dinsdag 26 mei 2020

Zie maar in hoe prachtig jij toch echt zelf bent. /10 mei 2020 / Luc van Ewijk

Zie maar in hoe prachtig jij toch echt zelf bent.
10 mei 2020 / Luc van Ewijk

Zullen we het eerst eens leuk hebben met onszelf. Voordat we een vriend of vriendin willen. Als je niet van jezelf houdt is het een eenzijdig relatie. Je neemt alleen maar van de ander zonder dat jezelf terug geeft. 

Het leven is veel leuker wanneer je van jezelf gaat houden. Zie maar in hoe geweldig en waardevol jij bent. Neem tijd met jezelf. Ontdek jezelf in alle gebieden. Gun jezelf de kleine dingen want je maakt je eigen geluk. 

Geluk zit niet in verre reizen. Maar de kleine dingen die je jezelf wel gunt. Zoals de koffie in die leuke speciaal zaak. De dans met die leuke dame waar je wel op af durfde te stappen. Dat leuke gesprek met de buurvrouw wat jullie anders nooit deden. 


Dat schilderij dat je toch echt zelf hebt gemaakt. Omdat je er niks om gaf wat andere ervan vonden. Je deed het gewoon. En dat is hoe creativiteit het beste werkt. Het is vrij en rebels en speels. Zonder dat het altijd een bepaald doel heeft. 

Zo ben jij ook. Je hoeft het je alleen te herinneren. Je hoeft niet perfect te zijn. Je bent al heel. Alleen mogen we dat nog beseffen. Slechte gewoontes en blindenvlekken nemen af zodra jij je licht gaat schijnen. 

Niet meer bang bent voor de spoken in jezelf. Maar dwars door je angst duikt. Want achter de regen schijnt toch echt wel de zon. Achter al die pijn en ellende zul je weer liefde voelen en gelukkig zijn. 

En nog wel met bijna niks. Want je hoeft alleen jezelf te zijn. En dat kan overal. Geen duur huis voor nodig. Geen wereldreis om het maar leuk te hebben. 

Andere hoeven het niet met jouw eens te zijn. Hoeven jouw niet eens te begrijpen. Als jij jezelf maar begrijpt. Leven en laten leven. Dat is hoe het leven hoort te zijn.