heet-nu-body.../
De navelstreng hoeft niet los. Je oude ik transformeert door begrip. Begrip herstelt vertrouwen. Vertrouwen heelt wonden. En dan kan de liefde weer stromen en zuiver, ongeconditioneerd en onvoorwaardelijk ziin. Dat is de taak van de navelchakra. Alle shit verbranden, zodat je ontdaan van bagage, schoongebrandt en verlicht voor de poorten van de hartchakra staat. Die gaan alleen open met de sleutel van pure, onvoorwaardelijk, niet geconditioneerde liefde, licht en waarheid. Al die oude beschadigde jij-vormen lossen niet op. Ze helen en kunnen daardoor weer een gezond heel van het geheel zijn. De blokkades verdwijnen. Zouden die oude ikjes verdwijnen, verdwijnt ook al het goede. Je verstopte ze, omdat je pijn ermee ervaarde. Daarom is het nog niet slecht. Of goed of fout. Het was toen zo. Het gaat erom wat je er nu in bewustheid mee doet.
Verdwijnen is weggaan. Het hoeft niet weg. Het heeft liefde nodig, begrip en vertrouwen om te helen. Dan zijn de oude gewoontes die jouw overlevingsstrategie waren niet meer nodig, want je hebt je afgesneden delen geheeld, teruggevonden, waardoor jij weer jezelf mag en kan zijn. De jas uittrekken van de Jassentechniek.
Maar ook daar is moed voor nodig in deze verdeelde wereld.
De keelchakra.... Durf jij jouw waarheid te leven en zijn en je van anderen niets aan te trekken? Sommigen zullen "harder" worden, andere zachter. Het tegenovergestelde van wat je leerde om te overleven op planeet aarde. Terug naar je ware zelf en met wat je geleerd hebt zelfs een betere versie van jezelf.
"Je hoeft het niet leuk te vinden, maar je moet het wel lief hebben."
Wat zou liefde doen?
Of je je schaduwen nodig had dat is de vraag? Soms liepen we gewoon bewust of onbewust het duister in om ons te verstoppen. Om niet zichtbaar en dus niet kwetsbaar te zijn. Helaas werkt dat niet. En er zijn dingen die schaduwen creëeren, maar ook obstakels die niet voor jou bedoeld zijn.
We leven in een multiversum en niet in een universum. Dan zouden we 100% verantwoordelijk zijn voor wat er op ons pad komt.
En vaak horen en merken we de hulp van boven niet, waardoor we stug, koppig en eigenwijs doordenderen of stoppen.
Controle behouden is overleven. Het hindert ons te leven en te zijn wie we zijn en onze (com)passies te volgen. Controle loslaten is moed voor nodig. Die moed heeft vertrouwen nodig. Vertrouwen in jouzelf.
Balans vind je door de middenweg te bewandelen. En die loopt via onze ruggenwervel.
Voor de nieuwe jij moet je werken. De lessen van de chakra's beheersen om de kracht van de chakra vanuit de middenweg te gebruiken. We kunnen nog altijd weglopen of als een raket omhoog vliegen, maar ook struisvogelpolitiek toepassen. Het is iedere keer een keuze. Als je je daarvan bewust wordt, kun je het tij keren en de middenweg vinden.
De onbalans ga je dus tegen door te beginnen met aarden, de lessen van de chakra's te leren, jezelf lief hebben, vergeving, genade, dankbaarheid en de middenweg. Ons wervelkolom. De snelste weg omhoog waar we vanaf raken door emoties en trauma's en onwetendheid en angst.
Of je alles nodig had is ook de vraag. Wederom, we leven in een multiversum en entiteiten houden ons graag van ons pad af. Echter kunnen we van dit alles ook leren en groeien. Dat noem ik de vijand met zijn eigen wapens verslaan.
Ego is niet de mannelijke energie, maar de mannelijke energie hanteren vanuit het duister. In angst dus. Mannelijke energie is bewustzijn. Vrouwelijke energie is materie. De weg om vorm te geven aan bewustzijn.
Beide kanten moeten zonder angst in balans zijn. Pas dan kunnen ze een goddelijke dans uitvoeren die beide energieën verbindt. En precies dat is nodig om het derde oog goed en veilig te openen.
Voelen vraagt van ons de moed om vanuit het topje van ons hoofd, terug te keren naar de muladhara, de eerste chakra. Vandaaruit kunnen we gaan helen. Al onze trauma's, pijn onmacht etc , liggen in de muladhara als rotsen begraven onder de lava. Moeder aarde kan ons hierbij helpen, net als Ganesh en anderen. Om die rotsen te breken, zodat de bagage die we mee rondzeulen, opgeruimd kan worden, een stabiele fundering gelegd kan worden en we verlicht verder kunnen reizen.
Durf jezelf te zijn zonder schaamte of schuld is een hele klus. Boosheid en pijn en verdriet dito. Alles vraagt om genade en vergeving. Doe je het niet, werkt het al vergif en word je zowel psychisch als lichamelijk ziek.
Sri Matre Namaha