woensdag 27 mei 2020

Rijpe of oude ziel, wat ben jij ? ♥ Paul Wezenbeek ♥

Rijpe of oude ziel, wat ben jij ? ♥ Paul Wezenbeek ♥ Lichtwerkers Nederland















Een oude ziel is een ziel die al ver is in het proces van reïncarnatie, lessen leren en ervaringen opdoen. Men noemt dit ook een rijpe ziel. Een ziel die begrijpt dat onvoorwaardelijke liefde de enige en echte weg is. Een ziel die een meester aan het worden is om deze onvoorwaardelijke liefde uit te dragen. Hoe weet je nou of  je in dit proces zit?
Een rijpe ziel is meestal ook een oude ziel maar dit hoeft niet perse. Hoger bewustzijn wordt niet bepaald door de leeftijd van de ziel of de hoeveelheid levens die deze heeft gehad. Hoger bewustzijn en dus de mate van het begrijpen van het begrip `hoger bewustzijn` komt voort uit de betekenisvolle levenslessen en ervaringen die men opdoet. Lessen en ervaringen, waarin men begrijpt dat onvoorwaardelijke liefde de enige weg is. Als iemand hier vol van is en zijn leven zo gaat leiden, opent zich het hart en het hart gaat verbinding maken met het hoofd.

Betekenisvolle ervaringen


Als jij dus in dit leven veel betekenisvolle ervaringen opdoet en veel levenslessen intens leert, kun je ontzettend snel groeien in bewustzijn. Ook al ben je geen stokoude ziel. En juist nu we op weg zijn naar de vijfde dimensie, kan het zomaar zijn dat je ziel mee wilt en zich dus razend snel ontwikkeld. Dit is wel een heftig proces, vele van ons zitten nu midden in dat heftige proces. Wees niet bang, het zal je alleen maar vreugde en voorspoed brengen. Alleen de weg is vaak lang, doet pijn en is gewoon ontzettend heftig. Hou vol en heb vooral vertrouwen dat het goed komt.
De uitdrukkingen oude ziel en rijpe ziel worden dus vaak met elkaar verwisseld. Dat is logisch want er zijn vele raakvlakken. Er zijn een aantal symptomen waaraan je kunt aflezen of jij ook een rijpe of oude ziel bent. Bij de één is dit weer anders dan bij een ander. Maar je zult dingen absoluut herkennen. Ook de mate van iets verschilt. We zijn allemaal anders, jezelf vergelijken met een ander heeft geen nut!


Een oude of rijpe ziel:

 Je gaat steeds meer begrijpen wat onvoorwaardelijke   liefde inhoudt en dit uitdragen.

  Je gaat steeds meer je hart volgen.
  Je gaat steeds meer je hart met je hoofd verbinden, ofwel beslissingen nemen vanuit je hart.
  Je gaat steeds meer zaken loslaten die niet meer bij jou horen.
  Je gaat begrijpen hoe belangrijk het is om te leren vergeven.
  Je bewustzijn groeit.
  Je gaat jouw zielspad leren begrijpen, je gaat het onderzoeken en ermee aan de slag.
 Je gaat je steeds meer voor spirituele zaken interesseren, je gaat hier boeken over lezen of zelf over schrijven.
  Je gaat je steeds minder aantrekken van wat anderen over je zeggen.
  Je intuïtie wordt steeds beter.
  Je gaat mogelijk jouw heldere vermogens ontdekken, helder zien/horen/voelen.
  Je gaat steeds meer ontdekken, dat er hulp is in het universum. Je gaat engelen en opgestegen meesters om hulp vragen.
  Je gaat merken dat er mensen op jou pad komen, die hetzelfde denken en voelen. Mogelijk zijn dit zielsverwanten.
  De lessen en ervaringen die je dient te leren zijn heftig en worden alsmaar heftiger lijkt wel.
  Je krijgt je emoties steeds beter onder controle, je hoeft niet meer te strijden…

  Je trekt je terug uit bepaalde discussies, je begrijpt dat het vaak geen zin heeft.
  Je probeert om positieve gedachten in de praktijk te brengen, je bent je bewust van de wet van aantrekking.
  Je gevoeligheid neemt toe. Gevoeligheid voor energie, ook voor die van anderen. Dit is niet altijd even leuk en gemakkelijk.

 Je kunt bepaalde wat ze noemen ascentie klachten krijgen , waar de medici zich geen raad mee weten. Dit is erg lastig, vaak zijn ze tijdelijk. Dit verschilt erg van persoon tot persoon.

 Het is een uitdaging om een relatie met iemand aan te gaan. Het is niet zoals vroeger, ik vind jou wel aantrekkelijk en leuk. Om iemand tegen te komen die echt jouw beste vriend en/of geliefde is, blijft een uitdaging.
 Het is goed mogelijk dat je heling capaciteiten in jezelf gaat ontdekken. Of je gaat je hiervoor interesseren, bv reiki.
 Je gaat je bekommeren om de situatie van de aarde.

 Je vindt het steeds minder belangrijk dat iets wetenschappelijk bewezen dient te worden om waarheid te zijn.

 Je gaat begrijpen wat het ego inhoudt en wanneer het jou beheerst.
 De kans is groot dat je eenzaam zult zijn. Dit kan tijdelijk zijn. Mensen begrijpen je niet, moeilijk om vriendschappen te sluiten.


Dit zijn de symptomen van een rijpe of oude ziel. Er zijn er nog meer hoor. Als je veel of enkele van deze symptomen herkent, is de kans groot dat ook jij een rijpe of oude ziel bent of op weg bent om er één te worden. Daar is helemaal niets mis mee. Het is een niet gemakkelijk maar geweldig proces.

Opgestegen Meesters, ook wel Geascendeerde Meesters of Lichtmeesters genoemd, zijn helpers voor de aarde en haar bewoners. Zij hebben ooit als mens geleefd en kennen onze noden als geen ander. Vergelijkbaar met de hulp van een engel.
Opgestegen meester Victory is de juiste meester die jou kan helpen tijdens spirituele groei, ontwaken en meer bewust worden. Tijdens het ascentieproces dus. Hij staat voor:

Moed voor de volgende stap:

❥ Op de drempel van een volgend levenshoofdstuk
❥ Ervaringen, inzichten en nieuwe trillingsfrequenties integreren
❥ Doorbraak
❥ Energiebanen, chakra’s en aura lichaam harmoniseren

Het is fijn om met opgestegen meesters te werken. Waarom zou je niet om hulp en steun vragen. Ze willen jou dolgraag helpen. Maar net als bij engelen, moet je er wel om vragen. Je kunt hun hulp aanroepen, net als bij een engel.

Succes!

Paul Wezenbeek