zaterdag 19 januari 2019

Zaterdag 19 januari 2019 KOSMOS EN ACSENSIE JOURNAAL - Marjolein Ingrid Soulpursang

  Afbeelding kan het volgende bevatten: wolk, lucht, oceaan, buiten, natuur, tekst en water

Zaterdag 19 januari 2019
KOSMOS EN ACSENSIE JOURNAAL

WOWWWWWWWW een gigantische stijging, je voelt het knetteren en knisperen in de atmosfeer, we worden meer en meer in het licht geduwd via de immense krachtgolven. Onder onze voeten trekken we de hoogfrequente vibraties van de aarde omhoog via de 71000 ragfijne zenuwknoopjes die nu intensief doorboort worden met dit zuiverende lichtnetwerk van moeder aarde.



Verstopte ragfijne zenuwknoopjes oftewel ons pijnlichaam worden door deze licht-naalden van energie doorzeeft en spoelen zo de oude verstoppingen eruit. Alsof je een ragfijne panty over je huid hebt getrokken en de energie langs alle structuren van de panty stroomt, en daar waar een blokkade zit , daar duwt de energie net zo lang tot het weer gaat stromen. De afvalstoffen komen nu terecht in het vocht oftewel lymfe, de grote weefselreiniger. Vandaar de vele pijnlijke lymfe knopen, mn linkerkant van je lichaam. De thymus is nu zeer actief geworden bij deze grootste zuivering ever!

En heel groot deel van dit lymfeweefsel zit aan de linker bovenkant van je borst. Dit hele gebied kan nu knobbelig bobbelig en pijnlijk aanvoelen . Dit zijn de lymfeknopen die de troep uit de ragfijne zenuwknoopjes onschadelijk maken!
Leuk weetje; je hersenen zien je lichaam op de kop! Dus waar je voeten zitten, ziet je hersenen je hoofd!

Ontgiftingsverschijnselen
In de speurtocht naar waar de energie stroomt in het fysieke lichaam, ondekten de taoïsten dat de energie vooral gemakkelijk stroomt via het bindweefsel en de gewrichtsvloeistoffen.
Bij gewrichtsvloeistof kunnen we ons een gemakkelijk beeld voorstellen, maar hoe zit dat met het bindweefsel. Bindweefsel is 'all over the place'.

Een enkele celwand bestaat uit bindweefsel, een vliesje om een groep cellen bestaat uit bindweefsel, pezen en banden zijn bindweefsel, organen worden omhuld door bindweefsel, de darmen worden op hun plaatsgehouden door bindweefsel, etc.
Dus als ons bindweefsel en de gewrichtsvloeistof in goede conditie is stroomt de energie gemakkelijk(er) door het lichaam. Vele Chi Kungs zijn hier op gericht, op het activeren en gezonder maken van het bindweefsel en de gewrichtsvloeistoffen. Ze beogen voornamelijk strekkingen van het bindweefsel en rotaties van gewrichten.

Er is een groot verschil in effect van de oefening of strekking als je dat met I-kracht doet of niet. Het doen van een fysieke oefening en tegelijkertijd nadenken over bijvoorbeeld de vergadering of boodschappen van morgen is volgens de taoïsten 'verloren tijd' en heeft relatief weinig effect.
Juist de oefening doen met I-kracht, met gewaarwording naar daar waar de strekking of rotatie plaatsvind, maakt het tot een Chi Kung. Het telkens spelen met de I-kracht zorgt voor toename in de waarneming en versterkt de ontgifting.

Eigenlijk is het simpel en logisch: Daar waar de I-kracht (de waarnemende glimlach) naar toe gaat volgt de Chi (energie). Het bloed volgt de Chi.
Daar waar een betere doorbloeding is, vindt een betere celstof uitwisseling plaats.

Het woord 'ontgifting en ontgiftingsverschijnselen' klinkt misschien zwaar, maar er wordt feitelijk bedoelt die (afval)stoffen en energieën die je niet kunt gebruiken en beter kunt afvoeren.
Fysieke afvalstoffen worden voornamelijk afgevoerd via de lymfekanalen en het bloed.

Energetisch waaiert dat gemakkelijker alle kanten op. We leren echter ook hier zorgvuldig mee om te gaan.

Er zijn een heel scala van ontgiftingsverschijnselen die merkbaar zijn tijdens onze ascensie.

De meest directe zijn boeren, gapen, winden, transpireren, tranende ogen, lopende neus. Daarnaast heb je te maken met het afvoeren van de minder snelle stoffen via de lymfe, bloed en organen!
Hoofdpijn of een 'crocky' gevoel.

Ook het opkomen van negatieve gedachtes zou je kunnen rekenen tot de verschijnselen.


Marjolein Ingrid Soulpursang